5 начина за PR практиците да използват Google Buzz

в. Класа | 2010-03-04

Започна битка за надмощие между социалните мрежи

Google представи новата си социално медийна услуга, наречена Buzz, съобщи PR Kernel. Широко обсъжданата нова система обхваща вашия G-mail акаунт, адресната книга и мигновените ви съобщения и им дава социални функции като тези, които са налични в Twitter. В блог пост, анонсиращ пускането на Google Buzz, новото приложение беше описано като "начин да започнете дискусии за нещата, които намирате за интересни, и да споделяте ъп-дейти, изображения, видео и др."
Реакциите на публиката бяха различни. Някои казват, че Google Buzz ще се превърне в убиец на Twitter, Facebook, Foursquare u Fri-endfeed. Други смятат, че Google играят в полето на реорганизирането на сферата на и-мейл услугата.
Трети споделят, че това ще е запълване на празнината go Google Wave.
Според Дрю Бенви – мениджър директор на лондонската PR агенция 33 Digital, има някои първоначални оценки и ключови детайли, които могат да са полезни за PR и маркетинговите практици. Бенви предлага на вниманието на потребителите първите пет впечатления, които е добил от ползването на услугата.
1. Google Buzz ще се интегрира много добре в мобилни телефони и карти. Услугата ще окаже влияние върху социалните мрежи и онлайн общностите за в бъдеще. Определено ще бъдат засегнати и PR и маркетинг сферите.
2. Ще бъде лесна за използване. Google Buzz вече беше описана като нещо толкова просто, че и "вашите родители" ще могат да го ползват.
3. Интернет търсачките ще откриват съдържание много по-лесно, отколкото съдържанието в Twitter. За марките това е сериозен въпрос за управлението на репутацията.
4. За хората от PR бизнеса адресната книга винаги е била ценна. Каквато и да е сегашната ви и-мейл адресна книга, експортва-нето й в Gmail ще създаде социална мрежа.
5. Скоро ще има и "корпоративна" версия на Google Buzz. Това ще промени начина, по който работят вътрешните комуника-тори. Освен това може да доведе до изпадането на Yammer (www.yammer.com).
ДОСИЕ
Google Buzz е новата уеб 2.0 придобивка на Gmail потребителите. Комбинация между мейл, Twitter u Face-book, която скоростно набира популярност. На пръв поглед Google Buzz изглежда като имитация на Twitter. Ho след внимателен преглед на възможностите на приложението, стигате до извода, че комбинира най-добрите качества на сегашните две най-популярни социални мрежи. В наличност са настройки за сигурността на ъпдейтите ви, интеграция с няколко социални мрежи, включително Flickr, споделяне на снимки, на видео, на RSS емисии.
Google Buzz вече привлече вниманието на световни бло-гове като Mashable.com, които направиха споделянето в новата социална мрежа като част от основния им потребителски интерфейс. В същото време от световния гигант на търсенето приканват разработчиците в хранилището им, за да разгледат тяхното API, добивайки представа за разработване на допълнителни приложения, свързани с новата социална мрежа. Вече имаме и социални имейл адреси.

Стр. 15

Leave a Reply