ВМРО – Българско национално движение представя кандидат-президентската си двойка

На 11 септември 2011 г. (неделя) от 12.00 часа в хотел „България” (зала „Десислава”) в София ще бъде представена кандидатпрезидентската двойка на ВМРО – Българско национално движение.

Даваш GSM – пиша ти статийка

Deutsche Welle I 9.09.2011

"Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов", казва Бисмарк. За предизборните лъжи в България сериозно допринасят и медиите – те, както знаем, обичат да продават услугите си. Без всякакви задръжки.

По избори българските медии с особен устрем поемат пиар-роли. И само наивниците биха допуснали, че това е случайност или пък някаква циклична принуда. Не, самите медии си го търсят. До такъв извод стигат авторите на изследването на Българския Хелзинкски комитет „Прозрачност във взаимоотношенията PR и медии”.

В пиар-костюмче

Как работи схемата? Ами много просто. Започва се с това, че кристално-чисти пиар-текстове се представят за журналистически материали. Тази уникална подмяна е особено характерна за по-малките издания, модните списания и потребителски ориентираните вестници. С остра критичност правозащитниците установяват, че журналистическата дейност все по-често се превръща в слугуване на нечий властнически темперамент или корпоративен интерес. И все по-малко се интересува от това да търси и отстоява истината.

На лъжата краката са къси

Всички анкетирани журналисти и пиар-експерти единодушно обясняват, че най-вече частните медии се поддават на подкупване. Грубите поръчкови текстове могат да се открият във всякакви медии – малки и големи, печатни и електронни. А усещането за корупция е най-интензивно, когато става дума за политика, когато "се продават" партии, кандидати и стратегии.

Нося ти подарък!

Хем логично, хем някак изненадващо: най-често "мръсните поръчки" се изпълняват от редакторите в икономическите отдели. Но, разбира се, и самите медийни шефове не са против агитацията, нещо повече: те поощряват подчинените си да правят скрита реклама. И журналисти, и хора от пиар-бранша говорят за "тарифи" за отразяване на "еднократна поръчка".

Разбира се, поръчителите раздават и индивидуални подаръци за добре изпълнени задачи. Като "награди" най-много се търсят мобилните телефони и задграничните командировки. А с всяка следваща поръчка продажният редактор се радва и на все повече приятни изненади. С други думи: вестниците, радиото и телевизията се превръщат в бозайниче на групи, чиито действия се определят предимно от лични вражди и изгоди, а не от каузи.

От жълто към черно

Когато става дума да се омаскари някой, България има славни, вековни традиции. (Справка – Алеко Константинов.) Правозащитниците от Хелзинкския комитет смятат, че омаскаряването функционира особено добре в днешния жълтеещ медиен бульон. Неетичните кампании, както много деликатно ги наричат авторите на анализа, вървят още по-лесно поради това, че в България рядко се знае кои са собствениците на една или друга медия.

Да ти се отще да четеш

Близо половината от разпитаните журналисти виждат тъкмо там корена на злото. Другата половина обаче смята, че дори когато се знае кой е собственикът, съответната "прозрачна" медия пак няма никакви проблеми да наднича под хорските юргани и да се самопредлага за употреба в политически скандали.

Според проучването общинските медии често действат като стопроцентови рекламни агенции в полза на местните силни хора. В тази комфортна среда въпросните властимащи на воля се отдават на полит-агитация. И хич не ги е грижа да помагат на слабите, на закъсалите, на така наречените "жертви на прехода". Нито пък да мобилизират силните, онези, които спечелиха от промените в страната.

Преди избори не само много се лъже. Преди избори и много се очерня, а на хората направо им причернява.

Оригинална публикация

EventBox.bg: Седмичен бюлетин на бизнес събитията в България, 9.09-18.09.2011 г.

Информация за всички събития може да намерите на: http://www.eventbox.bg/newsletter/09Sep2011.html

Петък, 09 Септември 2011 г.
 
09:30
Бизнес
Конференция за иновативни решения за интегриране на информационните технологии в образованието
Петък, 09 Септември 2011 г.
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на конференция, посветена на иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование.
 
10:00
Бизнес
Семинар: "Разчупване на ледовете: съвместна работа в условия на различия"
Петък, 09 Септември 2011 г.
Аха моменти и Human Factors, Норвегия, ви канят да направим заедно семинар за смисъла и начините на използване на инструмента Разчупване на ледовете: съвместна работа в условия на различия, при консултиране и обучения www.ahamoments.eu Дата: 9 септемвр
 
Събота, 10 Септември 2011 г.
 
09:30
Други
Expo 4 Kids
Събота-Неделя, 10-11 Септември 2011 г.
Expo 4 Kids е едно истинско уникално преживяване, където можете да откриете най- доброто за вас, детето ви и цялото ви семейство. Вижте най-новите, най-добрите и най-практичните продукти на 10 и 11ти Септември в Хотел Експо, София.
 
09:30
Обучения
Обучение: "Политически PR"
Събота, 10 Септември 2011 г.
Как да се справите с предизвикателството да спечелите вота на избирателите за даден политик или за политическа партия?
 
-
Общество
Семинар и изложение за устойчиво развитие в България
Събота-Неделя, 10-11 Септември 2011 г.
На 10 и 11 септември ще се проведе първият по рода си в България Семинар и изложение за устойчиво развитие на язовира между селата Мало Бучино и Иваняне, на около 15 км от центъра на София.
 
Неделя, 11 Септември 2011 г.
 
09:30
Обучения
Обучение: "Политически PR онлайн – време е!"
Неделя, 11 Септември 2011 г.
Важно е политическите комуникации да бъдат там, където са и избирателите. А огромна част от избирателите са онлайн!
 
Вторник, 13 Септември 2011 г.
 
-
Бизнес
Дискусия с Аня Фьорстер и д-р Петер Кройц: „Нестандартно бизнес мислене”
Вторник, 13 Септември 2011 г.
В дискусия с представители на иновативни фирми те ще поставят под въпрос изградените стереотипи и ще се опитат да ни вдъхновят да мислим различно.
 
19:30
Бизнес
Среща на CEO CLUB BULGARIA
Вторник, 13 Септември 2011 г.
Срещата на CEO CLUB BULGARIA ще се проведе на 13 септември от 19.30 часа в ресторант "Крим" в София.
 
Сряда, 14 Септември 2011 г.
 
09:00
Обучения
Семинар: "Банки и застраховане и онлайн присъствие"
Сряда, 14 Септември 2011 г.
Как финансовия свят да се позиционира по- добре в дигиталната екосистема? Отговорът на този въпрос ще търсим заедно на 14 септември.
 
Четвъртък, 15 Септември 2011 г.
 
10:00
Бизнес
LEADERSHIP MANAGEMENT ACADEMY/АКАДЕМИЯ ПО ЛИДЕРСТВО И МЕНИДЖМЪНТ 
Четвъртък-Петък, 15-16 Септември 2011 г.
МОЖЕТЕ ЛИ КАТО МЕНИДЖЪР ДА ГЛЕДАТЕ В БЪДЕЩЕТО? IDEAs International Consulting има удоволствието да обяви началото на LEADERSHIP MANAGEMENT ACADEMY АКАДЕМИЯ ПО ЛИДЕРСТВО И МЕНИДЖМЪНТ
 
19:30
Бизнес
Среща на Sofia Business Community
Четвъртък, 15 Септември 2011 г.
На 15 септември от 19.30 ч. в бар "Culture beat" ще се проведе септемврийската среща на Софийска бизнес общност, с която ще дадем начало на бизнес сезон 2011-2012 г.
 
Петък, 16 Септември 2011 г.
 
09:00
Обучения
Тренинг: "Маркетингът на практика"
Петък, 16 Септември 2011 г.
Практически workshop организиран от Бимек ООД, в който участниците могат да се научат да прилагат основни принципи и инструменти на маркетинга.
 
09:30
Бизнес
Курс: "Маркетинг и продажби в нестабилни времена – технология за ефективно повишаване на приходите"
Петък-Събота, 16-17 Септември 2011 г.
Искате да повишите продажбите си и да увеличите приходите на Вашата компания? Всеки желае, но не всеки познава в детайли стъпките за постигане на тази цел!
 
09:30
Бизнес
Девети Национален Семинар: "Практиката на обществените поръчки"
Петък-Събота, 16-17 Септември 2011 г.
Правна Кантора „ЛЕГА КОНСУЛТИНГ” организира Девети Национален Семинар: “ПРАКТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. ПРЕДСТОЯЩИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ” – 16 и 17 септември 2011 г., гр. С
 
09:30
Бизнес
Семинар: "Управление на Човешките ресурси и политика по персонала"
Петък-Събота, 16-17 Септември 2011 г.
Целта на семинара е да изгради практически знания и умения във всички области на управление на човешките ресурси, както и да създаде цялостна представа за системата за управление на човешките ресурси и връзката й с другите системи в организациите. В семи
 
10:00
Бизнес
Безплатен семинар: "Коментари по актуални счетоводни теми"
Петък, 16 Септември 2011 г.
Заповядайте, за да коментираме заедно актуални счетоводни казуси. В семинарните програми са включени актуални теми, свързани със ЗДДС.
 
-
Обучения
Подбор на персонала 
Петък, 16 Септември 2011 г.
Подбор на персонала
 
-
Бизнес
Балкански симпозиум "Приложение на миофункционалните апарати"
Петък-Неделя, 16-18 Септември 2011 г.
Българско ортодонтско общество организира Балкански симпозиум "Приложение на миофукнционалните апарати".
 
Събота, 17 Септември 2011 г.
 
10:00
Бизнес
Leadership training on a sailing yacht 
Събота-Неделя, 17-18 Септември 2011 г.
• Are you a modern manager who wants to become more effective? • Would you like to be active instead of listening to lectures? • Do you want to be challenged?
 
-
Бизнес
Social Me Workshop # 5: Facebook vs. Google+
Събота, 17 Септември 2011 г.
За пети път в София ще се проведе специализирана конференция на тема маркетинг и реклама чрез социалните мрежи – Facebook, Google+, Twitter, Linked in и други.
 
EventBox.bg
"Райко Алексиев" 26
1113 София, България
Телефон: +359 888 889 811
Email: info@eventbox.bg

Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177