PRINT IMAGING & SIGN EXPO В СОФИЯ (Интер Експо Център, 5.10 – 8.10. 2011 г.)

От 5 до 8 октомври 2011 г. в Интер Експо Център, София, ще се проведе международната В2В изложба PRINT IMAGING & SIGN EXPO. Организатори са Агенция Булгарреклама, Българската асоциация на производителите на рекламно-информационни елементи (БАПРИЕ) и новоучредената Българска асоциация за съвременна графика и печат. Повече от 40 водещи български и чуждестранни компании ще представят новости, тенденции и последни технологии в сферата на дизайна, печата, фотографията, рекламата и визуалните комуникации.

Световноизвестна лайфстайл телевизия засне кадри в България

Fashion One TV, световноизвестна лайфстайл медия, засне кадри в България. Модерният телевизионен канал покрива всички аспекти на лайфстайл, развлекателната, туристическата, филмовата и модната индустрия и се излъчва денонощно в над 170 страни по света. За съжаление, каналът все още няма покритие в България, но за сметка на това на страницата му в Интернет (www.fashionone.com) зрителите могат да гледат всички последни клипове от канала и да ги споделят онлайн.

С нова модерна Аула и обновена материална база Икономическият университет във Варна откри учебната година

26 септември 2011 г.: Днес с официално тържество и водосвет, отслужен от Митрополит Кирил, бе открита учебната 2011/2012 година в Икономически университет - Варна. На събитието присъстваха редица официални лица, сред които Кметът на Община Варна Кирил Йорданов, Заместник кметът Коста Базитов, Областният управител Данчо Симеонов и д-р Мария Фъртунова – Директор ВО в МОМН. Всички те лично отправиха поздравленията си за модернизацията на университета и пожелаха много успехи на студентите. Областният управител на Варненска Област дори заяви, че Община Варна предоставя 3 дка на Икономически Университет – Варна, където да бъде построено ново общежитие. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов също не пропусна да поздрави преподавателите и студентите и бе изпратил поздравителен адрес. Новият ректор на университета – доц. д-р Пламен Илиев, първи изнесе своето тържествено слово и пожела на студентите спорна учебна година.

Световноизвестна лайфстайл телевизия засне кадри в България

PR Agency Anettevents I 26.09.2011

Fashion One TV, световноизвестна лайфстайл медия, засне кадри в България. Модерният телевизионен канал покрива всички аспекти на лайфстайл, развлекателната, туристическата, филмовата и модната индустрия и се излъчва денонощно в над 170 страни по света. За съжаление, каналът все още няма покритие в България, но за сметка на това на страницата му в Интернет (www.fashionone.com) зрителите могат да гледат всички последни клипове от канала и да ги споделят онлайн.

Cabacum beach Residence & Spa бе избран от телевизия Fashion One за елитните лайфстайл & ентъртеймънт рубрики в нейната програма. Комплексът е един от трите обекта в България, номинирани за заснемане в луксозния сегмент на модната медия. Признанието идва точно година след грандиозната церемония по откриване, а филмирането бе извършено с 3 D камера от оператора Омер Ядгар, работил с величия като Хайди Клум,Жизел Бюндхен, Лейди Гага и Иванка Тръмп.
Кратко видео от снимачния ден е достъпно в youtube на адрес: http://www.youtube.com/watch?v=2CMYfnGO6zg. Директории „Галерия” и „Видео” от официалния сайт http://cabacumbeach.com също са актуализирани с материали от филмирането на Cabacum beach Residence & Spa.
В България са селектирани общо три обекта, като сборният материал ще бъде обединен в 5-10 минутен презентационен клип за страната, който ще се върти в програмата на телевизията. Целта на презентационния клип е да представи страната ни като лайфстайл туристическа дестинация, като за целта са подбрани едни от най-луксозните обекти в България.
Fashion One е авангардна глобална телевизионна мрежа с над 20 оригинални програмни сегмента с фокус върху синергията между лайфстайл, пътуване, развлечения, филми и мода. Каналът предава най-големите седмици на модата от модните столици на света – Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано. Телевизията предава и всички световно известни филмови, телевизионни и музикални награди – Оскарите, Златен Глобус и Грамми.

С нова модерна Аула и обновена материална база Икономическият университет във Варна откри учебната година

PR Agency Anettevents I 26.09.2011

26 септември 2011 г.: Днес с официално тържество и водосвет, отслужен от Митрополит Кирил, бе открита учебната 2011/2012 година в Икономически университет – Варна. На събитието присъстваха редица официални лица, сред които Кметът на Община Варна Кирил Йорданов, Заместник кметът Коста Базитов, Областният управител Данчо Симеонов и д-р Мария Фъртунова – Директор ВО в МОМН. Всички те лично отправиха поздравленията си за модернизацията на университета и пожелаха много успехи на студентите. Областният управител на Варненска Област дори заяви, че Община Варна предоставя 3 дка на Икономически Университет – Варна, където да бъде построено ново общежитие. Министър-председателят на Република България Бойко Борисов също не пропусна да поздрави преподавателите и студентите и бе изпратил поздравителен адрес. Новият ректор на университета – доц. д-р Пламен Илиев, първи изнесе своето тържествено слово и пожела на студентите спорна учебна година.

Първото висше търговско училище в България посрещна студентите си с обновена и модернизирана материална база. Безпорно най-голямата гордост за университета е новата Аула с капацитет над 600 места, проектирана от арх. Пеев, която е снабдена с най-новите достижения на комуникационната техника. Основната част от официалните събития се проведе именно там, като за начало бе излъчен специален 10-минутен филм, включващ всички нововъведения и модернизации, извършени за началото на учебната 2011/2012 година в Икономически университет – Варна.
Модернизирани и обновени са библиотеката и голяма част от сградите на университета в рамките на „Интегриран проект за подобряване условията за предоставяне на образователни услуги в Икономически университет – Варна” по договор за безвъзмездна финансова помощ от структурните фондове на Европейския съюз по програма „Регионално развитие”.
Библиотеката на университета, която е изцяло реконструирана и модернизирана по проект на арх. Караджова, също посрещна гости и журналисти за своето освещаване. В духовния център на университета са създадени допълнителни читателски места с модерно обслужване, отговарящо на съвременните изисквания. Изградени са технически оборудвани работни места за самообслужване при заемане, връщане, копиране, за работа с информационни ресурси и платени бази, за спокойна самостоятелна работа с книгите. Подобряват се условията за достъп и работа в библиотеката на всички читатели – преподаватели, студенти и потребители с увреждания, условията за съхранение на документалното богатство на библиотеката. Създават се условия за ускоряване на процесите за дигитализация и създаване на електронен архив на определна част от фонда на библиотеката.
Разширеният преди няколко години Втори корпус на университета, намиращ се на ул. Евлоги Георгиев, също блести с нова фасада и значителни благоустройства. За радост на студентите, изцяло ремонтирани са и общежитията на Икономическия университет.
Най-старото висше търговско училище в България, което през 2010 г. отбеляза своята деветдесета годишнина, остава вярно на мотото си „С академични традиции в бъдещето” и непрекъснато разширява както материалната си база, така и духовните търсения на академичната общност.
Скоро очаквайте видеоматериал от откриването на учебната година на Интернет страницата на Икономически университет – Варна (www.ue-varna.bg).

„Блогът на една книга” търси най-добрия разказ или есе

Go Green Communications I 25.09.2011

Идеята за конкурса, който предизвиква всички да се включат в творческата надпревара, спечели първия по рода си риалити PR конкурс „М-Tel PR Challenge”

Непосредствено след началото на учебната година блогосферата у нас става домакин на конкурса „Оби4ам да пи6а грамотно?”. В „Блогът на една книга“ ще бъдат публикувани кратките разкази и есета на всички, желаещи да участват в конкурса, чиято цел е да популяризира четенето сред младите и да ги предизвика да покажат знанията си по български език.

Всички изпратени творби ще бъдат публикувани в blog-na-edna-kniga.blogspot.com, където победителят ще бъде определен от читателите чрез техните гласове за най-харесвания текст. Голямата награда в конкурса „Оби4ам да пи6а грамотно?” е електронен четец за книги, а десетте творби, събрали най-много гласове, ще бъдат издадени в специална електронна книга, достъпна в електронната книжарница на М-Тел на адрес www.mtel.bg/entertainment/e-book-store.

В конкурса могат да участват всички желаещи на възраст над 14 години. Своите разкази и есета те могат да изпращат на адрес е.knigata@gmail.com, а гласуването за избор на победител ще е възможно в рамките на една седмица до 24 октомври 2011 година.

„Блогът на една книга” е част от инициативите на М-Тел с фокус върху грамотността и родния език. Идеята за „Блогът на една книга” спечели първия по рода си риалити PR конкурс „М-Tel PR Challenge”, който се състоя в началото на май тази година.

За популяризиране на блога, освен конкурса за кратък разказ или есе, кампанията включва и поставянето на екологични „графити” на ключови локации в София, както и организирането на събитие „Моят любим цитат е…”. На това събитие всеки ще може да напише своя любим цитат от книга на големи винили в центъра на столицата.

За допълнителна информация относно конкурса:

Десислава Виткова, Go Green Communications:

M. 359 888 33 21 30
T.& f. 359 2 878 01 91
E-mail: d.vitkova@gogreencommunications.bg

Корпоративни комуникации Мобилтел ЕАД
088 220 12 23
http://www.mtel.bg

http://www.facebook.com/MobiltelBG 

Специален брой на информационния бюлетин PRактики, посветен на темата “Околна среда и комуникационни практики в тежката индустрия”

PRnew.info БЛОГ I 2011-09-26

В новия Специален брой на Информационното издание на БДВО PRактики може да прочетете:

  • PR в тежката индустрия: постоянен код „зелено”, от д-р Александър Христов;

  • Георги Жечев, журналист във в. „Дневник“;

  • Кое прави комуникацията съдържателна, от Климентина Рашева, Управляващ партньор, Denkstatt България;

  • PR Лица: Министър Нона Караджова, Министерство на околната среда и водите.

  • PR Речник: Термините на климатичните промени;

  • Константин Иванов, Координатор комуникации, WWF България;

  • PR Забавление: "Зелен PR?", от Симона Стефанова

Информация за PRактики

Двуседмичното електронно издание на Българското дружество за връзки с обществеността e насочено към добрите практики в публичните комуникации, PR и връзките с медиите. Изданието ще има за цел да информира всички желаещи за инициативите на БДВО, както и за всичко интересно, което се случва в професионалната PR област по света и у нас.

Специалният брой на PRактики, Информационно издание на БДВО може да изтеглите от тук:

http://prnew.info/wp-content/uploads/2011/09/PRaktiki_Newsletter_26_09_2011_Special_Edition.pdf

Предишните броеве на изданието може да намерите тук:

http://prnew.info/?s=prактики

Изданието включва следните рубрики:

Редакционна

PR Новини

PR Събития

PR Лица

Новите членове

PR Забавление

и други

Редакционният екип на броя:

Асен Асенов

Александър Христов

Радина Ралчева

Пламена Павлова

Автори:

Симона Стефанова

Редакционният екип очаква вашите мнения, коментари, предложения за материали в “PRактики” и желание за абонамент на координатите на редакцията:

Българско дружество за връзки с обществеността

София 1000

Ул. "Искър" №54, ет. 1, офис 4

Тел: 02/ 495 85 82 

Ел.поща: office@bdvo.org  

Вестници пишат за Борисов 260 пъти само за 10 дни

в. Дума | Павлета ДАВИДОВА | 22.09.2011

Няма равнопоставеност между отразяването на кандидатите за президент в медиите, алармират неправителствени организации

В периода от 7 до 17 септември министър-председателят Бойко Борисов е влязъл общо 261 пъти в събитията, отразявани от 6 основни печатни медии. За сметка на това лидерът на БСП Сергей Станишев е споменат едва 77 пъти. Данните са от междинната статистика от медийния мониторинг на предизборния процес в България, осъществяван от Института за социална политика (ИСИ) и Фондация за европейски прогресивни науки – Брюксел.
Докато Борисов е част от печатния пейзаж средно 26 пъти дневно, лидерите на останалите партии не могат да се похвалят със същото. За 10-дневния период на извадката Иван Костов е отразен общо 52 пъти, Волен Сидеров – 46, а Ахмед Доган – 39. Лидерите на останалите партии се класират едва с по двайсетина дописки. С присъствието си в печата ГЕРБ отново води с присъствието с цели 327 места, БСП е с 249, ДПС – 80, а останалите партии са споменати едва в по 5-6 публикации дневно. Кандидатите за президент също са получили различно отношение – двойката Плевнелиев/Попова е спомената в печата близо 179 пъти, Калфин/Данаилов – 100, останалите кандидати са с по-малко от 30 дописки за всеки в периода от 7 до 17 септември.
"Данните показват неравнопоставеност в медийното отразяване на партии, лидери и кандидати. Това поставя под въпрос демократичността в изборния процес и след като навлезем в активната фаза на изборите", алармира Катя Колева от ИСИ. От института си запазиха правото да коментират по-подробно и евентуално да критикуват с напредване на времето и анализа на данните. Те обаче обещаха да сезират ЦИК, ОИК и СЕМ за всички констатирани нарушения.
В мониторинга са ангажирани много доброволци и неправителствени огранизации. Следят се както националните медии, така и местни печатни издания, телевизии и радия. "Може би сме и първите, които наблюдаваме и личните интернет страници и блогове на кандидати за изборни длъжности", изтъкна Стефан Георгиев, който е координатор на екипа за медиен мониторинг.
От 1 юли се следи за отразени в медиите недемократични актове, свързани с насилие от и към кандидати за изборни длъжности. Под мониторинг попадат и опитите на медии да дезинформират или подвеждат населението. Следи се и за равнопоставеност в отразяването на политическите фигури. До момента са регистрирани около 180 случая, които говорят за потенциално застрашаване на демократичността преди изборите, алармираха от ИСИ.
Вече са констатирани случаи между разминаване на заглавие и информация в печатно издание, което определено подвежда потенциалните избиратели. Медиите са отразили случаи на натиск върху кандидат-кметове, боеве между симпатизанти на партии, неясни мотиви за арест на кандидат-кмет от ЕНП за София. Всичко това говори за застрашаване на демократични процес при предстоящите избори, категорична бе Колева.

Стр. 4

Тошо Тошев събира екип за нов вестник

в. Капитал | 22.09.2011 

Слуховете, че Тошо Тошев ще прави нов вестник, се оказаха верни. Три независими източника на "Капитал" потвърдиха, че бившият главен редактор на "Труд" събира екип за нов проект. Първоначално той ще стартира като новинарски сайт, след което по сергиите ще се появи и хартиена версия. Редакцията на новото издание ще се помещава под наем в сградата на ЦУМ, която е собственост на бизнесмена Георги Гергов. Все още не е обявено как ще се казва вестникът , който ще се появи на пазара след Нова година. Сигурно е само, че повечето журналисти в него ще са бивши кадри на "Труд". Тази седмица още няколко души от бизнес отдела на всекидневника начело със завеждащия го Пламен Енчев са заявили, че напускат, за да се присъединят към новия проект на Тошо Тошев.
Самият Тошо Тошев излезе от "Труд" в края на август, посочвайки като основен мотив "несъгласие със стила на ръководство на пресгрупата". В няколко интервюта той даде да се разбере, че е обиден на собствениците Огнян Донев и Любомир Павлов за това, че е бил свален като главен редактор след продажбата на вестника от предишния издател – германската група ВАЦ. Тогава Тошев отрече да работи по нов проект и заяви, че плановете му за близкото бъдеще са свързани с издаването на третия том от неговите мемоари.
Справка в Търговския регистър обаче показа, че в началото на септември Тошо Тошев е регистрирал ново дружество, наречено "Обединени свободни медии" АД, чийто предмет на дейност включва "издателска и разпространителска дейност и търговия с печатни произведения". Акционери в него с равен брой акции са той и Валери Запрянов, главен редактор на сп. "Тема". То е регистрирано на домашния адрес на Тошо Тошев, което също е косвено доказателство за това, че бившият главен редактор на "Труд" планира завръщане на медийния фронт.

Стр. 39

Щерката на Ивана става пuap на майка си

в. Торнадо | 22.09.2011

Теодора, порасналата дъщеря на Ивана, нямала амбициите да става певица като своята майка. За сметка на това тя е поела голяма част от координацията по изявите на обичаната певица, които никак не са малко и мечтаела да стане ПР-ка на своята майка, научи от запознати "Торнадо". В момента Ивана е ангажирана като треньор в риалити формата "Гласът на България", а това за нея е голяма отговорност. Тази учебна година дъщеря й Теди е в 12-ти клас на езиковата гимназия в Пловдив, където учи в английска паралелка. През май тя ще бъде абитуриентка, след което се кани да запише "Връзки с обществеността" .

Стр. 5