Тони Стойкова: Българите стават социално все по-активни и по-ангажирани

www.cross-bg.net | 03.12.2010 

„Маркетинг на социалните кампании" бе темата на поредния PR Thursday в M3 College. Специални гости на събитието бяха Теодора Стоименова, мениджър „Маркетинг и фондонабиране" във Фондация „За нашите деца", Атанас Цветански, директор на Българския младежки Червен кръст, и Тони Стойкова, член на Фондация „Сийдър", съобщават от M3 Communications College.
„Основният метод, на който разчитаме за популяризиране на каузите на БМЧК, е предаването на мнение от уста на уста", заяви Атанас Цветански и допълни, че личният контакт и активността на доброволците се оказват най-ефективните канали за въздействие.
Според Теодора Стоименова това е вече остарял метод, но в България той все още е най-ефикасният. Тя сподели, че тяхната организация си е поставила за цел да възпитава обществото да дарява, но „не да дарява, защото е разчувствано от сърцераздирателни клипове, а да направим хората съпричастни чрез добри новини". Г-жа Стоименова заяви, че рекламните материали на Фондация „За нашите деца" също целят да въздействат емоционално, но не на първичната емоция, която мотивира еднократен акт на дарение. „Ние не бягаме от тъжната страна, защото тя е част от реалността, но считаме, че е по-ефективно да покажем добри примери и положителни резултати от нашата дейност".
„Искаме да стимулираме емоция, защото тя много повече подтиква хората да помагат, отколкото само трезво и рационално да констатират, че съществуват проблеми", категорична бе Тони Стойкова. Според нея „българите стават социално все по-активни и по-ангажирани".
„Обратната връзка, която получаваме, е, че има голямо пренасищане със социални кампании. За съжаление в България проблемите са толкова много, че не се знае на кого първо трябва да се помогне", смята г-н Цветански. Според него трябва да се търси баланс на каузите, но допълни, че наличието на толкова много каузи е белег, че обществото се събужда и иска да помага за решаване на проблемите.

Оригинална публикация

 

EventBox.bg: Седмичен бюлетин на бизнес събитията в България, 3.12-12.12.2010 г.

Информация за всички събития може да намерите на: 

 
 
Петък, 03 Декември 2010 г.
 
09:00
Обучения
Обучение на тема: "Управление на проекти – Preparation for Success"
Петък-Събота, 03-04 Декември 2010 г.
Лектор(и): Владимир Лилов, PhD, PMP®
 
09:30
Бизнес
Форум "Корпоративна социална отговорност 2010"
Петък, 03 Декември 2010 г.
"Капитал", фондация "Лале" и КРИБ организрат за втора поредна година форум Корпоративна социална отговорност, който ще покаже колко са важни добрите идеи и истинските партньори.
 
 
09:30
Бизнес
Международен Форум за женско предприемачество
Петък, 03 Декември 2010 г.
Форума цели да насърчи бизнес лидерството сред жените предприемачи и да популяризира активното им присъствие на мениджърски позиции в света на бизнеса и сред обществеността, като представи дейността на ръководените от тях компании и подложи на обсъждане а
 
 
09:30
Бизнес
Управление на Здравословните и безопасни условия на труд съобразно националното законодателство
Петък, 03 Декември 2010 г.
Обучението се провежда във връзка с новата Наредба № РД-07-2 от 16 декември 2009 г. и изискването на чл. 6 за провеждане на задължително обучение на определени длъжностни лица, ангажирани в процесите по осигуряване на ЗБУТ във всяка фирма.
 
 
14:00
Политика и държавно управление
Граждански форум "Европа, накъде?"
Петък, 03 Декември 2010 г.
Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с българските евродепутати по актуални европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС и на младите европейци.
 
 
Събота, 04 Декември 2010 г.
 
09:30
Обучения
Сертификационен курс "НЛП Мастер Практик"
04 Декември-13 Февруари 2011 г.
Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в «НЛП Мастер Практик», курс посветен на Невро Лингвистичното Програмиране, който ще Ви даде техники и инструменти, чрез които да познавате и разбирате по-добре света и хората около Вас, да работите ефективно и
 
10:00
Политика и държавно управление
Конференция на тема: "Цената на прехода", в памет на Александър Божков 
Събота, 04 Декември 2010 г.
На 4 декември 2010 г., от 10:00 часа, в конферентна зала "Москва" на парк-хотел "Москва" ще се проведе конференция в памет на Александър Божков на тема: "Цената на прехода". Организатор на събитието е клуб "Сенатор".
 
 
                      -             
Бизнес
Първи международен конгрес "Интеграция и устойчиво развитие в Черноморския регион"
Събота-Понеделник, 04-06 Декември 2010 г.
Конгресът ще обсъди въпроси икономическото развитие, установяване на контакти в бизнес средата, развитието на промишлеността, образованието, туризма в региона на Черно море и др
 
 
Понеделник, 06 Декември 2010 г.
 
09:00
Бизнес
Конференция на тема: "Фотоволтаика в България – перспективи за „слънчево” развитие"
Понеделник, 06 Декември 2010 г.
Целта на конференцията "Фотоволтаика в България – перспективи за „слънчево” развитие" е да събере на едно място всички заинтересовани страни за дискусия относно новия ЗЕВИ и възможностите за развитие на фотоволтаичен пазар и индустрия в България.
 
09:30
Бизнес
Трети национален семинар "Енергийни, инфраструктурни и строителни проекти по фондовете на ЕС"
Понеделник-Вторник, 06-07 Декември 2010 г.
От 6 до 7 декември 2010 г. в гр. София ще се проведе Третия национален семинар "Енергийни, инфраструктурни и строителни проекти – финансирани от фондовете на Европейския съюз"
 
 
Вторник, 07 Декември 2010 г.
 
10:30
Бизнес
Онлайн дискусия на тема: „Склонни ли са потребителите да използват е-разплащания?“
Вторник, 07 Декември 2010 г.
Дали потребителят има достатъчно доверие в е-разплащанията, как се запазва конфиденциалността на информацията и доколко той е информиран за начина, по който се пазят данните му ще обсъдим на 7 декември, от 10.30 ч. в рамките на онлайн дискусия с тема: „
 
16:00
Бизнес
VII-ми Дискусионен форум по управление на проекти
Вторник, 07 Декември 2010 г.
Информационен ден за сертифициране по управление на проекти. Официален старт на сертифицирането за Ниво В на IPMA.
 
 
Сряда, 08 Декември 2010 г.
 
09:30
Бизнес
Обучение на тема: "Успешната формула на Изтока – ключ към дългосрочна печалба"
Сряда, 08 Декември 2010 г.
Семинарът е предназначен за хора, които имат, искат да имат бизнес или се интересуват от Китай. Целта на обучението е да запознае участниците с основните характеристики на Китай, китайската култура и китайския начин за правене на бизнес. Подходящ е и кат
 
18:00
Бизнес
Курс: "БИЗНЕС ПРИЛОЖЕНИЯ С EXCEL: Автоматизиране на работата чрез създаване на макроси и шаблони"
Сряда-Петък, 08-10 Декември 2010 г.
БИЗНЕС ПРИЛОЖЕНИЯ С EXCEL: Автоматизиране на работата чрез създаване на макроси и шаблони „Треинсофт” създава нов модел за реализиране на консултации и обучения в сферата на бизнес планирането и управлението. С идентифициране на конкретни потребности и
 
 
Четвъртък, 09 Декември 2010 г.
 
09:30
Бизнес
Обучение: "Как да кандидатстваме за финансиране по ОП “Конкурентоспособност” – Стъпка по стъпка
Четвъртък, 09 Декември 2010 г.
Целта на обучението е изгради основните знания и практически умения за разработване и управление на проекти финансирани от Оперативна програма Конкурентоспособност. Методът на обучение е интерактивен и включва лекции, дискусии и практически упражнения.
 
 
Петък, 10 Декември 2010 г.
 
09:00
Обучения
Практически еднодневен семинар "Конкурентоспособност: финансиране за българските предприятия"
Петък, 10 Декември 2010 г.
Участниците ще се запознаят с възможностите за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013.
 
EventBox.bg
"Райко Алексиев" 26
1113 София, България
Телефон: +359 888 889 811
Email: info@eventbox.bg

Министър Игнатов ще открие изложба и празник, посветен на доброволчеството

PRESS.dir.bg I 3.12.2010

На 4-и и 5-и декември в Унгарския културен институт Си Ви Ес – България ще отбележи Международния ден на доброволеца с различни танци, музика, творчество и много забавление

01.12.2010, София
За седма поредна година Си Ви Ес – България събира всички свои доброволци, приятели и активни граждани, за да отбележи Международния ден на доброволеца, като потанцуваме, потворим и споделим кой какво е постигнал през 2010.

Програмата за 4-и декември започва от 14.00 ч., когато се очаква министърът на образованието, младежта и науката доц. Сергей Игнатов да открие 3D (триизмерна) предметна изложба, посветена на Европейската доброволческа служба на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия. Предвидени са разнообразни ателиета по кукловодство, рециклиране на хартия, оригами, суши и други изненади. Денят ще приключи с играта Дарплей, която има за цел да ни събере в малки групи и да ни предизвика да споделим своите чувства и мисли по различни въпроси в рамките на 3 минути.

В неделя (5 декември) забавлението започва в 16.00 ч. и включва уроци по различни танци – танго, латино и народни танци, както и жонглиране. Освен това доброволците на Си Ви Ес – България ще разкажат как са протекли проектите, в които са участвали през изминалата година. Те ще показват снимки и ще споделят историите от приключенията си. Ще имаме възможност да наблюдаваме и филми, правени от и за доброволци и техните проекти. Празникът ще включи джембе, тромпетни, китарни и етно изпълнения.

И през двата дни ще се проведе благотворителна продажба на книги, както и всичко сътворено по време на ателиетата от доброволците. Събраните средствата ще бъдат използвани за организирането на доброволчески акции с момчетата и момичетата от дома за деца и юноши в с. Разлив.

Изложбата и честването на Международния ден на доброволеца се провеждат в рамките на национална кампания за популяризиране на Европейска доброволческа служба (ЕДС), финансирана от НЦЕМПИ, която се провежда от Си Ви Ес – България.

Си Ви Ес – България е организация, чиято цел е да популяризира доброволчеството в България, като организира доброволчески инициативи и мотивира млади хора да се включват в подобни дейности. Тя е активна на национално и международно равнище от 1998 и е част от международната мрежа за доброволчески труд и мир – Ес Си Ай (SCI – Service Civil International). Най-важните дейности на Си Ви Ес – България са организирането на краткосрочни и дългосрочни международни доброволчески обмени, тренировъчни курсове, семинари, обучителни визити, пленери и дискусии в сферата на културата, екологията, изкуството, социалните дейности.

През 2010 Си Ви Ес – България изпрати 58 младежи на краткосрочни,дългосрочни и обучителни международни инициативи и посрещна 41 чуждестранни доброволци, като 30% от всички тях са младежи в неравностойно положение. 28 доброволци се включиха в инициативите на сдружението в България.

През 1985 Организацията на обединените нации (ООН) обявява 5 декември за Международен ден на доброволеца. 16 години по-късно 2001 година е определена от ООН за Международна година на доброволчеството (МГД). Догодина с инициативата МГД+10 международната общност отбелязва десетгодишнината й, а Европейският съюз обявява 2011 за Европейска година на доброволчеството (ЕГД).

НЦЕМПИ е част от структурата на Министерството на образованието, младежта и науката и отговаря за изпълнението на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия в България. НЦЕМПИ осъществява акредитирането на организации, както и администрирането на всички заминаващи и посрещани доброволци в рамките на програмата от и в България.

###

За повече информация:

Юлия Йордановa – координатор на проекта
тел: 00359 884 766 459

Адрес: гр. София, ул. „Хан Аспарух” 31, партер
Тел./факс: +359 2 989 98 46
Сайт: www.cvs-bg.org
e-поща: cvs-bg@bluelink.net

Оригинална публикация

Министър Игнатов ще открие изложба и празник, посветен на доброволчеството

На 4-и и 5-и декември в Унгарския културен институт Си Ви Ес – България ще отбележи Международния ден на доброволеца с различни танци, музика, творчество и много забавление

EventBox.bg: Седмичен бюлетин на бизнес събитията в България, 3.12-12.12.2010 г.

Информация за всички събития може да намерите на: http://www.eventbox.bg/newsletter/03Dec2010.html

Пети Медиен панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” на тема “Професия: Новинар”

Начало: Понеделник, 29 Ноември 2010 г.
Край: Петък, 03 Декември 2010 г.
Място: София, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Факултет по журналистика и масова комуникация, ул. "Московска" №49
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Фондация "За ново партньорство в журналистиката" и PRoPR Агенция
Отворено за медии: Да

За пета поредна година ще се проведеМедиен панаир във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски”.

Тази година той ще оживи сградата на ФЖМК от 29-ти ноември до 3-ти декември и ще бъде под мотото “Професия: Новинар”.

Медийният панаир е събитие, което вече половин десетилетие среща големите имена на българската журналистика със студентите, бъдещите практици в сферата на медиите и масовата комуникация. Едно събитие, което обединява теорията от академичните аули и практическата приложимост на професията, за да помогне за утвърждаването на едно по-качествено и по-силно образование на бъдещите журналисти, PR практици и книгоиздатели.

Събитието е насочено към студенти, редактори на медии, журналисти, комуникатори, пиар специалисти, преподаватели.

За допълнителна информация: http://mediafair.wordpress.com/2010/11/08/invitation2010/

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1029