„Оцвети Великден“, най-шареният детски празник

Иван ПАВЛОВ I 7.04.2016

За първи път в София стартира благотворителната инициатива „Оцвети Великден“ – за деца без родителска грижа

На 30 април (Велика събота) от 10:00 до 18:00 ч., екипът на “Heroes Wanted” ще проведе за първи път в София масово оцветяване на великденски яйца за деца без родителска грижа „Оцвети Великден“. Благотворителната инициатива ще се осъществи в Градската градина, пред Народен театър „Иван Вазов“.
Заедно с деца от специализирани домове, от детски градини и училища, както и деца доведени от своите родители и доброволците от Heroes Wanted ще боядисват яйца, ще изработват великденски кошнички, украси и поздравителни картички с пожелания по случай Великден.
„Оцвети Великден“ дава възможност изработените материали да бъдат закупени на благотворителен търг, а събраните от продажбите средства ще бъдат предоставени в помощ на центрове за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“ – кв. Модерно предградие и „Иван Вазов“ ж.к. Надежда.
Освен деца и родители, каним да присъства и всеки един, който иска да стане доброволец – и герой, дори за един ден.
“Heroes Wanted” е неправителствена, благотворителна организация с фокус върху деца в риск – с тежки заболявания, без родителска грижа, малцинствени групи, емигранти. Сдружението се ръководи от една единствена цел – заедно да създадем едно общество, в което няма предразсъдъци и дискриминация. Основната дейност е организирането на социални прояви, прокламиращи толерантност, интеграция и равнопоставеност. Всяко дете има право да бъде щастливо.

През октомври 2015 г. вдъхновени от един истински герой – Саиф от Пакистан, който всяка седмица провежда тренировки по крикет, адаптиран за деца със специални нужди и незрящи, мотивира екипа на „Heroes Wanted” да реализира проекта „И аз мога да бягам“. Вдъхновител и основен герой в миналогодишния Софийски маратон е Христо – първият участник, страдащ от детска церебрална парализа, завършил дистанцията от 3 километра.

Сдружение “Heroes Wanted” планира да организира ежемесечно благотворителни инициативи за децата в неравностойно положение. Да се уважава различието и индивидуалността, защото всяко едно дете е добро по своему.

Leave a Reply