“Минута е много” на 30 години

в. 24 часа | 2009-12-28 

Минута е много“Ами сега? Няма време" – анимирано човече с цип на устата изговаря тези реплики вече 30 години по БНТ. Това е една от запазените марки на “Минута е много" – единственото познавателно състезание в българския тв ефир, задържало се толкова дълго на екрана.
То навършва юбилея си през 2010 г.
За това време са зададени стотици въпроси в различните теми на познанието, а 4/5 от включените в предаването над 1500 зрителски загадки получават предметни и материални награди.
“Минута е много" е на трето място по рейтинг от тв продукциите в 50-годишната история на БНТ, показва проучване на МБМД. Писмата са хиляди, като зрителите, които ги пишат, са от 8- до 80-годишни.
В навечерието на новата година предаването събра своите 5-има трикратни победители през годината. Титлата “годишен победител за 2009 г." и плазмен телевизор отидоха при Петко Петков от Враца.
Най-впечатляващите мигове бяха запечатани на лента от храбрата фоторепортерка на в. “24 часа" Ренета Попова, която дни след записа на предаването оцеля в борба с ледената прегръдка на Пирин.

Стр. 30

Leave a Reply