”Уикенд” спира разследванията за подземния свят

media.dir.bg I 2010-01-05

Вестник „Уикенд“ повече няма да публикува разследвания, свързани с подземния свят, заяви за БГНЕС главният редактор на "Уикенд" Мартин Радославов, след като днес бе убит Боби Цанков.

Вестник Уикенд"Просто не мога да си позволя вече да платя такава цена", допълни той. Това е вторият автор, който губим, каза Радославов. Той припомни убийството на писателя Георги Стоев, което стана преди 2 години, отново след публикация във вестник "Уикенд".

В последно време Боби Цанков се изявяваше като журналист и пишеше статии за седмичника "Уикенд", в които разказваше за връзките си с различни мафиоти, включително с покойните Константин Димитров-Самоковеца и Антон Милтенов-Клюна, както и с безследно изчезналия Мето Илиенски.

Радославов коментира, че е възможно зад стрелбата срещу Цанков да стои Стефан Бонев – Сако. Според него обаче има и вариант врагове на Сако умишлено да са му скроили постановка, за да го натопят. "Най-доброто, което можеше да се случи обаче е той да не беше пускан на свобода и то срещу смехотворна парична гаранция", заяви Радославов. Имаше конкретна заплаха за убийството на Боби Цанков, той подаде жалба.

"На какво основание съдът прецени, че животът на Боби Цанков не е застрашен? Аз това искам да попитам", възмути се още той. Той попита и защо Сако е освободен срещу гаранция от 1000 лева. Радославов изрази надежда, че разследването за разкриването на убийците на Цанков ще има успех и посочи, че напоследък МВР работи по-добре.

В същото време обаче Радославов заяви, че 2 години след убийството на Георги Стоев, все още няма заподозрени и повдигнати обвинения. Той обясни, че след инцидента със Сако не е имало други заплахи към Боби Цанков. Видяхме се последно преди Нова година, разказа главният редактор. Той си спомни, че в последно време Цанков се е движил с охрана и брониран автомобил.

Снимка: media.dir.bg/БГНЕС

Оригинална публикация

Leave a Reply