City Rock Cafе вече и в България

ървото City Rock Cafe отваря врати в най-новия комплекс на Варна – Варна Тауърс. Уникалното заведение е с концептуален интериор, напълно в рок стила.

БДФ: Да отпадне ДДС върху всички благотворителни SMS кампании

Vesti.bg I 9.12.2010

Поводът Български дарителски форум (БДФ) отново да говори за това, е решението на МС, взето на 8-ми декември 2010 г. и свързано със средствата, набрани от благотворителната кампания на bTV "Великолепната шесторка", пишат от БДФ до БГНЕС.

Фактът, че правителството ще дари 159 553 лева (еквивалентни на дължимото ДДС върху сумата, набрана от изпратените SMS-и в рамките на кампанията) е прецедент както в средата за дарителство у нас, така и като политическо решение. По данни на БДФ в момента в публичното пространство са актуални над 125 дарителски SMS кампании и досега те са набрали средства, чието ДДС възлиза на стойност между 250 и 300 хл. лв. БДФ заедно с фондация "Помощ за благотворителността в България" администрира вече трета година проект "Единен дарителски номер в България – DMS", в който в момента има 118 кампании и те набират средства именно чрез дарителски SMS-и. По-голяма част от тях са кампании на деца и възрастни, които разчитат на дарителска подкрепа за лечение на тежки заболявания и дори за животоспасяващи операции.
Вярваме, че взетото от МС решение за дарение на сумата, в размер на събраното от SMS – ите ДДС в рамките на благотворителното предаване "Великолепната шесторка" ще стане повод Министерството на финансите и правителството да обмислят възможността за даряване и на сумата, равностойна на ДДС, набрана от останалите благотворителни SMS кампании. Надяваме се, че това може да е и крачка към вземане на законодателно решение за създаване на механизъм, който да не начислява или да възстановява ДДС събрано от SMS – и за благотворителни кампании.
Позицията, че ДДС върху благотворителните SMS-и трябва да отпадне. БДФ защитава от близо пет години и води преговори с различни институции (Министерство на финансите и парламента) в опит да промени ситуацията. БДФ настоява за регламент, който да гарантира, че равнопоставеността на дарителските кампании няма да зависи от добрата воля на едно или друго правителство и че е нужно равно третиране на всички благотворителни кампании, които набират средства чрез SMS – механизъм. Това би било и знак на уважение към дарителите, които ще бъдат третирани по еднакъв начин. За подкрепилите дадена кауза, еднакво важни и ценни са както "малките" индивидуални кампаниите, които набират средства, за да спасят човешки живот, така и по-мащабните, актуални публични кампании, организирани от медии и институции, заявяват от БДФ.

Оригинална публикация

Кои са изгряващите милиардери под 25 години

b2b Magazine I 8.12.2010

Класацията четете в новия декемврийски брой на b2b Magazine

Кои са топ предприемачите, които в момента трупат богатство и все още не са навършили 25 години? За тях ще разберете в новия декемврийски брой на b2b Magazine.

Техните истории са наистина впечатляващи и в личен, и в професионален план. Някои от имената вече сте чували, но има и такива, които ще ви прозвучат съвсем непознато. Всички тези млади предприемачи имат огромно въздействие върху нашия свят и можем да научим много от тях.

Темите в декемврийския брой на b2b Magazine:

Невъзможната мисия на пенсионната реформа или защо ситуацията в българската осигурителна система напомня на стар уестърн.

Никола Абаджиев: Не трябва да бъдем заложници на правителствата

Малки мръсни тайни в пенсионирането

По-малка доходност за инвеститорите заради застаряващото население

Ирландия: Цената на доверието

Йохум Хаакма: Бизнесът трябва да се насочи към развиващите се пазари

„Зелени страници”:  Високите села на Китай

Зелена светлина за „зелените” IPO-та

Най-скъпото мляко на Великобритания

Sulpice Chocolat  - Вкус мечта

Интервю: 

Иван Иванов: Интересът към „зелени” уреди у нас расте

Идват ли последните дни на кредитните карти

EcoFlex – философията на екологичните автомобили

Топ 10: Изграващи милиардери под 25 години

Ferrari World – Италианска страст в Абу Даби

Златната ябълка за Коледен подарък

Луксът се завръща за празниците

Тихомълком изхвърлиха първа класа от самолетите

 Иванка Тръмп: Успешните хора разпознават, че светът е отворен за тях

Бъдещето в новите концептуални свръхлеки коли

На екран:

„Туристът” с дългоочаквания тандем Анджелина Джоли – Джони Деп

„Булевард Лондон” – хаплив, с британско остроумие

Технологиите на 2011 година

Даника Патрик: Искам да ме запомнят като силен пилот

Дестинации:

Далеч от тълпите в Новогодишната нощ

b2b Magazine е двуезично луксозно бизнес издание с утвърдена аудитория, което излиза в печатен и онлайн вариант. Списанието е първото в България, чиято дигитална версия е подходяща освен за PC, но и за iPhone, iPad и Android базирани устройства!

Приятно четене на www.b2bmagazine.bg!

ТВ Арт ще покаже филм за Вера Кочовска на 10 декември

В деня посветен на Плевен, освен предварително подготвените клипове от музеите и галериите на града, ТВ Арт ще излъчи документалния филм на режисьора Стилиян Иванов “Феноменът Вера”.

Пейте и играйте с Бате Енчо и Chipolino!

Бате Енчо кани всички палавници да се забавляват заедно с него, малко преди Коледа в първия за Варна фирмен магазин на „Chipolino” във Варна Тауърс. Организаторите са предвидили много игри, забавления и подаръци за своите най-малки приятели и обещават, че нито едно хлапе няма да скучае. Все пак присъствието на Бате Енчо е сигурно доказателство, че Коледното Шоу ще бъде незабравимо за децата!

ТВ Арт ще покаже филм за Вера Кочовска на 10 декември

В Арт ще покаже филм за Вера Кочовска на 10 декември

Представяне на резултатите от „Изследване на потребителите на кадри по PR”

Начало: Четвъртък, 09 Декември 2010 г. – 10:00 часа
Край: Четвъртък, 09 Декември 2010 г. – 12:00 часа
Място: София, Конферентна зала на Българска стопанска камара, ул. „Алабин“ №16-20, ет. 1
Достъп: Свободен, след регистрация
Организатор: Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), катедра "Връзки с обществеността" на ЮЗУ "Неофит Рилски" и Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към СБЖ
Отворено за медии: Да

Представяне на резултатите от национално изследване по научно-изследователски проект „Изследване на потребителите на кадри по PR”, осъществено от екип от Югозападен университет "Неофит Рилски", с ръководител доц. Асен Йосифов, ще се проведе на 9 декември 2010 г., четвъртък, от 10.00 до 12.00 часа в Конферентната зала на Българска стопанска камара, ул. „Алабин“ №16-20, ет. 1.

В рамките на събитието ще бъдат оповестени и анализирани резултатите от национално изследване на потребителите на кадри по PR, участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси към екипа на проекта.

Участници в представянето ще бъдат:

доц. Асен Йосифов, ръководител на проекта
гл. ас. д-р Славянка Ангелова
гл. ас. д-р Димитрина Стефанова
ас. Любомира Динева
членове на екипа, осъществил изследването

Резултатите от изследването бяха представени за първи път по време на Кръгла маса на тема: „PR практиката и университетското образование”, организирана от катедра "Връзки с обществеността" на ЮЗУ "Неофит Рилски", на 27 ноември 2010 г. в Благоевград.

Представянето на резултатите от „Изследване на потребителите на кадри по PR” се организира от Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), катедра "Връзки с обществеността" на ЮЗУ "Неофит Рилски" и Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към СБЖ.

Молим да потвърдите своето участие до 7 декември 2010 г. на:

Пламена Павлова,
Административен секретар
Българско дружество за връзки с обществеността
София 1164, Кв. Лозенец,
Ул. „Арх. Йордан Миланов“ №18, ет. 1
Тел.: 02/ 421 42 80 и 0887 45 00 40

Ани Алашка,
Главен експерт „Връзки с обществеността” в БСК, Секретар на Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към СБЖ
Тел. 932 09 28, 0888 60 34 00
e-mail: pr@bia-bg.com

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1129