„ИЗВЪН КОНТЕКСТА“ изложба на концептуално визуално изкуство от Варна

Дария ВАСИЛЕВА I 17.09.2013

Първата изложба на автори от школа “ArtExtreme Concept”: Десислава Николова, Първолета Маринова, Христо Гюров, Цвета Убчева, Цветалина Байкушева

На 19 септември 2013 от 19:00 часа школата "ArtExtreme Concept" за първи път ще покаже в Мол Варна на ниво партер „ИЗВЪН КОНТЕКСТА" – изложба на концептуално визуално изкуство, създадено във Варна. Изложбата е метод за изследване същността на нещата. Специален гост на откриването ще бъде Надежда Джакова – изкуствовед и Главен уредник на „СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ – МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО“, София. Заедно с гостите и посетителите „извън контекста“ ще бъдат авторите от школата “ArtExtreme Concept”: Десислава Николова, Първолета Маринова, Христо Гюров, Цвета Убчева, Цветалина Байкушева. От 19 септември до 19 октомври входът е свободен за всички желаещи да участват в творческите занимания, които ще се провеждат всяка събота от 18 часа в изложбеното пространство.

Организатори са АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева.
Куратор на изложбата е Ивайло Стоянов.

„ИЗВЪН КОНТЕКСТА“ се осъществява и с подкрепата на „Pepsi“, „Мол Варна“ , рекламна агенция „ВаКом“, цифрова печатница и рекламна агенция „ОЛЕ Принт“ и „Градското Списание“.

„ИЗВЪН КОНТЕКСТА“ ПРОГРАМА :

19 септември, 19:00 Откриване „ИЗВЪН КОНТЕКСТА“. Може и така.

21 септември, 18:00 “ArtExtreme Concept” фенове свирят акустични импровизации. По-добре да не говорим.

28 септември, 18:00 Авторите на „ИЗВЪН КОНТЕКСТА“ разказват за своите извори на вдъхновение. Всеки е поканен.

05 октомври, 18:00 Творческо занимание за самоопределяне и пътешествие с “ArtExtreme Прожектор”. То те чака.

12 октомври, 18:00 Лектори на “ArtExtreme Concept” представят съвременни възможности за обучение и развитие на твореца в школата през 2013 – 2014 г. Това е.

19 октомври, 18:00 Беседа за личната свобода и нейното изразяване във визуални форми. Закриване “ИЗВЪН КОНТЕКСТА”. Дотук всичко е добре.

Повече информация за събитието и програмата може да научите тук: www.andaribg.com, www.facebook.com/artextremeconcept 

Leave a Reply