“Биограф” отдава почит на гениалния Принс

Списание БИОГРАФ I 26.05.2016

Новата книга от литературната поредица на списанието съдържа избрани творби на Оскар Уайлд

Гениалният музикант Принс, който почина на 21 април на 57-годишна възраст, е на корицата на новия юнски брой на “Биограф”, който вече е на пазара. Списанието отделя 18 страници на непрежалимия дребосък от Минеаполис, който завинаги ще остане един от гигантите в световния шоубизнес. Очеркът на журналиста Георги Неделчев “Парчета от един гений” е богато илюстриран със снимки, очертаващи всички по-важни етапи от живота и кариерата му.
За седми пореден месец най-голямото месечно издание у нас излиза в комплект с книга от литературната класика. През юни сборникът съдържа избрани творби от неподражаемия Оскар Уайлд. В допълнение към това списанието предлага и биографичен очерк за англичанина, написан от Жанина Драгостинова.
Материалите за Принс и Оскар Уайлд обаче далеч не са единствените хитове в новия “Биограф”. Списанието публикува големи интервюта с актрисата Мария Каварджикова, която блести в актуалния сериал на Нова телевизия “Откраднат живот”, и с барда Михаил Белчев, който това лято ще празнува 70-годишен юбилей.
Големи очерци за Краля на операта Пласидо Доминго, руския поет Александър Сергеевич Пушкин, тенис-легендата Борис Бекер и примата на джаза Ела Фицджералд допълват богатото съдържание на хитовото списание. Ценителите на модата ще прочетат и интересно актуално интервю с дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана.

 

Leave a Reply