“Нова телевизия“ не се продава

Blitz.bg I 6.09.2011

MTG винаги е разглеждала българската „Нова телевизия“ като дългосрочна своя инвестиция, твърдят собствениците

Говорителят на шведската MTG Якоб Вейрд твърди, че никога не са имали намерение да се разделят с българския телевизионен канал.
„Нова тв“ не се продава и никога не е била за продажба откакто шведската MTG я притежава. Това заяви пред LiveBiz говорителят на MTG Group Якоб Ваерн.

В отговор на въпрос за зачестилите напоследък слухове за продажба на тв канала, Ваерн заяви, че MTG винаги е разглеждала българската „Нова телевизия“ като дългосрочна своя инвестиция и не е имала намерение да я продава. „Нещо повече – ние имаме планове за нейното развитие с цел да я превърнем в значителна част от нашата група“, каза той.

MTG (Modern Time Group) притежава „Нова тв“, както и каналите „Диема“ от 2008 г. Само за „Нова тв“, кабелния канал „Нова +” и списание „Ева“, които шведите купиха от гръцката „Антена 2“, те платиха общо 620 млн.евро и това бе най-крупната сделка на българския телевизионен пазар.

Слухове, че MTG възнамеряват да продадат втория по пазарен дял телевизионен канал в България съществуват още откакто го притежават, но зачестиха в последните 1-2 месеца.В средата на годината стана ясно, че приходите на „Нова тв“ са се сринали с 15%. Ръководството на „Нова тв“ прати оплакване в КЗК срещу рекламната политика на пазарния лидер bTV.

Слуховете се засилиха през последния месец, когато се заговори, че интерес да купят „Нова тв“ проявяват собствениците на „ТВ 7“.
Единият от слуховете твърди, че наесен водещият на сутрешния блок на „ТВ 7“ Николай Бареков ще води вече сутрешния блок на „Нова тв“. По същото време Бареков неочаквано направи в едно от своите предавания разгромяваща критика на сутрешния блок на „Нова тв“, за който заяви, че е непрофесионален и че се прави аматьорски. 

Оригинална публикация 

Leave a Reply