„Блогът на една книга” търси най-добрия разказ или есе

Go Green Communications I 25.09.2011

Идеята за конкурса, който предизвиква всички да се включат в творческата надпревара, спечели първия по рода си риалити PR конкурс „М-Tel PR Challenge”

Непосредствено след началото на учебната година блогосферата у нас става домакин на конкурса „Оби4ам да пи6а грамотно?”. В „Блогът на една книга“ ще бъдат публикувани кратките разкази и есета на всички, желаещи да участват в конкурса, чиято цел е да популяризира четенето сред младите и да ги предизвика да покажат знанията си по български език.

Всички изпратени творби ще бъдат публикувани в blog-na-edna-kniga.blogspot.com, където победителят ще бъде определен от читателите чрез техните гласове за най-харесвания текст. Голямата награда в конкурса „Оби4ам да пи6а грамотно?” е електронен четец за книги, а десетте творби, събрали най-много гласове, ще бъдат издадени в специална електронна книга, достъпна в електронната книжарница на М-Тел на адрес www.mtel.bg/entertainment/e-book-store.

В конкурса могат да участват всички желаещи на възраст над 14 години. Своите разкази и есета те могат да изпращат на адрес е.knigata@gmail.com, а гласуването за избор на победител ще е възможно в рамките на една седмица до 24 октомври 2011 година.

„Блогът на една книга” е част от инициативите на М-Тел с фокус върху грамотността и родния език. Идеята за „Блогът на една книга” спечели първия по рода си риалити PR конкурс „М-Tel PR Challenge”, който се състоя в началото на май тази година.

За популяризиране на блога, освен конкурса за кратък разказ или есе, кампанията включва и поставянето на екологични „графити” на ключови локации в София, както и организирането на събитие „Моят любим цитат е…”. На това събитие всеки ще може да напише своя любим цитат от книга на големи винили в центъра на столицата.

За допълнителна информация относно конкурса:

Десислава Виткова, Go Green Communications:

M. 359 888 33 21 30
T.& f. 359 2 878 01 91
E-mail: d.vitkova@gogreencommunications.bg

Корпоративни комуникации Мобилтел ЕАД
088 220 12 23
http://www.mtel.bg

http://www.facebook.com/MobiltelBG 

10 Responses to “„Блогът на една книга” търси най-добрия разказ или есе”

 1. Криси Says:

  Проблемът с неграмотните български ученици е много сериозен. МТел съвсем навреме стартира инициативата си за стимулиране на четенето!

 2. Вихра Says:

  Мтел са избрали много ефективен подход – чрез блогсферата, където сърфират по цял ден младежите – да накарат подрастващите да се запалят по четенето.

 3. PRnew.info Team Says:

  Инициативата е страхотна, поздравления за M-Tel, че я подкрепят!

 4. Моника Says:

  Идеята на Мтел е отлична и съм сигурна, че ще постигне целите си – да фокусира вниманието върху четено и грамотността,защото достига до децата именно в мрежата, където прекарват повечето време.

 5. Игнев Says:

  Децата имат нужда от грамотно писане защото това което учат в детските си години остава навик за цял живот. Дано за в бъдеще има повече подобни кмпании

 6. Дани Says:

  Който учи ще сполучи … кой ли ще спечели нов електронен четец от Мтел?

 7. Росен Says:

  Ще следим блога в който ще се публикуват творбите с истински интерес. Интересно ми е какви ще са есетата в конкурса

 8. Гергана Says:

  Това е един начин българите да покажат колко добре владеят родния си език и колко добре умеят да се изразяват на него

 9. Диана Says:

  Най-после някой да обърне внимание на децата, това ще стане благодарение на М-Тел и Блогът на една книга, където ще се публикуват творбите.

 10. Мирела Says:

  Четенето на книги е рядкост при наличието на компютър във всеки дом, но с подобни инициативи може да се възбуди интереса на по-малките

Leave a Reply