“Биограф” отдава почит на великия Калоянчев

Списание БИОГРАФ I 30.01.2013

Интервюта с Благовест Сендов, Александър Чирков и Иван Гарелов и очерци за Мария Калас, Ван Гог и Жерар Депардийо допълват съдържанието на февруарския брой


Усмихнатият Калоянчев в кадър от филма “Утро над родината” отпреди 62 години е на корицата на новия “Биограф”. Февруарският брой на списанието, отдава почит на големия български актьор, който си отиде на 18 декември малко преди да навърши 88. Изданието отделя на Калата 24 страници с много снимки, откъси от негови интервюта, както и разговори с най-близката му приятелка и колежка Стоянка Мутафова и сина му Ивайло Калоянчев.

Новият “Биограф” е на пазара от 30 януари, сряда.

Големи интервюта-откровения с трима юбиляри – академик Благовест Сендов, който миналата година стана на 80, 75-годишният професор Александър Чирков и Иван Гарелов, който в началото на февруари навършва 70, са сред другите хитови материали в списанието.

Елена Йончева е написала ексклузивен репортаж от гражданската война в Сирия с много снимки, заснети от нея и оператора Николай Николов. На 12 януари TV7 излъчи и нейния най-нов документален филм, озаглавен “Бунтовниците от Алепо”. Специално за списанието знаменитата репортерка предлага допълнителна гледна точка към драматичните събития.

Очерци за новия руснак – напусналия Париж актьор Жерар Депардийо, за трагичната съдба на Мария Калас, за лудия гений Ван Гог и за противоречивия ирански шахиншах Мохамед Реза Пахлави допълват тематичното разнообразие в новия, 18-и поред брой на най-голямото месечно издание у нас.

И този месец в съдържанието му са намерили място и достатъчно материали за лайфстайл, мода, рецензии за нови заглавия, любопитни факти и забавни цитати от известни личности. Предишните броеве на “Биограф” – съответно със Захари Бахаров, Че Гевара и Лили Иванова на кориците си, станаха бестелъри на пазара за периодика у нас и бяха продадени в многохилядни тиражи, гордеят се от редакцията. 

Leave a Reply