Microinvest отново изненадва с нов софтуер – Microinvest ТРЗ Pro. Един ден до старта.

Няколко месеца след успешния старт на модерната счетоводна система Microinvest Делта Pro, компанията-разработчик представя софтуер, който съчетава дългогодишен професионален опит с последните технологични постижения. Този път счетоводната система ще бъде незаменим помощник при обработката и контрол на данните за персонала във фирмата. Любопитни факти, за създаването и възможностите на новата система – Microinvest ТРЗ и ЛС Pro и предстоящия пазарен дебют открива за първи път мениджър-консултантски отдел „Счетоводни системи“ Веселин Чолаков.

Пети семинар на Клуба на икономическите журналисти на тема: „Икономика на здравеопазването”

Фондация "Институт за пазарна икономика" I 14.09.2011

Клуб на икономическите журналисти

Клубът на икономическите журналисти организира семинар на тема: "Икономика на здравеопазването". Семинарът ще се проведе на 27 септември 2011 г. от 9:00 до 13:30 часа в София. Лекторите на семинара – д-р Красен Станчев, Лъчезар Богданов и д-р Илко Семерджиев ще акцентират върху:
• икономика на здравеопазването: определения на понятията, здравето като услуга, участниците като потребители и производители на здравна услуга, стимули за поведение, основни характеристика на пазара и информационни асиметрии.
• Произход и проблеми на сегашни здравни системи.
• Модели за създаване на здраве: ефекти от избора на регулация върху стимулите за участниците, модели за справяне с несъвършенствата на пазара, ползи и недостатъци при различните модели, рискове на избора и цена на регулациите.
• Реформи и липса на реформи в здравеопазването: опитът на Великобритания, Холандия, Грузия и Казахстан.
• Здравната реформа в България през периода 1990-2011 г.
Обучението е насочено към бизнес и икономически журналисти и студенти по журналистика, с интереси в областта на икономиката. То поредното от серия обучения, които са част от проекта на ИПИ и БМА “Клуб на икономическите журналисти”, финансиран от фондация „Америка за България” и е безплатно.

Дата: 27 септември 2011 (вторник)

Час: 9:00 – 13:30

Място: София, ул. Иван Вазов 16, Икономедиа, Конферентен център Comodo.

Участници: бизнес и икономически журналисти и студенти по журналистика, с интереси в областта на икономиката.

Записване: Желание за участие можете да заявите до 21 септември 2011 (сряда) на e-mail адрес: mariana@ime.bg.

Ако не сте член на Клуба, моля изпратете кратка автобиография. 

До 25 септември клиентите на мегамаркети „Рода” могат да закупят продуктите Dormeo от лоялната програма с 60% отстъпка

Тематичните промоции на качествени стоки във веригата продължават

LG подобрява качеството на картината при плазмените телевизори

София, 14.09.11 – LG показа няколко нововъведения, които подобряват качеството на картината при плазмените телевизори на компанията и ги правят едни от най-добрите на пазара в момента. Сред иновациите е функцията Photo Mode, чрез която телевизорите възстановят качеството на фото и видео съдържанието до 97% от оригинала му. Благодарение на тази функция новите модели плазмени телевизори на LG спечелиха признанието на експертите на изложението за потребителска електроника IFA 2011, което се проведе по-рано този месец в Берлин.

PetBiz – уникално Балканско изложение на храни и аксесоари за домашни любимци

За втори пореден път от 30 септември до 2 октомври 2011 г. в Интер Експо Център – София (бул. „Цариградско шосе“ 147) ще се проведе PetBiz - уникално B2B Балканско изложение на храни, аксесоари и козметика за домашни любимци.

Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева ще внесат документите си в ЦИК

На 14 септември 2011 г. (сряда), в 11.00 часа кандидатите на ВМРО – Българско национално движение за президент и вицепрезидент на България Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева ще внесат документите си за регистрация в Централната избирателна комисия.

ДИДАКТА ИНТЕРНАЦИОНАЛ в София 2011 – място за среща на образователни идеи за Югоизточна Европа

България се намира пред цялостна образователна реформа. През идната година ще се стимулира допълнителната квалификация на учителите и за целта ще бъде отпусната сума от 38, 5 милиона евро. „Две в едно” е новата система за получаване на професия в бившите техникуми.

Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177