Курс за фоторепортери и журналистическа фотография

EVENTS.dir.bg

Кога: 11-17 февруари 2010 г. (четвъртък-сряда)
Къде: София, Студиото на Фотосинтезис, SkyCityMall
Достъп: Такса участие
Организатор: Фотографска агенция „Булфото”, верига магазини “Фотосинтезис” и сдружение "Културни проекти"

Събитието: Фотографска агенция „Булфото”, верига магазини “Фотосинтезис” и сдружение "Културни проекти" организират курс за фоторепортери и журналистическа фотография в София.

Целта на курса е да помогне на желаещите да се занимават с репортерска фотография, като им разкрие тайните и спецификата на работата за агенции и периодични издания.

Програмата на курса е ориентирана към следните аспекти:

Цели на снимането
Типични сюжети
Използваната оптика и аксесоари
Технически подробности
Контакт и подход към хората
Акредитации и всичко друго свързано с работата на фоторепортера.

Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети, като:

Журналистически портрет
Спорт
Празници и ритуали
Улични събития
Снимане при екстремни условия – бедствия (пожари, наводнения, др.), размирици, криминална хроника, светска хроника, папарашки снимки и др.

Курсът включва освен теоретична част и практически упражнения по темите. По време на курса участниците ще имат възможност да проявят умения като стажант-фоторепортери в Националната фотографска Агенция „Булфото” и да бъдат изпратени да снимат на истински събития.
Крайната цел е успешно завършилите курса да могат да се реализират като фоторепортери в медии или на свободна практика, като се научат как се правят добри и продаваеми снимки.

Завършилите курса получават диплом от Агенция „Булфото”, удостоверяващ завършеното обучение.

Начало на курса: 

11 февруари 2010 г. – 19.00 ч. в Студиото на Фотосинтезис, SkyCityMall, София

Курсът е с продължителност 7 дни (от 11 до 17 февруари вкл.) с теоретични занимания по 2 часа дневно и практика на реални събития.
Програмата по часове ще бъде уточнена на място с курсистите, за по-голямо удобство на всички записани.

По време на обучението ще бъде осигурена допълнителна техника от Фотосинтезис.

Водещ курса:

Любомир Бенковски-Бенджи, фоторепортер с над 25 годишен стаж в различни издания и телевизии в България и чужбина. Работил за най-големите български вестници и агенции, а в момента Регионален мениджър за Североизточна България на Агенция „Булфото”.

Лектори: 

Евгени Димитров – Управител на Агенция "Булфото"
Мирослав Златев – Водещ фоторепортер на Агенция "Булфото"

Специален гост-лектор: Димитър Дейнов – дългогодишен фоторепортер и редактор на Асошиейтед прес за България, носител на международна награда в конкурса Уърлд прес фото и настоящ редактор в Българска телеграфна агенция

Цена: 470 лева без ДДС

Записване за курса:
заявка на e-mail: info@bulphoto.com или на телефон:    089 990 12 94      
Допълнителна информация за програмата:    0896 66 99 32      
При записване изпратете следните данни:
- Име, презиме и фамилия
- Техника, с която ще снимате по време на курса – тяло на фотоапарат, обективи и светкавица.
- Данни за издаване на фактура

При приемане на заявката ще ви бъде изпратена проформа фактура с банкова сметка, на която да заплатите таксата за курса.

Крайният срок за записване е 20 януари 2010 година, ако до тогава бройката не е запълнена.

Ето и някои от завършилите първия курс във Варна, които вече работят:
Марияна Върбанова – Фотожурналист в Общински вестник Балчик и активен кореспондент на Агенция Булфото за Северното Черноморие
Пламен Гутинов – Фоторепортер на вестник „Черно море” във Варна
Полина Панайотова – Активен сътрудник на Агенция Булфото. Отразява оф-роуд и екстремни спортове.
Константин Стоянов – Снима за вестник Народно дело и телевизионен оператор в Инфо Медиа Варна.

Бройката на курсистите е ограничена. 

Оригинална публикация

Церемония по отличаване на най-отговорните компании в България по време на Годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ)

EVENTS.dir.bg

Кога: 16 февруари 2010 г. (вторник)
Къде: 
София
Достъп:
Само с покана и За медии
Организатор: 
Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ)

Събитието: Корпоративната социална отговорност (КСО) се утвърждава в България и се превръща в осъзната необходимост и подкрепа на призива „За по-големи печалби по прозрачен начин с грижа за обществото“. На 16 февруари 2010 г. за седма поредна година доказателство за това ще бъде церемонията по отличаването на най-отговорните компании в България по време на Годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Краен срок за изпращане на номинации е 10 януари 2010 г.

Информация за формата за номинации и възможностите за спонсорство

 
 
 

Допълнителна информация:

http://www.bblf.bg/projects.php?sub=award&year=7

Екипът на БФБЛ споделя:

"Искрата на КСО в България преди десетина години я запали Българският форум на бизнес лидерите. Тази неправителствена организация бе учредена само от 12 корпоративни ентусиаста, вдъхновени от активното участие на Принца на Уелс. Те се посветиха на популяризирането на корпоративната социална отговорност и на възпитанието на мениджърите и обществото в ценностите на отговорния бизнес.

Днес техните последователи са се умножили двадесеткратно. Различните компании в България се намират в различни еволюционни стадии на развитие и прилагане на корпоративна социална отговорност. Окуражаващ е фактът, че мисията на БФБЛ е все по-широко възприемана от бизнеса и от неправителствения сектор. Все по-често има конкурси, проекти и конференции, свързани със социално отговорни практики, които предоставят платформи и популяризират темата за отговорния бизнес. Наред с това КСО практиките стават по-отчетливи и фокусиращи вниманието на бизнес обществото в България.

Идеята за КСО въплъщава в себе си не само спазването на етично бизнес поведение, но и инвестиция в бъдещето на обществото, която води след себе си естествено заздравяване на взаимоотношенията със заинтересованите страни и е мощен инструмент за изграждане на добър имидж и репутация. Корпоративната социална отговорност все по-често се възприема като проактивна и дългосрочна фирмена политика, която дава допълнителни възможности на компаниите да създават бъдеща добавена стойност и конкурентни преимущества.

Финансовата и икономическа криза отчасти е резултат „от неуспеха на някои бизнеси да разберат своите по-широки етични отговорности” каза през юни 2009 г. председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо. Той апелира за нова култура на етика и отговорност, защото в немалка степен „принос” за кризата имат всички участници.

За нас е радостно, че кризата не попречи на желанието на бизнеса, на неправителствения сектор и дори на българското правителство да задълбочат усилията си в развитие и популяризиране на корпоративната социална отговорност. Пример за това е националната Стратегия за Корпоративна социална отговорност за периода 2009–2013 година, приета от предишното правителство, както и план за изпълнението й, а тази година броят на номинираните проекти в различните категории на Наградите за отговорен бизнес достигна 36. Това показва, че въпреки финансовата криза и забавяне на икономическата активност, българските компании продължават да считат полагането на грижи в областта на образованието, здравеопазването, социалните грижи, екологията, спорта и други, като неизменна част от тяхната бизнес практика, а не като преходна маркетингова стратегия."

Оригинална публикация

Практически семинар на тема: “Измерване на изпълнението, ефективността и рентабилността в дистрибуцията”

EVENTS.dir.bg

Кога: 16-17 февруари 2010 г. (вторник-сряда)
Къде: София, хотел "Еди"
Достъп: Такса участие
Организатор: РеЕкзе ООД

Събитието: 

Практически семинар на тема: "Измерване на изпълнението, ефективността и рентабилността в дистрибуцията" ще се проведе на 16 и 17 февруари в хотел "Еди" в София.

Теми:

Фирмени стандарти – CPF фактори
Създаване на системи за оценка на изпълнението
Анализ на изпълнението спрямо поставените цели
Видове аналитични нива и аналитични разрези

Цена: 90 евро (без включено ДДС)

За контакти:

Василена Зарева
РЕЕКЗЕ ООД
@: vzareva@reexe.com
web: www.reexe.com
GSM: 0888 333 975

За допълнителна информация: www.reexe.com

Оригинална публикация

 

Онлайн дискусия на тема: “Корпоративната социална отговорност – актуалната роля на бизнеса в обществото”

EVENTS.dir.bg

Кога: 16 февруари 2010 г. (вторник), 11.00 часа
Къде: http://chat.idg.bg
Достъп: Свободен
Организатори: ICT Media, IDG.BG

Събитието: Актуалните проблеми и предизвикателства, с които се сблъсква бизнесът по пътя към осъзнатото и отговорно отношение към обществото ще бъдат обсъдени от доказани в областта експерти по време на онлайн дискусията “Корпоративната социална отговорност – актуалната роля на бизнеса в обществото”. Тя ще бъде проведена на 16 февруари 2010 г., от 11 ч. и ще засегне основните концепции, тенденции и практики, свързани с Корпоративната социална отговорност (КСО). 

Целта на инициативата е популяризиране на КСО и представяне на новите тенденции във фирмените политики в посока към отговорност както към човешкия капитал, така и към обществото като цяло. В подкрепа на това, ще бъдат изложени данни от последните изследвания на UNDP по темата КСО.

Ще бъде отделено специално внимание на основните аспекти в КСО: вътрешен, свързан с работните условия и атмосфера на служителите в организацията и външен, включващ отговорно отношение към околната среда и обществото; на това какви са ползите от КСО и каква е ролята на образованието за изграждането на разбирането за корпоративната социална отговорност

Официалните участници в дискусионния панел ще бъдат:

* Вилиана Тодорова, Специалист връзки с обществеността, Мениджър Социални проекти, Мобилтел ЕАД;
* Красимира Величкова, Изпълнителен директор на Български дарителски форум;
* Мария Шишкова, Председател на Български Форум на Бизнес Лидерите и Управляващ съдружник на AIMS Human Capital;
* Стамен Тасев, Изпълнителен директор на Български Форум на Бизнес Лидерите

Модератор на дискусията ще бъде Констанца Григорова, гл.редактор на в-к “Computerworld” България.

Подробности за предстоящото събитие можете да намерите на http://chat.idg.bg, където в деня на дискусията ще бъдат изложени и подробни инструкции за включване на всеки желаещ в разговора.

За контакти: marian_slavov@idg.bg

Оригинална публикация

Награждаване на архитект, конструктор и строител на 2009 г.

EVENTS.dir.bg

Кога: 16 февруари 2010 г. (вторник), 19.00 часа
Къде: Пловдив, зала "Париж-Москва", Новотел "Пловдив"
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: -

Събитието: На 16 февруари 2010 г., oт 19.00 часа, в зала "Париж-Москва" на Новотел "Пловдив" ще се проведе за 15-и път конкурсът на в. "Строителство имоти" за наградите "Архитект на 2009 г.", "Конструктор на 2009 г." и "Строител на 2009 г.", съобщиха организаторите.

Отличията се присъждат за проект и изпълнение на въведени в експлоатация сгради в две категории – "Жилищно строителство" и "Нежилищно строителство".

Присъжда се и специална награда за особен принос в областта на строителството и архитектурата.

В състава на журито са включени представители на Камарата на архитектите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Съюза на архитектите в България и други браншови организации.

Оригинална публикация