Българи на второ и трето място на престижен международен турнир

8.12.2010г. Лондон, Вчера приключи един от най-големите турнири по покер в световен мащам Унибет Oyпън. На финалната маса седнаха 9 играчи като за първи път в историята на турнира имаше трима финалисти от една и съща националност.

Пейте и играйте с Бате Енчо и Chipolino!

Бате Енчо кани всички палавници да се забавляват заедно с него, малко преди Коледа в първия за Варна фирмен магазин на „Chipolino” във Варна Тауърс. Организаторите са предвидили много игри, забавления и подаръци за своите най-малки приятели и обещават, че нито едно хлапе няма да скучае. Все пак присъствието на Бате Енчо е сигурно доказателство, че Коледното Шоу ще бъде незабравимо за децата!

“Откога момичетата от рекламите станаха водеща?!”

в. Седмичен Труд | 08.12.2010 

Вили Сечкова, водещата на новото шоу по bTV "В джаза събота вечер", зададе този риторичен въпрос в ефира на първото си предаване – явно за да подсети зрителя, че очевидният отговор е личното й присъствие в студиото. Всъщност тя отдавна трупа опит на водеща – от времето, когато само анонсираше рундовете в "Сблъсък" на Иван и Андрей минаха доста години, през които я видяхме в студиото на "Шоубъз" по GTV, после в "Градски легенди" по ТВ2.
Само че не пролича да е натрупала добър опит! Рядко в ефира на bTV може да се види нещо толкова непрофесионално поднесено, както това първо предаване на "В джаза събота вечер", което беше анонсирано като "пищно, забавно и единствено по рода си". Нищо подобно не се видя в това първо предаване и остава да се надяваме, че тази амбиция ще бъде постигната в близко бъдеще, стига водещата да промени стила си. Незнайно защо през повечето време тя се надвикваше с публиката си и звуковият ефект на предаването се доближаваше на моменти до този от футболен мач, излъчван на живо. От друга страна пък, нещо в артикулацията й и /или/ избраното от нея темпо на говорене затьмняваше много от думите, та голяма част от прочетеното аутокю не стигна до зрителя. Недоумение предизвика и желанието й да повдига безпричинно роклята си, сякаш страда от неустоими сърбежи по бедрата.
Съжалявам, че трябваше да констатирам тези неща, защото закачливата усмивка и хубавата визия на Вили Сечкова предразполагат зрителя, дори и онзи, оставил се на телевизора да му осигури добро настроение в съботната вечер. Но само с тях отдавна не се прави устойчив рейтинг и тя трябваше това вече да го е разбрала. Опереното й самочувствие обаче разчиташе главно на външността й и кога в прав текст, кога в кокетлив подтекст тя постоянно напомняше колко е красива, висока и неустоима. Но интересният й гост, световноизвестният фотограф Лорънс Шилър, явно дошъл за по-смислен от проведения разговор, остана доста равнодушен пред чара й: "Имате прекрасен грим и осветление в студиото", бяха единствените му деликатни комплименти.
В едно свое интервю преди старта Вили Сечкова, която е сред продуцентите на предаването /както и на излъчваните поТВ7 "Споделено с Камелия", "Какво ви забърка Лео", "Нашенци", "5400" и др., осъществени от No frame media/, каза, че гостите й няма да идват само за интервю, а и "да забавляват хората". Ако миналата събота зрителите на първото й предаване наистина са се забавлявали, било е за нейна сметка.

Стр. 10

Тошо Тошев на 68 години – сървайвър №1

в. Show | 08.12.2010

• Ако някой в България трябва да носи титлата "Сървайвър" (оцеляващ), това е Тошо Тошев, който навърши 68 г. на 7 декември. Той е най-дългогодишният действащ главен редактор в България – ръководи "Труд" почти две десетилетия. Той е първият българин, оцелял след трансплантация на черния дроб. Миналата година пък оцеля след злокачествено заболяване и химиотерапия. Освен това е преживял вече 5 брака и безброй връзки извън тях.
•Роден е на 7 декември 1942 г., в село Дриново,Търговищко. Завършил е българска филология в СУ "Климент Охридски". Работил е във вестниците "Средношколско знаме", "Народна младеж", "Вечерни новини", в отдел "Пропаганда" на Градския комитет на БКП в София, след това в програмна редакция на БНТ През 80-те години става зам.-главен редактор на вестник ‘Труд", а от 1991 г. е главен редактор. На следващата година вестникът става частен – приватизират го група журналисти начело с Тошо Тошев и трима синдикални лидери, чиито дялове после са изкупени. След като ВАЦ купува "Труд"-овете, Тошев остава акционер – към сегашния момент притежава 7% от акциите, по собствените му признания пред сп. "Шпигел".
•Той: "Живях в много бедно семейство, което не е комплимент. Но така се сложиха нещата, че останах без баща още на 13 години, баща ми беше пратен в Белене за 3 години и после беше изселен от София. Той вече нямаше право да живее в София. Разведоха се с майка ми. Завърших училище криво-ляво. Започнах работа още във втори курс, като студент. Започнах веднага журналистическа работа. Още като ученик исках да стана журналист… Дълги години живеех с чувство на потиснатост, че нещо може да попречи на работата ми: да не се разбере за баща ми, за да не ме изхвърлят от работа…"
• В средата на 90-те развива тежко чернодробно заболяване. По собствените му признания в автобиографичната книга "Лъжата", през 1998 г. положението му се влошава, на моменти е неадекватен. В началото на 2000 г. претърпява чернодробна трансплантация в Германия. Донор става неговият шофьор Николай. Говори се, че му е дал 100 000 марки за това. Връща се от Германия "на бял кон" и започва Да
раздава шамари, за да си спомнят подчинените му кой всъщност е шефът. Някои твърдят, че дори е заявил на всеослушание пред тези, които вече му палеха свещите: "Аз вас ще ви надживея!" Миналата година отново е на ръба между живота и смъртта по собствените му признания. Навръх рождения си ден е в клиника във Франция и почти си отива от тежко злокачествено заболяване. Правят му химиотерапия и – второ чудо! Оправя се.
• Той: "Живея с чужд черен дроб. В продължение на 10 часа бях на среща горе с Висшите сили. Няма да издам какво съм видял и с кой съм говорил. Не пожелавам на никого да изживее ужаса, който аз изживях….Убеден съм, че с мен се случи нещо божествено. Защото професорът извади моя болен черен дроб и го изхвърли, а на негово място сложи половин черен дроб на моя донор и сега живеем и двамата. Не може да не е имало Божествена благословия за всичко това. Това е магия!"
•Има 5 брака, два от тях с една и съща жена – дългокраката зъболекарка Рени. Тя беше и основното оръжие на главния му конкурент Петьо Блъсков във вестникарската им война. През 1996 г. в. "168 часа" публикува огромни снимки на Рени в компанията на различни мъже по време на някакъв коктейл с двусмислени намеци.
Последната му съпруга е Ваня – модел нa "Плейбой". Тя е по-млада от най-големия му син. Двамата се ожениха в кабинета на Георги Гергов в хотела му "Палас" в курорта "Св. Константин и Елена" край Варна. Олигархът и жена му кумуваха, гости на сватбата нямаше.
Това лято се понесоха слухове, че двамата се развеждат, но Ваня ги опроверга.
Тошев е известен е с увлечението си по хубави жени, поради което ‘Труд" в последните няколко години публикува прогноза за времето с разголени модели. На тази страница около 10 пъти са публикувани снимки на фаталната Цеци Красимирова, любовница на убития и разследван за контрабанда и трафик на наркотици Косьо Самоковеца. Красимирова води на посещение Самоковеца в редакцията на вестника, при което той се снима с Тошев за спомен до бюрото му. Снимката е изнесена от вътрешни хора от редакцията и е публикувана няколко пъти в различни издания, включително и чуждестранни, като илюстрация за срастването на организираната престъпност с медиите и властта.
•Има трима синове от три различни съпруги. Най-големият (от Таня) е Радослав Тошев, на 42 г. – общински съветник в столицата, първо от "Гергьовден", а сега – от ГЕРБ. Върти бизнес с недвижими имоти, издава и български вариант на известно еротично списание. И на него му се носи славата на плейбой като на баща му.
Вторият син (от Цветана) – Ангел, има рекламна агенция и пицария. Най-малкият – Васил (от Рени) е пълно копие на Тошо. Съдружник е в издателската къща на батко си Радо, от когото е по-малък с 20 години.

Стр. 28

Александър Дурчев: В дигитална среда отношението, което хората имат към марките, е много по-ангажирано и дори емоционално

.net, .biz | 08.12.2010 

В края на месец ноември звеното за дигитални комуникации All Channels | Interaction съвместно с агенцията за маркетингови изследвания "Ноема", пусна на пазара първия у нас Е-consumers report – национално представително изследване за онлайн поведението на потребителите в България, за влиянието на социалните мрежи и отражението им върху бизнеса. Александър Дурчев, главен изпълнителен директор на All Channels Communication Group, разказва повече за проучването

.biz: Какво провокира създаването на E-consumers report?

АД: През последната година и половина пазарът на комуникационни продукти претърпя драматични промени. След десетилетие, В което слушахме как дигиталните медии ще доминират над традиционните, ставаме свидетели на този феномен. Много малко са вече компаниите, които не инвестират или, смея да твърдя, не експериментират с комуникационни кампании в интернет. Това е и причината да вложим сериозни усилия в създаването на един уникален продукт за нашия пазар – Е-consumers report, и да обособим специализирано звено – All Channels | Interaction, което да предлага качествена и надеждна консултация на нашите клиенти. Целта на този продукт е да бъде гидът на маркетинг специалистите в морето от възможности, което интернет предлага. Той трябва да дава информация за това какви са нагласите на българите в дигитална среда и от какво се определя поведението на хората там – различава ли се то от стандартното им поведение в офлайн средата. Проучването дава конкретни отговори и не оставя място за догадки и преценки, които не почиват на реални факти, а не е ли това мечтата на всеки комуникационен специалист?

.biz: Какво представлява рипортът и какво го различава като информация от останалите проучвания, които се правят?

АД: Ключовото за Е-consumers report е, че изследването дава не само количествени, но и качествени данни. Информацията в него ще помогне на комуникационните специалисти да проектират кампаниите си по начин, съобразен с българската среда и с нагласите на потребителите у нас. В него се включват данни и анализи, които ясно показват какви са нагласите на хората към информацията в дигитална среда и как тези нагласи могат да бъдат използвани за ефективната комуникация между марките и потребителите.

.biz: Кои са интересните факти, които могат да се покажат като примери за разликата В поведението на потребителите в дигитална и в офлайн среда?

АД: Истината е, че разлики има, но в крайна сметка поведението и нагласите онлайн имат директно отражение, върху това, което правим офлайн. В дигитална среда отношението, което хората имат към марките, е много no-ангажирано и дори емоционално. ТоВа е напълно нормално, тъй като онлайн средата дава възможност за диалог и интеракция между компаниите и техните потребители. Особено социалните мрежи са мястото, където потребителите споделят мнение и могат да получат отговор и коментар от самите марки – в офлайн средата това е доста по-трудно. Тази Възможност обаче прави потребителите много по-лоялни и ангажирани с дадена марка. Интересен резултат от проучването е, че 44% от хората, които не ползват интернет, се допитват за съвет за покупки например до свои близки и познати, тъй като знаят, че те са активни В онлайн средата. Резултат, който сам по себе си е доказателство за проникването на дигиталната среда 8 нашия живот.

.biz: Кой ще има полза от резултатите в проучването?

АД: Вярваме, че Е-consumers report ще се превърне В неотменна част от маркетинговите инструменти, които ползват комуникационните специалисти у нас. Заедно с колегите от агенцията за маркетингови проучвания "Ноема" ще издаваме проучването на всеки 6 месеца, като винаги Включваме актуална и съпоставима информация. Първото издание е вече факт. То може да бъде открито на www.e-consumers.bg. На сайта има подробна информация за проучването, а специално за първото му издание създадохме и две възможности за покупка. Базовият пакет включва кратък обзор и анализ на потребителските нагласи В дигитална среда, а задълбоченият анализ съдържа както категоризация на конкретни канали, така и на обособени продуктови групи.
All Channels е създадена през 2001 г. като класическа ПР агенция, която през годините се разби до комуникационна група, обхващаща пъпния спектър на комуникационни услуги. В момента групата има няколко обособени комуникационни звена – All Channels | PR, All Channels| Advertising, All Channels | Interaction, All Channels | Activation, Symmetric Communications Consultancy, както и специално звено за бизнес пътувания и туризъм – 2travel.

Стр. 3, 4, 5, 6, 7

Семинар “Corporate Social Responsibility. Stakeholder Management”, лектор Людмил Каравасилев

Начало: Сряда, 08 Декември 2010 г. – 18:30 часа
Край: Сряда, 08 Декември 2010 г. – 21:30 часа
Място: София, офиса на Юнайтед Партнърс, ул. "Кирил и Методий" №120
Достъп: Такса участие
Организатор: London School of PR (LSPR)
Отворено за медии: Не

Семинар на тема: "Corporate Social Responsibility. Stakeholder Management", част от LSPR, с лектор Людмил Каравасилев, Мениджър “Връзки с обществеността и спонсорство” на ОББ, ще се проведе на 8 декември 2010 г. (сряда) от 18:30 до 21:30 ч. в офиса на Юнайтед Партнърс, ул. "Кирил и Методий" №120.

Теми, включени в семинара:

• Какво са ключови групи?
• Концепция за управление на ключови групи и сътрудничество
• Как да идентифицираме ключовите групи
• Как да оценим влиянията на интересите чрез разпределяне на ключовите групи
• Стратегии за привличане на ключовите групи: нива на обвързване и сътрудничество
• Анализ на рискове / проблеми и корпоративна социална отговорност
• Какво е корпоративна социална отговорност: ключови концепции и подходи
• Паралелни концепции за корпоративна социална отговорност: устойчивост, корпоративно гражданство и т.н.
• Определяне на типа и обхвата на корпоративната социална отговорност за бизнеса: връзка с анализа на проблеми и ключови групи
• Как да комуникираме политиката на корпоративна социална отговорност
• Примери с модели на корпоративна социална отговорност: свързани с кауза, обществен маркетинг, обществена обвързаност, и т.н.

За LSPR: London School of Public е част от David Game Media Group и има представителства в повече от 20 страни. Предлага много високо ниво на специализирано и сертифицирано обучение в сферата на PR, Интегрирани Маркетингови Комуникации и Управление на Репутацията. Участниците добиват завършена представа за основната концепция и съвременните течения в областта на PR, както и умението да прилагат тези знания във всички сфери на бизнеса.

Биография на лектора:

Людмил Каравасилев е на 40 години. Завършил е Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Климент Охридски” през 1994 година. Специализира в Iowa Stare University, САЩ, в областта на връзките с обществеността.До 1998 година работи в рекламни агенции и корпоративни отдели за маркетинг и реклама. От 1998 година започва работа в Обединена българска банка като мениджър “Реклама”. От 2002 до 2004 година е маркетинг мениджър на банката. Понастоящем заема позицията мениджър “Връзки с обществеността и спонсорство” на ОББ. В практиката си има многобройни рекламни и PR кампании. През 2004 година проектът на маркетинг отдела на ОББ за уеб-сайт, посветен на Олимпийските игри в Атина печели наградата “БГ сайт на годината” в категорията “Спорт”, съвместно с НетИнфо.През 2005 година печели наградите на Българско дружество за връзки с обществеността в категориите “Кризисен PR” и “Интернет”. През 2008 година неговият екип осъществява един от най-успешните PR проекти на банката – асоцииране с Олимпийските игри в Пекин чрез партньорство с Българска федерация гребане и единствената българска олимпийска шампионка – Румяна Нейкова. Инициатор на проекта на ОББ „Български столици, твърдини и светини”, фокусиращ усилията на банката в областта на културно-историческото наследство. Развива дейността по корпоративната социална отговорност и спонсорство на ОББ в направление масов детски спорт, грижа за деца в неравностойно положение, професионален спорт, култура, историческо наследство и други.
Член на УС на Български дарителски форум и Сдружение "Обединени за милосърдие" – доброволна филантропска организация на служителите в ОББ.

За повече информация:

Ивета Емилова e-mail: iveta.emilova@united-partners.com,
Елена Брайкова e-mail: elena.braykova@united-partners.com
тел.: 02 832 33 44

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1130