“Факторът Кошлуков” би по рейтинг Формула 1

в. Стандарт | 14.04.2011

 

Сблъсквам директно политици и зрители, казва тв водещият

 

- Господин Кошлуков, правите ново предаване – "Факторът Кошлуков". Кое наложи появата му, каква ниша на медийния пазар ще запълни?

- Една от причините бе промяната на програмната схема на ТВ7. Тя разработи нещо, което другите канали не правят – уикендов блок, наречен Блок 7. В него аз водя тричасово предаване, което според мен се отклонява от стереотипите. До момента повечето обзорни публицистични предавания у нас приличат на "Панорама". Идват едни хора с костюми, отговарят на едни въпроси и си тръгват. Не се вижда никъде позиция на водещия. Аз още в първото предаване нападнах доста остро зелените в Германия по повод АЕЦ "Белене". Те дори заплашиха, че ще ме съдят. За следващото предаване съм подготвил остри въпроси към министър Росен Плевнелиев по въпроса за незаконните палати. Защото, както знаете, бутат незаконните колиби, но палатите си стоят. За да бъде фактор това предаване, то трябва да отиде отвъд журналистическия разговор. Целта не е да питаш един човек дали ще стане президент или не, той да отговори "Няма да ти кажа" и ти да си кажеш "Ами голяма работа". Истинският въпрос е да бъде попитан защо смята, че е готов да стане президент. Аз съм политик, познавам кулоарите, затова политиците говорят с мен като с равен. Не могат да шикалкавят или да си правят евтина реклама. Трябва не просто да си кажат думите, а да се аргументират.

- Какъв е рейтингът на предаването?

- Рейтингът е доста висок. В сравнение с предишното предаване, което бе от час и половина, той се е удвоил и дори на моменти се е утроил. А в София, където живее половината от населението, има 20 на сто пазарен дял. Дори за своя изненада открих, че сме били по рейтинг "Формула 1".

- Каква ръкавица ще хвърлите на политиците?

- Нека първо да видим какъв ще е предизборният формат на предаването. Аз съм поддръжник на американския тип, при което има директен сблъсък с публиката. И сега в предаването зрителите се записват с мобилните си телефони и пускаме въпросите им в ефир. Така че преди изборите политиците всъщност ще трябва да отговарят директно на хората.

- С кого освен с министър Плевнелиев ще говорите в следващото предаване?

- Поканил съм евродепутатите Слави Бинев и Андрей Ковачев, за да говорим за интеграцията на ромския етнос.

Стр. 13

Leave a Reply