“Нюз ъф дъ уърлд” каза “Сбогом” с разследване за наш сводник

в. Стандарт | 11.07.2011

 

Най-тиражният британски седмичник "Нюз ъф дъ уърлд" издаде последния си брой в неделя с разкрития за трафика на проститутки от България към Обединеното кралство. Вестникът спира да излиза, тъй като е разследван за незаконни подслушвания на видни личности и обикновени граждани.
Репортер под прикритие се срещнал в София със сутеньора Наско, който твърди, че контролира повечето проститутки в столицата. Преди да стигне до него, журналистът си уговорил среща с негов приближен – Христо. На срещата Христо довел две "мостри" – момичетата Ани и Мелиса. За да демонстрира качествата им, той накарал едната да седне на коляното му и опипал гърдите й. На следващия ден репортерът се срещнал и с боса Наско, наричан от изданието "г-н Прасе" заради наднорменото му тегло. Той предложил четири момичета за общо 9000 евро. "Започват от 1000 евро за обикновена и стигат до 5000 за млада и красива", обяснил сутеньорът.
"Благодарим ви и сбогом" – с такова заглавие на първа страница излезе последният брой на вестника със 168-годишна история. Редакционният екип признава, че са допуснати грешки и незаконна дейност. Вчера собственикът на изданието Рупърт Мърдок пристигна в Лондон, за да следи разследването. Синът му Джеймс, който е шеф на компанията, може да бъде изправен на съд във връзка със скандала. От същото са заплашени и журналисти и редактори от вестника.

Стр. 27

Leave a Reply