LG се стреми към първото място на пазара на перални машини и хладилници в Европа до 2015 година

София, 29.09.11 – Президентът на LG Electronics Home Appliance Company обяви на изложението IFA целта на компанията да се превърне във водещата марка за перални машини и хладилници в Европа до 2015 година. В свое изявление на изложението за потребителска електроника в Берлин, Юнг-Ха Лий, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company каза, че LG смята да спечели 13% пазарен дял (на база продажби) при пералните машини и 12,5% пазарен дял при хладилниците (на база продажби, като не се включват вградените хладилници) в региона в рамките на следващите 4 години.

DiVino.Taste – възможност да дегустирате най-доброто българско вино

На 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София ще се проведе първият по рода си форум на българското вино DiVino.Taste.

Успешните практики на частното банкиране и маркетиране на финансови продукти бяха дискутирани на Бизнес форум MySuccess.bg in Finance

Банка ДСК е водещата марка на пазара (разпознаваемост и използване), следвана от ОББ, УниКредит Булбанк, Райфайзенбанк, Пощенска Банка и ПИБ според резултатите от проучването Bank Booster на Synovate България, представено за първи път на Форума

DiVino.Taste – възможност да дегустирате най-доброто българско вино

ROI Communication I 29.09.2011

На 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София ще се проведе първият по рода си форум на българското вино DiVino.Taste.

DiVino.Taste е събитие, на което българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествените български вина. В същото време Divino.Taste има за цел да се превърне в една професионална платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.
В рамките на двата дни на изложението гостите на DiVino.Taste ще могат да дегустират над 200 от най-добрите български вина и да се срещнат и да разговарят с техните производители. Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за широката публика от любители на виното.
Двама Master of Wine – Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция) допълват утвърдените имена на експертите, които ще водят семинарната част – Вили Гълъбова, Яна Петкова, Юлия Костадинова, Ясен Захариев, Радослав Радев и Любомир Попйорданов.
“Решихме да поставим началото на изложението DiVino.Taste с намерението то да се превърне в ежегоден форум на българското вино,” заявява Емил Коралов, един от създателите на DiVino.Taste и генерален мениджър на издателство Gourmet Publishing.
“Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” споделя и Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.
Събитието ще се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
Организатор на Divino.Taste e Gourmet Publishing.

Повече за DiVino.Taste
DiVino.Taste е разделен на три части – Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции и Свободна зона.

Изложението на български вина ще събере 35 от най-добрите български винопроизводители, които ще представят вината си пред взискателната публика на DiVino.Taste. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и в двата дни.
Майсторските класове и лекциите ще обогатят знанията на записалите се за виното, ще ги срещнат с най-добрите български винени експерти. Чуждестранните лектори са на изключително ниво. Майсторските класове включват както курс за начинаещи дегустатори, така и обучения и дегустации на по-високо ниво.
Лекциите са ориентирани предимно към хората, които са свързани с бизнеса с вино във всичките му аспекти.
Всеки, който иска да е част от Майсторските класове е необходимо да си купи билет. Лекциите са безплатни за закупилите билет поне за един майсторски клас, както и за посетителите на изложението със задължителна предварителна регистрация.
Свободната зона е място, в което ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите. Достъпът до нея е срещу закупен билет за изложението или за майсторски клас.

За Gourmet Publishing
Зад идеята за организирането на голямо винено изложение в София стои екипът на сайта за винена публицистка и култура DiVino.bg, който е част от издателство Gourmet Publishing.
Gourmet Publishing е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Всички те са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това.

Повече на: http://taste.divino.bg/ 

Демонстрация по роботика в Мол Варна

На 2-ви октомври, неделя, от 12-ч в Мол Варна ще направим кратка 40 минутна демонстрация с роботи.

Първи Национален Семинар “КРЕДИТЕН РИСК И КРЕДИТЕН МЕНИДЖМЪНТ”, 13-14.10.2011 г.

От 13 до 14 октомври 2011 г., в столичния х-л “Сити Бест Уестърн” ще се проведе Първия Национален Семинар на тема: “УПРАВЛЕНИЕ НА КРЕДИТНИЯ РИСК В ОРГАНИЗАЦИИТЕ. КОНТРОЛ И УПРАВЛЕНИЕ НА ФИРМЕНИТЕ КРЕДИТИ. ПРИНЦИПИ, СЪЩНОСТ И АКТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ НА КРЕДИТНИЯ МЕНИДЖМЪНТ”.

PR Thursday: “Да привлечем чуждестранните туристи в България – мисията възможна?”

Начало: Четвъртък, 29 Септември 2011 г. – 19:00 часа
Край: Четвъртък, 29 Септември 2011 г. – 21:00 часа
Място: София, M3 College
Достъп: Свободен
Организатор: M3 College
Отворено за медии: Да

Първият за есента PR Thursday е най-подходящото време да направим изводи от летния туристически сезон и прогнози за зимния.

Ще обсъдим също с какво могат да бъдат полезни маркетингът и PR на българските зимни курорти и какви грешки от това лято не трябва да се повтарят.

Можеха ли да се справят по-добре с кризата на летище Бургас „Алма тур“ и „България Ер“ и как?

Какви ще са последиците за българския туристически бранш след този скандал?

Има ли нужда България от по-добър PR като държава и туристическа дестинация?

Заедно ще потърсим отговори на тези и на още много въпроси.

Очаквайте скоро и имената на специалните ни гости.

Не забравяйте, че ще получите ваучер за 20% отстъпка от цената на курс през следващите 3 месеца, включително и за започващите през октомври десетмесечни програми по маркетинг и по PR:

Цялостната картинка за маркетинга и твоя успех

Опознай PR за 10 месеца и може да се влюбиш в тази професия

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в България: http://www.eventbox.bg/events/2166 

Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177