Среща на министрите на енергетиката от страните членки на ОЧИС

EVENTS.dir.bg

Кога: 28 и 29 януари 2010 г. (четвъртък и петък)
Къде: София, "Кемпински хотел Зографски", зала "София"
Достъп: Само с покана, Пресконференция за медии
Организатор: Организация за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

Събитието: На 28 и 29 януари 2010 г. (четвъртък и петък) в София ще се проведе среща на енергийните министри от страните членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

Заседанията на експертно ниво започнаха на 27 януари в столичния "Кемпински хотел Зографски", зала "София".

В срещата участват делегации от Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция. Темата на форума е „Развитие на черноморския регионален енергиен пазар и интеграцията му към енергийната общност", информира пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На 28 януари (четвъртък) от 9.30 ч. журналистите ще могат да направят протоколни снимки от втория ден на срещата, в която ще се включат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и ръководителите на делегациите.

Около 13.00 ч. същия ден е предвидена и пресконференция за представителите на медиите.

България е ротационен председател на ЧИС от ноември 2009 г. до края на май 2010 г. 

Оригинална публикация

Събитие от поредицата GLOBAL CITY EVENTS, посветено на Буенос Айрес

EVENTS.dir.bg

Кога: 29 януари 2010 г. (петък), 21.00 часа
Къде: Варна, Бар Галерия, хотел Вентура
Достъп: Такса участие
Организатор: Totally Events, Хотел Вентура и PR agency Anettevents

Събитието: В края на 2009 година във Варна стартира лайфстайл поредица посветена на едни от най-красивите културни столици по света. GLOBAL CITY EVENTS посвети първите две събития от поредицата „10 месеца – 10 красиви вечери” на неповторимите Париж и Ню Йорк.

Първата за 2010 година вечер е посветена на Буенос Айрес!

Домакинът на събитието, според положената вече традиция, Бар Галерия в хотел Вентура кани на 29 януари от 21 часа, почитателите на горещите аржентински страсти, за да се насладят на всички изненади на вечерта! Организаторите на събитията Totally Events, Хотел Вентура – домакин и PR agency Anettevents са предвидили за своите гости, изпълнения на танцьорите на аржентинско танго Ивайла Иванова и Асен Димитров и музикално пътуване с Dj Olaija /Global Vision Circle/. Присъстващите на вечерта ще се насладят и на специалния гост на вечерта – Андронина, на нейния топъл глас и чувствените напеви на акордеона й. 

Андронина е вокал на група „Насекомикст”, нашумялата напоследък със саундтрака към филма на Камен Калев „Източни пиеси” спечели доста награди, между които и в Токио.

Аржентински вина и тапас ще допълнят атмосферата на вечерта посветена на Буенос Айрес.

Както бе съобщено още при стартирането на поредица GLOBAL CITY EVENTS, организаторите подкрепят и избрана от тях кауза. Част от средствата ще бъдат предоставяни всеки месец на Логопедична градина Варна с цел облагородяване на обширните зелени пространства около детското заведение, за което вече е стартиран проект подкрепен и от Община Варна.

Събитията се организират с подкрепата на Alpha Bank.

Повече за "Насекомис":

“Adam’s Bushes Eva’s Deep” е името на първия официален албум на българската банда Насекомикс, който е вече факт на българския музикален пазар.
Албумът е съвместна продукция на Насекомикс, английския продуцент Ilian Walker p.k.a. Ils и Ангел Христанов (АртИтърнъл). Две от песните – "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song" са част от новия български филм на режисьора Камен Калев – "Източни пиеси". Едни от последните концертни изяви на Насекомикс, предизвикали овациите на публиката са от тазгодишните издания на филмовите фестивали в Кан и Сараево, където българската група свири на премиерните прожекции на “Източни пиеси”. Музиката на Насекомикс e особено витална и живее в хармония с минималистично-сантименталните текстове на Андрония Попова и Марий Росен.
Насекомикс са: Андрония Попова – вокали, акордеон, клавири; Михаил Йосифов – китари, клавири, вокали;Тодор Карастоянов – барабани, вокали, машини и Георги Дончев – чест гост на баса.
Историята на Насекомикс започва през 2001г., в град София. Групата има вече един мултимедиен албум – “Insectomix” (“абсолютно пиратска продукция”), както и сингъла "градАД" предхождащ “Adam’s Bushes Eva’s Deep”. Силата на Насекомикс е в изпълненията на живо на концерти, в клубове и фестивали, в България и чужбина.

Досега Насекомикс са изнасяли концерти в Италия, Германия, Франция, Испания, Полша. В България свирят в клубове в София, Пловдив и в други градове, но често се появяват и на различни места като Френския Институт в София, например и в пространства, които не са специално предназначени за музика.
Музиката на Насекомикс е стилово трудно определима – в първоначалния си период са много близко до трип-хоп и мързелив брейкбийт бандите. А последните им изяви са далеч по-твърди и високоскоростни – подходящи за drum’n’bass партита и подскачане. Самите те намират себе си за силни в изпълненията на живо, поради което концертите им не си приличат един с друг. Насекомикс са живото доказателство, че електронната музика в България има нужда от силен музикантски ритник, за да излети в новия космос. 

Музикалните търсения на Насекомикс не спират в копиране на западни стилове. Позволяват си и етно заемки от българския фолклор и от циганската музика, както и да оформят собствено звучене, което е трудно за стилови класификации.

За повече информация:

Анета Недялкова

PR Agency Anettevents

+ 359.887.989.029

Оригинална публикация

 

„Night of the Ad Eaters” (”Нощта на рекламоядите”)

EVENTS.dir.bg

Кога: 29 и 30 януари 2010 г. (петък-събота), 20.30 часа
Къде: София, Парти център “Четвърти километър”
Достъп: Такса участие
Организатор: Adweekend и Intro

Събитието:

На 29 и 30 януари ще се проведе второто българско издание на световния формат „Night of the Ad Eaters” (”Нощта на рекламоядите”) в рамките на ADVERTISING WEEKEND провеждан съвместно със списание Интро.

„Ad Eaters’ Night” е рекламен феномен, провеждан успешно в повече от 160 града на 52 страни.

Нощта на рекламоядите е шоу, което сега се представя в повече от 40 страни по света, посветено на прожекцията на реклами от 60 различни националности на големия екран в маниашка атмосфера.

Нощта на рекламоядите е проект, който представя изкуството на рекламата по необикновен и забавен начин. Това е фестивално шоу, което осигурява 6 часа непрекъснат екшън. Включва над 300 смешни, смайващи, артистични, оригинални и неочаквани рекламни спота от целия свят!

Това е възможност да се отвори прозорец към света и шест часа да се „вкусват” предложенията на руски, азиатски, африкански и южноамерикански ракламисти.

Това е и шанс да се открият спотове от разнообразни страни като Монголия, Ирак и дори района Гуарани в Индия.

Нощта на рекламоядите привлича в целия свят професионалисти от рекламата и медиите, корпоративни клиенти и продуценти, студенти, уебари, ученици и въобще млади хора с интерес към киното и нетрадиционните идеи. Това е и една картина на световните тенденции в рекламния бизнес, според които големите рекламодатели и компании сверяват своите часовници.

Програма (за ”Нощта на рекламоядите” и на ADVERTISING WEEKEND)

петък, 29.01

20:30 Откриване на изложбата на Factor Bulgaria – “Реклама – изкуство и технологии”

20:45 Welcome drinks – шоу с акордеони – група “Kord”

21:00 “Музиката в рекламните клипове” – Тема на професор Христо Кафтанджиев

21:15 Classic in the House – live performance с Мария Каракушева и DJ Borra

21:30 Селекция на български клипове

21:34 Презентация на Българска Национална Телевизия

22:00 Първа част от селекцията на Жан Мари Бурсико.

23:40 Презентация на Българско Национално Радио

24:00 Втора част от селекцията на Жан Мари Бурсико.

01:30 Водещ и DJ

02:00 Трета част от селекцията на Жан Мари Бурсико.

03:30 Водещ и DJ

04:00 Четвърта част от селекцията на Жан Мари Бурсико.

05:00 Водещ + DJ

събота 30.01

22:00 DJ Marten, DJ James Bongg, DJ Vladeejay

23:00 The Herbaliser DJs from London

неделя 31.01

16:00 Закриване на ADVERTISING WEEKEND и изложбата ”Реклама – изкуство и технологии”

16:30 Byе-Byе drinks!

Билети

Пакет за двата дни: 30 лв

За Ad Eaters Night – предварителнa продажба: 20 лв
За Ad Eaters Night на място: 25 лв

За The Herbaliser – предварителнa продажба: 20 лв
За The Herbaliser на място: 25 лв

Билети в мрежата на Евентим, Тикетстрийм и Тикетпро.

Допълнителна информация: adweekend.com

Оригинална публикация