Семинар и изложение за устойчиво развитие в България се организират на 10 и 11 септември край София

Семинарът включва: Последните новини за устойчивите технологии, пермакултурата, възобновяемите енергийни източници, управлението на водите и околната среда. Идеята е да събере на едно място много участници от различни организации и сдружения от България и чужбина. Основен лектор и през двата дни, ще бъде международният експерт Йън Уинклес, по чиято идея се организира семинара, и чиято дейност е призната от ЮНЕСКО.

Семинар и изложение за устойчиво развитие в България

Семинарът включва: Последните новини за устойчивите технологии, пермакултурата, възобновяемите енергийни източници, управлението на водите и околната среда. Идеята е да събере на едно място много участници от различни организации и сдружения от България и чужбина. Основен лектор и през двата дни, ще бъде международният експерт Йън Уинклес, по чиято идея се организира семинара, и чиято дейност е призната от ЮНЕСКО !

The Pop Project на музиканта Васил Петров ще огласи Амфитеатър Аполония днес

Мария Илиева направи снощи запомнящ се дует с Владимир Ампов – Графа, а в Джаз-клуб ОББ импровизираха пианистът Пол Хефнер и певицата Тара Нова

Владимир Ампов – Графа и Зона Ц бяха звездите на първата септемврийска вечер на Аполония 2011

Комуникационна агенция PRoWay I 2.09.2011

Баситът Веселин Веселинов-Еко свири на концерта на Графа в Амфитеатър Аполония, а по-късно разтърси и сцената на Джаз-клуб ОББ заедно със Зона Ц

Празниците на изкуствата Аполония 2011 показаха отново най-доброто на българската музикална и джазова сцена. Един от най-актуалните български поп изпълнители Владимир Ампов – Графа изнесе вчера впечатляващ концерт пред любителите на популярната музика в Созопол, заедно с Веселин Веселинов – Еко, бас, Георги Янев – китара, Милен Кукошаров – пиано, и Димитър Семов – барабани. Малко по-късно басистът Веселин Веселинов – Еко импровизира в Джаз-клуба на ОББ, подкрепен от перкусията на Стоян Янкулов и пианатото на Васил Пармаков, всички от музикалната формация Зона Ц, Криста, Елена Кокорска, B.O.Y.A.N, Стоян Янкулов и Красимир Илиев.

Тази вечер се очаква великолепния концерт на Мария Илиева, заедно с музикантите от Зона Ц в Амфитеатър Аполония. В Джаз-клуб ОББ ще музицират пианистът, композитор и продуцент Пол Хефнер и певицата Тара Нова, заедно с басистът Борис Таслев, барабанистът Митко Димитров и пианистката Елица Харбова (Италия). Междувремено Общински театър „Възраждане“ поставя „Ало, ало“, с режисьор Роберт Янакиев, а българското кино представя „№1“, с режисьор Атанас Христосков.

За Владимир Ампов – Графа

От първия си албум „Гумени човечета“, издаден през 1993 г., до последния, появил се наскоро, „Невидим“, Владимир Ампов има безброй хитове, клипове, номинации, наши и чужди награди, стотици концерти по света и у нас. През 2005 г. издаде и книга, наречена „Белезите по гърба ми“.

За Зона Ц

Зона Ц е създадена в средата на 90-те години. Сравняват групата с фюжън легенди като Уедър Рипорт и Йелоу Джакетс. Групата натрупва популярност и печели симпатиите на любителите на джаза заради доказания талант на членовете си. В основата на музикалната концепция на Зона Ц стоят авторските композиции на Васил Пармаков и Веселин Веселинов-Еко. Дълбоките и изненадващи сола на пианото органично се допълват от усещането за лекота и ведрина, което внушава басът. Финален щрих на музикалната неповторимост поставят атрактивните барабани на Стунджи. Стоян Янкулов е изключителен джаз музикант, лауреат е на множество награди за джаз и принос в областта на изкуството и представянето на българската култура по света.

ОББ – в подкрепа на културата и изкуството

ОББ е Спонсор на Аполония от средата на 90-те години. От 2001 година джаз програмата на фестивала протича под името „Джаз-клуб ОББ”, в който са проведени над 100 джаз концерта на български и чужди изпълнители. През 2007 година ОББ подари на „Аполония” роял Yamaha на стойност 25 000 лева, с което направи възможно гостуването на изпълнители от най-високо световно ниво.

Повече за подкрепата на ОББ за българската култура и изкуство: http://ubb.bg/bg-BG/Sponsorship/3

M3 College Summer Challenge с Галин Бородинов

M3 College I 2.09.2011

Ефективните взаимоотношения клиент – PR агенция са далеч по-значимият фактор за успеха на една кампания, отколкото тематиката й.
 
Тази седмица въпросите на M3 College Summer Challenge са към Галин Бородинов, основател на агенция PR Point, която тази година получи специална награда от IPRA.
 
1. Вие имате натрупан богат опит на ръководни позиции в PR и рекламни агенции като репортер и редактор както в телевизията, така и в печатни издания. Сега сте управител на собствена PR агенция. Има ли нови предизвикателства в професионален план, които бихте искал да срещнете?
 
Предизвикателствата произтичат от темпото на промените и екипът на PR Point е постоянно с отворени очи за динамиката в медийната и социалната среда. Предизвикателство също е и навлизането в нови ниши на пазара на PR услуги 
 
2. Вашата агенция  PR Point получи специална награда от IPRA. Как приемате това високо признание за Вас, Вашия екип и като цяло за българския PR бизнес?
 
Това, че кампанията ни за разясняване на правата на потребителите беше отличена между 18 други кандидатури от региона, безспорно ни дава самочувствие. Говори и за това, че българският PR бизнес е на най-високо професионално ниво и успешно се интегрира в глобализиращия се пазар на PR услуги. 
 
3. До каква степен заданието на клиента Ви вдъхнови в хода на разработването на тази кампания? Доколко е важен клиентът и самият проект за голям успех на PR стратегията?
 
Когато клиентът е извървял своята част от пътя и е дефинирал ясно целите си, ще получи най-доброто от PR агенцията. В случай на неясно задание при  разработването на стратегията извървяваме заедно пътя по изчистването на детайлите, както и включването на допълнителни идеи и дейности.
 
4. По-трудно ли е да се прави PR на социално значими каузи, отколкото с търговски цели?
 
Не бих казал, че е по-трудно или по-лесно. Ефективните взаимоотношения клиент – PR агенция са далеч по-значимият фактор за успеха на една кампания, отколкото тематиката й.
 
5. Какво мислите за навлизането на социалните медии и мрежи в живота на хората и съответно в комуникационните кампании? Трябва ли те да бъдат център на PR стратегията или по-скоро допълнителна среда за комуникация с аудиторията?
 
Вече имаме множество кампании, които протичат изцяло в социалните мрежи. Комуникацията в дигитална среда обаче включва и множество други подходи, като работа с онлайн-лидерите на мнение, вътрешни комуникации чрез платформи, базирани във вътрешните мрежи на организациите, изготвяне на политики и стимулиране на служителите да промоцират адекватно организацията чрез присъствието си в интернет и други. Стратегическият подход изисква всеки път да си задаваме въпросите за целите на кампанията, целевите групи и тяхното медийно потребление, и т.н., и в съответствие с отговорите им да решаваме в каква степен социалните медии и мрежи ще бъдат използвани и дали ще бъдат в центъра на стратегията.
 
6. Какви са вашите очаквания за развитието на PR бизнеса в България в следващите години?
 
Тенденцията е за възходящо, макар и небурно развитие, следващо общата перспектива пред българската бизнес среда.
 
7. Водил сте различни обучения и семинари и преподавате в СУ „Св. Климент Охридски”. Какви са Вашите наблюдения за подготовката на младите специалисти по комуникации? Над какво трябва да се работи най-много?
 
Университетските програми трябва да увеличат курсовете и предметите, които са фокусирани върху практическите аспекти на бизнеса – работни процеси, функции и длъжности, за да може завършилият студент по-плавно да се впише във вътрешната организацията на работа в един PR отдел или PR агенция.
 
8. Какво бихте посъветвал човек, който Ви сподели, че иска да започне да се занимава с PR? 
 
Да определи възможно по-рано за себе си с какъв тип PR би искал да се занимава. Професията е многообразна – от PR на звезди до управление на комплексни кампании, които включват социологически проучвания, множество комуникационни канали, медии и изисквания за мониторинг и отчитане на резултатите – необходимо е всеки да прецени накъде да насочи инвестицията за собственото си професионално развитие.
 

КОГАТО ВСЕКИ ПИКСЕЛ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Проджекта I 2.09.2011

ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНА РЕКЛАМА „БЪЛГАРСКА МАДОНА” В ПОДКРЕПА НА ДЕЦА В РИСК ОТ ИЗОСТАВЯНЕ

SOS Детски селища България (www.sosbg.org), съвместно с „Проджекта” ООД (www.projecta.bg), стартират уникален за нашата страна проект в подкрепа на децата в риск от изоставяне. Проектът „Българска мадона” се осъществява под мотото „Дайте шанс на децата да останат в своите семейства” и цели да събере 80000 лева, които да бъдат използвани за превенция на изоставянето на 444 деца чрез SOS Центровете за семейно консултиране и подкрепа в София, Радомир, Габрово и Велико Търново.

Уникалната концепция на този проект (ArtPuzzleAdsTM на Проджекта) е във възможността корпоративната социална отговорност в България да се осъществи по един изключително атрактивен и нетрадиционен начин. Каузата на проекта се символизира от картината „Българска мадона” на плевенския художник Сашо Камбуров. На интернет сайта на проекта (www.sosmadona.bg) едноцветна репродукция на картината е разделена на пъзели (рекламни единици), които се оцветяват при закупуването им от спомоществователите на проекта. Понастоящем подкрепата си за популяризиране на проекта са заявили редица медийни партньори, сред които: WebGround, Dir.bg, CSR Bulgaria, ИА Пресклуб, AdSpot, NovaVizia. Атрактивната интернет страница е в резултат на подкрепата на уеб-партньора Хемимонт АД, с чиито усилия концепцията стана реалност.

Каузата може да бъде подкрепена от фирми и организации, рекламиращи на интернет страницата на проекта, чрез закупуване на пъзели от картината, като всички подробности са детайлно описани в съответните му раздели. Проектът стартира официално на 1-ви септември и организаторите се надяват, че картината ще се оживи и изпълни с цвят още до края на 2011.

Повече информация е публикувана на интернет страницата на проекта: www.sosmadona.bg.

За контакти:
Александър Апостолов, Елена Христова
„ПРОДЖЕКТА” ООД
Тел: 02/ 9831094, e-mail: info@projecta.bg

Светлана Тодорова
SOS Детски селища България
Тел: 02/ 8184933, e-mail: s.todorova@sosbg.org

Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177