„Ние обичаме Младост” на The Mall въвлича жителите да разкрасяват района

www.civitasglobal.bg   I 09.06.2014

Проектът „Ние обичаме Младост” на The Mall, който цели да направи района по-красиво място за всички, ще въвлече жителите да се включат активно в този процес. Инициативата стартира днес със засаждането на цветя и оформлението на красиви цветни фигури от осмокласниците и деветокласниците на 81 СОУ и 144 СОУ в парка пред район Младост.

Специални гости на събитието са заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, София Чобанова, заместник кмет на район „Младост”, представител на „Зелени системи” в Столична община и много граждани от района.Цветята ще бъдат оформени в две цветни фигури в парка, където всеки ден се разхождат много майки с деца, млади и по-възрастни хора от района. Акцентът в едната цветна фигура ще бъде уникалното растение Phormium, който е изключително атрактивен, среща се много рядко в страната ни и има висока ботаническа стойност. Растението е с червена багра на листата, която ще е добре съчетана с декоративна настилка, представена от бели камъни и цветни дървесни кори и ще бъде поставено като акцент на входа на парка. Необходимите средства за цветя, материали и поддръжката на цветните фигури са изцяло осигурени от The Mall.

„С инициативата „Ние обичаме Младост” ще се радваме да съдействаме за благоденствието на хората. Убедени сме, че красотата и разнообразието не само в магазините, а и в средата, в която живеем, ни прави по-усмихнати и по-успешни. Всички искаме да живеем и децата ни да растат в атрактивна и стимулираща въображението среда и е важно да работим в тази посока” – каза Франк Уайтинг, Управляващ мениджър на The Mall. „Най-специалното и полезното в този проект е, че ангажира активно хората в района да се включат. Сигурен съм, че по този начин ще бъдем по-отговорни към постигнатото” – добави той.

Засаждането на цветята продължава през целия ден и ще се случи под ръководството на специалисти ландшафтни архитекти. Учениците, които работят на групи, вече показват ентусиазъм, някои от тях искат да продължат и с работата с други свои съученици. Така проектът успява да допринесе за отправянето на позитивни послания към гражданите и мотивацията им да полагат старания да живеят в един по-красив и удобен град.

Автор:
Александър Христов  

Leave a Reply