Владимир Ампов – Графа и Зона Ц бяха звездите на първата септемврийска вечер на Аполония 2011

Баситът Веселин Веселинов-Еко свири на концерта на Графа в Амфитеатър Аполония, а по-късно разтърси и сцената на Джаз-клуб ОББ заедно със Зона Ц

LG добави още стил и класа към серията смартфони Optimus с представянето на изискания LG Optimus Black (White Edition)

Месец след българската премиера на LG Optimus Black P970 моделът вече се предлага в актуалния бял цвят, който успешно се наложи като световна тенденция при мобилните телефони.

КОГАТО ВСЕКИ ПИКСЕЛ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНА РЕКЛАМА „БЪЛГАРСКА МАДОНА” В ПОДКРЕПА НА ДЕЦА В РИСК ОТ ИЗОСТАВЯНЕ

Стартира проектът “Нашите най-ниски цени” в мегамаркети Рода

Постоянни промоции ще текат във всички обекти на веригата

Ексклузивно в БЛИЦ: “Пари” става притурка на “Дневник”

Blitz.bg I 2.09.2011

Половината редакция на "Капитал" напуска, 30% съкращения в "Дневник"

Шведската медийна група "Бониер бизнес прес" е продала вестник "Пари", научи БЛИЦ от информирани източници. Най-авторитетният български бизнес всекидневник стана най-напред 50%, а после и 100% собственост на семейната издателска компания "Бониер".
През миналата година медията беше напусната от предишния си собственик Валентин Панайотов и от дългогодишния главен редактор Стефан Неделчев. Последва срив в тиража и маргинализиране на най-успешния български финансов вестник. "Пари" беше повлечен към дъното от Лилия Апостолова, вдовица на убития през 2000 година бизнесмен Кристиян Маслев, който стана прочут с първата в българската история кражба на приватизационен фонд, извършена заедно с покойната Надежда Георгиева (зверски заклана в столичния кв."Надежда"), приближена на Алексей Петров и Никола Филчев. Тогава национални медии коментираха, че бившият журналист Иво Прокопиев, издател на "Капитал" и "Дневник", ще влезе подмолно във вестника, без да е инвестирал нито стотинка в него и ще упражнява тотален контрол.

БЛИЦ научи, че "Икономедиа", чийто мажоритарен пакет беше продаден през миналата година, е купила в."Пари" след неуспешни опити на "Бониер бизнес прес" да продаде вестника на няколко медийни групировки и на Христо Грозев, миноритарен собственик на "Труд" и "24 часа".

Фалиралият бизнесмен Иво Прокопиев, който забягна от кредиторите си в Сингапур, продължава да контролира "Икономедия". Той се канел да назначи като изпълнителен директор на фирмата Лилия Апостолова, близка приятелка на съпругата му Галя. В знак на недоволство от връщането на бившата им колежка 8 журналисти от в."Капитал" напускат.

За главен редактор на в."Дневник" с притурка "Пари" се гласи Иван Бедров, бивш журналист от фалиралата Ре:тв и заместник-главен редактор на в."Пари". За нов главен редактор на в."Капитал" се спрягат Иван Михалев и Алексей Лазаров.

30% съкращения се гласят във в."Дневник", ще си отиде и някой от досегашните заместник-главни редактори: Румяна Червенкова, Мария Велковска, Петър Карабоев, Тодор Тодоров.

В уебсайта на Bonnier business press е написано, че тиражът на в."Пари" е 2600 бройки. Според информирани – от тях се продават около 800. На 20-ата година от създаването си медията е в тотален крах.

Според информирани преговорите за окончателното завършване на сделката ще завършат след две седмици. Те са водени от Иво Прокопиев, но заедно с него са наследникът му като председател на КРИБ Огнян Донев, шеф на "Софарма" – съсобственик на "Труд", "24 часа" и сателитните им издания и банкерът Левон Хампарцумян, който кредитира сделката за т.н. ВАЦ-ови вестници. Иво Прокопиев и Левон Хампарцумян искаха да създадат "лоу кост" банка при тройната коалиция, но не получиха лиценз от БНБ.

Христо Грозев и Карл фон Хабсбург водят дела срещу Огнян Донев и Любомир Павлов за собствеността на Вестникарска група България, която издава в."Труд" и в."24 часа".

Оригинална публикация

Анелия Бъклова e новият маркетинг мениджър на Clinique в Estee Lauder Bulgaria

HUMAN CAPITAL I 2.09.2011

Има 12 години стаж като журналист, а през 2004 създава своя ПР агенция

От края на юли маркетинг мениджър на CLINIQUE в ESTEE LAUDER BULGARIA е Анелия Бъклова. На тази позиция тя ще бъде отговорна за всички маркетинг и PR активности на марката в България.
Анелия Бъклова е магистър по Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 12 години стаж като журналист, занимаващ с икономически и лайфстайл теми във в. „Пари”, „24 часа” и „Сега”. Има множество публикации и в други български и международни издания. Носител е на награди за журналистика, сред които „Златна мартеница”, награди на Български икономически форум и т.н.

През 2004 създава своя агенция AKTA Consultants за ПР, организация на специални събития и консултации в областта на луксозния бизнес. Компанията е осъществила много проекти за марки като Versace, Escada, Betty Barclay, Mikimoto, Carrera & Carrera, Атинската фондова борса и др. Тя е продуцент на списанията Exclusive и Tax Free Bulgaria Shopping Guide, издания на E&S Watches and Jewellery. Компанията поддържа собствен интернет портал за новини от света на лукса.

От 2004 до 2010 Анелия Бъклова е главен редактор на PREMIUM Lifestyle, списание за директен маркетинг на луксозни стоки. Има редица специализации в областта на PR, дигитален маркетинг, онлайн продажби и др.

5 години по-късно Twitter търси пиар

МЕНИДЖЪР.NEWS I Александа Бруел, Ирина Слътски, AdvertisingAge I 2.09.2011

Дори социалните мрежи имат нужда от добрия, старомоден пиар. Twitter търси агенция, която ще помогне на сайта в стремежа му да се разрасне, научи Ad Age. Към края на август компанията преговаря с няколко фирми, които се занимават с пиар и се помещават на Мадисън авеню в Ню Йорк. Там тя самата откри нов офис.

Шон Герит, вицепрезидент комуникации на Twitter определя прегледа на кандидатите. Той се присъедини към екипа на сайта през миналата година и помогна като укрепи тима по комуникациите, докато потребителската база и приходите на сайта растат. Американските журналисти не го откриват за коментар.

В 5-годишната си история Twitter постигна световна популярност и привлече милиони потребители със своите качества. Фактът, че социалната мрежа търси пиар фирма показва, че той се стреми към още по-голямо присъствие извън Силициевата долина. Тя търси подкрепа в опитите си да запознае и образова повече хора с марката, отбелязват наблюдатели.

Досега обхватът на пиар кампанията на сайта се простираше до безкрайния чар на основателите й Джак Дорси, Ивън Уилямс и Биз Стоун, които се появиха в хиляди статии и пресконференции, както и в голям брой популярни US шоу програми. Откакто компанията беше основана през 2006 г. тя разполага с тези трима обитатели на Web 2.0, които неуморно разказваха историята на Twitter на пресата. Преди повече от година обаче основателите отстъпиха от ежедневните операции, насочвайки се към други проекти. Стоун и Уилямс се оттеглиха по-рано, за да възкресят началния си „инкубатор“ Obvious, докато Дорси, въпреки че все още е в Twitter, е фокусиран върху работата си на CEO мобилни разплащания в компанията Square. На конференциите и пред пресата започна да говори само изпълнителният директор Дик Соло, но той трудно може да замени присъствието на създателите.

Подчертаната конкуренция на Google и Facebook също най-вероятно е станала повод за решението на компанията да комуникира по-агресивно в публичната сфера и да се бори за времето на потребителите. Google наскоро представи платформата си за социална мрежа Google +, а Facebook постигна рекорден брой посещения през юли според данни на ComScore. Между другото същата фирма информира миналия месец, че Twitter също има рекорден брой посещения – 32,8 млн., в сравнение с 24,8 млн. по същото време година по-рано.

Не само, че „експлодира“ в размера си от миналата година. Освен това Twitter увеличи служителите си от 250 на повече от 600. Наскоро беше обявен за основен фактор в надигането на демократичните движения по време на арабската пролет. Освен това бе обвинен в това, че е спомогнал като средство за комуникация при бунтовете в Лондон. Twitter се занимава с ФБР и други органи на реда в Америка във връзка с изтичането на информация от скандалния сайт Wikileaks. Една пиар агенция би била необходима. Въпреки вкоренения статус на социалната мрежа, тя все още търси мейнстрийм гласове. Такива гласове, които могат да осигурят присъствие на рекламодатели и големи марки за доброто на бизнеса.

Александа Бруел, Ирина Слътски в AdvertisingAge

Оригинална публикация

Рекламна агенция “Крес“ помага pro bono на UNICEF България

dnes.dir.bg I 25.08.2011

“Крес“ ЕООД беше избрана за рекламна агенция, която да проведе цялостната рекламна кампания за програмата за редовно дарителство “Благодетел“ на UNICEF България. Тъй като вярва в целите и подходите на организацията, рекламната агенция прие предизвикателството да работи изцяло pro bono, за да подпомогне дейността на UNICEF в България. Развитието на програмата “Благодетел“ като цяло цели да осигури предвидими бюджети за организацията, за да може да планира мащабни и устойчиви проекти. Програмата ще даде възможност на много хора да се ангажират дългосрочно с общата кауза – защита на правата на децата в България. От друга страна, програмата ще позволи активна комуникация с дарителите и съмишлениците, както и обмен на информация.

Оригинална публикация

EventBox.bg: Седмичен бюлетин на бизнес събитията в България, 2.09-11.09.2011 г.

Информация за всички събития може да намерите на: http://www.eventbox.bg/newsletter/02Sep2011.html

Петък, 02 Септември 2011 г.
 
09:00
Бизнес
Публично изслушване: "Зелена книга – Европейска рамка за корпоративно управление"
Петък, 02 Септември 2011 г.
Изслушването ще се проведе във връзка с втората среща на проучвателната група на ЕИСК по този въпрос. Зелената книга на Комисията има за цел стартирането на обширна публична консултация по всички политически предизвикателства пред корпоративното управлени
 
09:00
Обучения
Тренинг: "Как да изградим Делови имидж?"
Петък, 02 Септември 2011 г.
По ума разбира се изпращат… Но колко всичко става просто , ако вие веднага направите нужното впечатление.
 
09:00
Политика и държавно управление
Международна конференция, посветена на развитието на Дунавския регион
Петък, 02 Септември 2011 г.
На 2 септември ще се проведе Международната конференция „Стратегия на ЕС за Дунавския регион: Стимулиране на развитието, контактите между хората и икономическата свобода в Европейския макрорегион.”
 
09:00
Политика и държавно управление
Конференция: „Минало, настояще и бъдеще на българската авиация”
Петък, 02 Септември 2011 г.
Конференцията е посветена на 100-годишнината на военната ни авиация и поставя началото на Международния авиационен фестивал BIAF – 2011.
 
10:00
Бизнес
Официална церемония по награждаване на победителите в състезанието по икономично шофиране на камион
Петък, 02 Септември 2011 г.
Официалното награждаване на тримата финалисти ще се състои на 2 септември (петък) от 10:00 часа в София, на пл. „Св. Александър Невски” – отсечката между ул. „Дунав” и ул. „Оборище”.
 
11:00
Бизнес
Пресконференция на НАП по повод изграждането управленска информационна система
Петък, 02 Септември 2011 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е с обща стойност 1.8 млн. лева с ДДС
 
-
Бизнес
Информационен ден по Оперативна програма „Конкурентоспособност” в София
Петък, 02 Септември 2011 г.
Представителите на бизнеса и всички граждани ще могат да се запознаят детайлно с условията и кандидатстването по отворената за проекти процедура „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията”.
 
Събота, 03 Септември 2011 г.
 
-
Бизнес
Международен авиационен фестивал БИАФ 2011 
Събота-Неделя, 03-04 Септември 2011 г.
Авиационният фестивал се провежда под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.
 
Сряда, 07 Септември 2011 г.
 
09:30
Бизнес
Практически курс: ”Изкуството да презентираш”
Сряда, 07 Септември 2011 г.
Целта на тренинга е участващите да придобият знания по култура на речта и техника на говора, които успешно да прилагат в така нареченото тук „Изкуство да презентираш”. Освен това ще придобият умения как тези основни качества се трансформират във воденето
 
-
Бизнес
ФАРА 2011
Сряда-Събота, 07-10 Септември 2011 г.
Тази година кампанията на Фестивала на Асоциацията на Рекламните Агенции (ФАРА) има една проста цел – да запознае агенции и рекламодатели с колкото се може повече добри и смислени български творци. С пет думи – материалите за ФАРА’11 ще са визитка.
 
Четвъртък, 08 Септември 2011 г.
 
09:00
Бизнес
Начало на Обучителен курс: Black Sea Facility Management Summer Academy 2011
Четвъртък, 08 Септември 2011 г.
Обучителен курс за професионално управление на сгради (фасилити мениджмънт), организиран съвместно от „Фасилити Мениджмънт Консълтинг“ и Техническия университет в Карлсруе, Германия
 
14:00
Бизнес
Българо-унгарски бизнес форум
Четвъртък, 08 Септември 2011 г.
БТПП съвместно с Унгарската агенция за инвестиции и търговия и посолството на Унгария в София организират Българо-унгарски бизнес форум
 
-
Бизнес
Training: Building Flexible Project Plans with MS Project 2010 
Четвъртък-Петък, 08-09 Септември 2011 г.
Description The course presents the basic concepts and steps to build a Project with Microsoft Project 2010. It is structured as set modules in which the students learn the principles and tools in Microsoft Project 2010. Each module contains a theoreti
 
Петък, 09 Септември 2011 г.
 
10:00
Бизнес
Семинар: "Разчупване на ледовете: съвместна работа в условия на различия"
Петък, 09 Септември 2011 г.
Аха моменти и Human Factors, Норвегия, ви канят да направим заедно семинар за смисъла и начините на използване на инструмента Разчупване на ледовете: съвместна работа в условия на различия, при консултиране и обучения www.ahamoments.eu Дата: 9 септемвр
 
Събота, 10 Септември 2011 г.
 
09:30
Обучения
Обучение: "Политически PR"
Събота, 10 Септември 2011 г.
Как да се справите с предизвикателството да спечелите вота на избирателите за даден политик или за политическа партия?
 
09:30
Други
Expo 4 Kids
Събота-Неделя, 10-11 Септември 2011 г.
Expo 4 Kids е едно истинско уникално преживяване, където можете да откриете най- доброто за вас, детето ви и цялото ви семейство. Вижте най-новите, най-добрите и най-практичните продукти на 10 и 11ти Септември в Хотел Експо, София.
 

 EventBox.bg

"Райко Алексиев" 26
1113 София, България
Телефон: +359 888 889 811
Email: info@eventbox.bg

Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177