„Каменица“ АД избра Publicis за творческа агенция на марките Astika и Бургаско

Publicis Consultants MSLGROUP I 4.12.2015

От началото на 2016 г. агенцията поема рекламното обслужване на култовите брандове

Водещата рекламна агенция Publicis Sofia, част от най-голямата група за интегрирани комуникации в страната – Publicis Groupe Bulgaria, поема рекламното обслужване за локалните марки на „Каменица“ АД – Astika и Бургаско. Агенцията спечели след оспорван конкурс с едни от най-добрите компании на пазара.

Творческият конкурс на „Каменица“ АД за креативна агенция беше един от най-големите за 2015 година. Заданията към участниците включваха разработването на цялостна визия, дългосрочна стратегия и творческа платформа за марките от портфолиото на компанията.

“Решаващо значение за избора ни имаше демонстрирането на отлично познаване на марките, голямата експертиза и стабилна репутация на Publicis, както и стратегическият подход, задълбоченото мислене и генерираните иновативни идеи. Не на последно място, бяха взети предвид и позитивното отношение, страстта и желанието за работа на екипа. Сигурни сме, че задно с Publicis ще очароваме любителите на нашите брандове по незабравим начин“, каза Мария Александрова, директор „Маркетинг“, „Каменица“ АД.

Надпреварата протече в два основни етапа. Първият тур се състоеше в представяне на предложения за комуникационна стратегия. Във втората част бяха разгледани ревизираните предложения на кандидатите. Оценката на агенциите беше съвкупност от различни критерии, свързани с подхода, начина на мислене, креативния потенциал и иновативните решения на участниците.

„Подготовката и провеждането на конкурса бяха реализирани изключително професионално, което много ни помогна да дадем адекватни бизнес решения. От наша страна инвестирахме сериозен ресурс в участието си и успяхме да спечелим благодарение на интегрирания подход към творческото и стратегическо предизвикателство, който е наша запазен марка, опитът ни, както и мотивацията и амбицията на екипа да работи с партньор от ранга на „Каменица“ АД. Astika и Бургаско са култови бирени марки с огромен потенциал и всички ние в Publicis вярваме, че ще успеем да реализираме въздействащи и ангажиращи рекламни кампании, които да помогнат на брандовете да растат“, каза Калина Петкова, изпълнителен директор на Publicis Sofia.

Представители на двете компании – лидери на пазара, обещават динамична и интересна година. В момента екипите на Publicis и „Каменица“ АД започват работа по комуникационната стратегия за 2016 г. на Astika и Бургаско и много скоро двете марки ще разкажат своите нови вълнуващи истории.

За останалите брандове от портфолиото на компанията – Kamenitza, Staropramen и Carling ще продължи да работи рекламната агенция, обслужваща ги до момента.

Leave a Reply