LG още веднъж демонстрира лидерската си позиция в индустрията за домашно забавление с две първи отличия на наградите EISA 2011

LG Electronics беше отличена на наградите на Европейската асоциация за картина и звук (EISA) за 2011 година. Компанията спечели признанието „Европейско 3D решение за домашно кино” за смарт телевизора си 55LW650S CINEMA 3D в комбинация със звуковия панел HLX56S 3D Blu-ray.

44 проекта са на полуфинал за 200 000 лв. от Награда EMPOWER

Над 40% от тях са в сферата на IT технологиите

PR експерти: Цветанов или сгафи или си отмъсти на Плевнелиев

в. Пари | Красимира ЯНЕВА | 16.09.2011 

Според тях скандалът е резултат на неефективен пиар

Цяла седмица всички се чудят кои са общинските съветници, поискали пряко или индиректно подкуп от Росен Плевнелиев, когато е бил шеф на "Линднер" в България. Въпросът защо беше изказването на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов остана да виси във въздуха. Точно той отключи възможностите за спекулации.

Коментарът на пиарите

"Това не е единичен гаф, а резултат от неефективен пиар. Пиарът на правителството и на ГЕРБ е хаотичен, липсва цел, задача и яснота. Когато има кризисни моменти, каквито несъмнено са предизборните кампании, всичко това излиза наяве. Може и да е направено нарочно от Цветанов, но може и да е инфантилен гаф", коментира Албена Ивайлова, бивш пиар на кабинета "Костов" и ПР директор на "В консултинг".
"От гледна точка на политическата комуникация поведението на господин Цветан Цветанов е поведение на човек, който е отритнат, който се е разсърдил, че не е получил поста, който е очаквал. Много малко хора смятат, че изказването му е било случайно. Почти всички хора, с които разговарям, смятат, че това е несръчно отмъщение като политическа реакция", коментира Деница Сачева, изпълнителен директор на Intel Day Solutions. Според нея изказването на Цветанов разкрива още нещо, че ГЕРБ не е единна партия. "Изказването на Цветанов е убийствено, защото поведението удря не само Росен Плевнелиев, а повдига завесата за много неща, които се случват в ГЕРБ", допълни Сачева.

От полза за БСП

Според пиарите изказването на Цветан Цветанов от миналия петък, че се е запознал с Росен Плевнелиев, когато бизнесменът му се е оплакал, че му е искан подкуп, води след себе си още един проблем за кандидат-президента Росен Плевнелиев, а и за ГЕРБ. "Цветанов и ГЕРБ направиха изключително лоша услуга на своя кандидат, който няма да може да се измъкне от обясненията до края на кандидатпрезидентската кампания", коментира Албена Ивайлова и допълни: "От друга страна, БСП трябва да са благодарни на ГЕРБ, защото им дадоха център на тяхната кампания, който според мен ще остане до края." Според Деница Сачева Георги Кадиев само поставя ребуси с твърденията си. "Това безсъдържателно политическо говорене отблъсква хората. Политиката служи на политиците да обслужват егото си, а не да помагат на хората", коментира Сачева.

Точка вместо бумеранг

Според Сачева Плевнелиев е направил добре, като се е опитал да сложи край на политическите спорове. "Поведението на Плевнелиев беше много добро. Той се опита да затвори разговора и вратата зад себе си", обясни Сачева. Според нея това показва и че той не е политик. "Начинът, по който той реагира, ясно показа, че тепърва ще се учи на политика. Правилната реакция в случая беше не да се затваря вратата, а да се върне бумерангът към източника", обясни Деница Сачева. Според нея Цветанов е трябвало да бъде попитан какво знае по случая и кои са общинските съветници, поискали подкуп. Според нея кандидат-президентът Росен Плевнелиев е направил още една грешка, като е допуснал да употреби думата подкуп. "За две години като министър той успя да се опази от нея и сега не трябваше да я използва", обобщи Деница Сачева. Според Албена Ивайлова политиците периодично трябва да си имат часове, дни или дори седмици, в които да запазват мълчание, защото говоренето става техен враг.

ЦИТАТ

Не искам повече Плевнелиев да бъде замесван в този скандал, защото от това, което виждате, което е казал през 2007 г., септември, и вчера това, което е казал, е едно и също. Не знам такова нещо (да е искан подкуп на Плевнелиев – б. а.) и не ми е работа да знам. Когато станах кмет, такива сигнали имаше със стотици, дал съм ги на прокуратурата. Факт е, че 7 години тази сделка не е минавала и когато станах кмет, общинският съвет я приключи.

Премиерът Бойко Борисов,
в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви.

Стр. 6

 

EventBox.bg: Седмичен бюлетин на бизнес събитията в България, 16.09-25.09.2011 г.

Информация за всички събития може да намерите на: http://www.eventbox.bg/newsletter/16Sep2011.html

Петък, 16 Септември 2011 г.
 
09:00
Бизнес
Шести годишен форум: "Енергиен фасилити мениджмънт и услуги"
Петък, 16 Септември 2011 г.
Шести годишен форум ЕНЕРГИЕН ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ И УСЛУГИ и Семинар СИСТЕМИ ЗА ОЦЕНКА НАЕКОЛОГИЧНАТА УСТОЙЧИВОСТ НА СГРАДИТЕ И ПРИЛЕЖАЩИТЕ ТЕРИТОРИИ ще се проведат на 16 септември 2011 г. в София.
 
09:00
Обучения
Тренинг: "Маркетингът на практика"
Петък, 16 Септември 2011 г.
Практически workshop организиран от Бимек ООД, в който участниците могат да се научат да прилагат основни принципи и инструменти на маркетинга.
 
09:30
Бизнес
Курс: "Маркетинг и продажби в нестабилни времена – технология за ефективно повишаване на приходите"
Петък-Събота, 16-17 Септември 2011 г.
Искате да повишите продажбите си и да увеличите приходите на Вашата компания? Всеки желае, но не всеки познава в детайли стъпките за постигане на тази цел!
 
09:30
Бизнес
Девети Национален Семинар: "Практиката на обществените поръчки"
Петък-Събота, 16-17 Септември 2011 г.
Правна Кантора „ЛЕГА КОНСУЛТИНГ” организира Девети Национален Семинар: “ПРАКТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. ПРЕДСТОЯЩИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ” – 16 и 17 септември 2011 г., гр. С
 
09:30
Бизнес
Семинар: "Управление на Човешките ресурси и политика по персонала"
Петък-Събота, 16-17 Септември 2011 г.
Целта на семинара е да изгради практически знания и умения във всички области на управление на човешките ресурси, както и да създаде цялостна представа за системата за управление на човешките ресурси и връзката й с другите системи в организациите. В семи
 
10:00
Бизнес
Безплатен семинар: "Коментари по актуални счетоводни теми"
Петък, 16 Септември 2011 г.
Заповядайте, за да коментираме заедно актуални счетоводни казуси. В семинарните програми са включени актуални теми, свързани със ЗДДС.
 
11:00
Бизнес
Представяне на електронна продуктова база в услуга на малкия и средния бизнес
Петък, 16 Септември 2011 г.
БТПП дава начало на електронна продуктова база в услуга на малкия и средния бизнес.
 
-
Обучения
Курс: "Подбор на персонала"
Петък, 16 Септември 2011 г.
Подбор на персонала
 
-
Бизнес
Балкански симпозиум "Приложение на миофункционалните апарати"
Петък-Неделя, 16-18 Септември 2011 г.
Българско ортодонтско общество организира Балкански симпозиум "Приложение на миофукнционалните апарати".
 
Събота, 17 Септември 2011 г.
 
10:00
Бизнес
Leadership training on a sailing yacht 
Събота-Неделя, 17-18 Септември 2011 г.
• Are you a modern manager who wants to become more effective? • Would you like to be active instead of listening to lectures? • Do you want to be challenged?
 
-
Бизнес
Social Me Workshop # 5: Facebook vs. Google+
Събота, 17 Септември 2011 г.
За пети път в София ще се проведе специализирана конференция на тема маркетинг и реклама чрез социалните мрежи – Facebook, Google+, Twitter, Linked in и други.
 
Понеделник, 19 Септември 2011 г.
 
10:30
Политика и държавно управление
Кръгла маса: „България и „голямата игра" 
Понеделник, 19 Септември 2011 г.
Списание “Международни отношения” ще чества 40 годишния си юбилей. По този случай на 19 септември 2011 г. от 10,30 до 14,00 часа в Националния дворец на културата, зала 8, ще се проведе кръгла маса на тема: „България и „голямата игра” в три модула: Българ
 
16:30
Общество
Пресконференция за заключителното пето събитие от културната поредица Beefeater London Dress Code
Понеделник, 19 Септември 2011 г.
Пресконференция за заключителното пето събитие от културната поредица Beefeater London Dress Code ще се проведе на 19 септември в концептуален шоурум „Иван Асен 22”.
 
Вторник, 20 Септември 2011 г.
 
09:00
Бизнес
Семинар: "Храни и напитки и онлайн присъствие"
Вторник, 20 Септември 2011 г.
Как производителите на храни и напитки да се позиционират още по- успешно онлайн? Кои са последните новости от света на Интернет рекламата? Отговорите на тези и други въпроси ще търсим заедно с маркетинг менджъри, маркетинг специалисти, представители на д
 
09:00
Бизнес
IDC Business Intelligence Roadshow 2011
Вторник, 20 Септември 2011 г.
IDC Business Intelligence Roadshow, което тази година ще се проведе за 10-ти пореден път, засяга ключови теми и ползите за бизнеса от системите за бизнес анализи. Експерти, независими анализатори, лидери и крайни потребители от всички сектори на икономика
 
09:30
Бизнес
Дискусия: "Устойчиво развитие на минерално-суровинната индустрия: Социална отговорност"
Вторник, 20 Септември 2011 г.
Трета, заключителна дискусия от поредицата за устойчиво развитие на минната индустрия. Организатори: в. "Пари" и Българска минно-геоложка камара. С подкрепата на: Челопеч Майнинг, Асарел Медет, Елаците Мед и Елтрак. Партньори: Българска мрежа на Глобалния
 
10:00
Бизнес
Безплатен семинар: "Коментари по актуални счетоводни теми"
Вторник, 20 Септември 2011 г.
Заповядайте, за да коментираме заедно актуални счетоводни казуси. Бонуси очакват всеки присъстващ. В семинарните програми са включени актуални теми, свързани със ЗДДС.
 
-
Бизнес
Международен семинар, посветен на управлението на отпадъците
Вторник-Сряда, 20-21 Септември 2011 г.
Работата на семинара ще премине в три дискусионни панела, свързани с научните, стопански и социални аспекти на управлението на отпадъците.
 
Сряда, 21 Септември 2011 г.
 
10:00
Бизнес
Представяне на IBM Unica 
Сряда, 21 Септември 2011 г.
Софтуерният пакет IBM Unica Ви позволява да планирате, проектирате, изпълнявате, измервате и анализирате маркетингови кампании от всякакво естество и параметри.
 
13:30
Бизнес
Семинар на тема: „Лидерство без титла”, с водещ Робин Шарма
Сряда, 21 Септември 2011 г.
Един от най-уважаваните експерти по лидерство в света ще изнесе семинар на тема „Лидерство без титла” на 21 септември 2011 в НДК.
 
-
Бизнес
Балканска СПА Конференция 2011
Сряда-Петък, 21-23 Септември 2011 г.
Първи специализиран бизнес-обмен форум за Спа, Уелнес и Медицински туризъм
 
EventBox.bg
"Райко Алексиев" 26
1113 София, България
Телефон: +359 888 889 811
Email: info@eventbox.bg

Представяне на цялостната дейност на археологическия екип, ръководен от доц. Бони Петрунова, по проект "Мраморния град на болярина Лютица"

Събитието ще се състои на 20 септември 2011 г. (вторник) от 11.00 часа в Заседателна зала на Национален археологически музей, гр. София ул. "Съборна" №2.

Уеб медия груп не е продавала сайтовете си

News.ibox.bg I 16.09.2011

Във връзка с излезли публикации в някои медии, че Уеб медия груп АД е продало притежаваните интернет сайтове NEWS.bg, TOPSPORT.bg, MONEY.bg, LIFESTYLE.bg, VSI4KO.bg и др. на LIVEMEDIA, от ръководството на Уеб медия груп АД уведомяват, че информацията е невярна.

Уеб медия груп АД не е продало нито един от притежаваните от дружеството интернет сайтове.

Относно публикации за придобити акции от капитала на Уеб медия груп АД, до настоящия момент в дружество не е постъпило уведомление за разкриване на дялово участие в дружеството за придобити или прехвърлени акции от капитала му, съгласно изискванията на чл. 145 от ЗППЦК.

Оригинална публикация

 

Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177