„Една година в Прованс” е новото приключение на издателство Гурме Пъблишинг

ROI Communication I 27.02.2012

Книга за живописната провинция на Южна Франция

В края на февруари 2012 г. в книжарница Хеликон издателство Гурме Пъблишинг представи новата си книга „Една година в Прованс”. Автор на увлекателната история е Питър Мейл, който е известен със страстта си към Франция, хубавото вино и гурме изкушенията.

В „Една година в Прованс” се разказва за английска семейна двойка, която решава да се пресели в живописната провинция на Южна Франция. Купуват великолепна старинна ферма в подножието на планините Люберон. От този момент първата им година в Прованс е изпълнена със забавни и чудати приключения, като състезание на кози, кулинарни маратони, празнична вечеря на винено братство, пукотевицата на ловния сезон, изтощителен гроздобер и още много неочаквани преживявания.

Подробностите ще научите в книгата, но ще издадем, че главите в забавния роман с приключенски дух са дванадесет, точно колкото са месеците през годината. Всяка глава представя месец от приключенията на семейството в провинциалния свят.

Книгата разкрива традициите на Южна Франция и местните събития в Прованс. Авторът дава и полезна информация за климата, която може да вземете под внимание, ако сте решили да посетите южната провинция на Франция.

Представянето на книгата „Една година в Прованс”, както се досещате, протече в типично френски стил. Гостите бяха посрещнати с чаша френско розе от Côtes du Rhône и пастис – анасонов ликьор, типичен френски аперитив. По традиция така домакините посрещат гости в Прованс.

Гурме Пъблишинг не изневеряват на стила си и с тази книга, в която също са засегнати френското вино, гастрономията на провансалската кухня и приказните тайни на Южна Франция.

Гурме Пъблишинг е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Създатели на divino.bg – за всички ценители на виното, menumag.bg – за всички, които имат специално отношение към храната, кулинарни книги и поредици. 

Leave a Reply