“Куката” Мариан Вълев и други лоши момчета в новия “Биограф”

Списание БИОГРАФ I 20.03.2014

Незабравимият Джоко Росич, скандалният Ларс Фон Триер, укротеният Майк Тайсън и безпощадният Саймън Кауъл са другите акценти в априлския брой

Мъжкарите, на които всеки представител на силния пол би искал да подражава или поне тайничко завижда – такъв е акцентът в априлския, 31-и поред брой на “Биограф”, който вече е на пазара. На корицата е актьорът Мариан Вълев, познат най-вече като Куката от “Под прикритие”. Освен за очерк, посветен на него, и интервю, взето от Цветана Пешунова, списанието отделя място и за анализ на феномена, в който се превърна криминалният сериал на БНТ.

“Биограф” отдава последна почит и на най-мъжествената емблема на българското кино – незабравимия Джоко Росич, който си отиде от този свят на 21 февруари.
“Укротеният бик” Майк Тайсън, скандалният режисьор Ларс Фон Триер, обявен за персона нон грата на фестивала в Кан, безпощадният музикален съдия Саймън Кауъл и телевизионният зевзек с огромното чене Джей Лено, който излезе в пенсия – това са част от останалите герои в новия том на най-голямото българско списание.
Автомобилният експерт Иван Тенчев пък ни запознава с легендата Енцо Ферари – работохоликът, който превърна състезанията в печеливша индустрия и култ сред мъжете.

В ексклузивно интервю за “Биограф” авторът на световни бестселъри Дейвид Балдачи разсъждава за корупцията в политиката и медиите, за доброто и злото и за нещата, без които не може една демокрация.

Публицистът Марин Бончев е един от малцината българи, способни да разказват от първо лице за именития наш интелектуалец и дисидент Петър Увалиев. Очеркът “Любовта на невъзвращенеца” е посветен на перипетиите във връзката му с неговата първа съпруга Ивайла Вълкова, с която се оказва разделен от новоиздигнатата Желязна завеса.

Априлският “Биограф” разказва и за две красиви жени, които са идол на цели поколения – фигуристката Катарина Вит, наричана “най-красивото лице на социализма” и певицата Виктория Бекъм, която успешно трансформира кариерата си от музикалния подиум в модната индустрия.

Актуалните тенденции в лайфстайла и полезни съвети, ревюта за нови книги, филми и албуми, любопитни факти и цитати от известни личности – традиционните за “Биограф” рубрики присъстват и в този брой на хитовото месечно списание.

 

Leave a Reply