Международна селскостопанска изложба АГРА

EVENTS.dir.bg

Кога: 23-27 февруари 2010 г. (вторник-събота)
Къде: Пловдив, Международен панаир – Пловдив
Достъп: Входен билет
Организатор: Международен панаир – Пловдив и Селскостопанска академия към Министерство на земеделието и храните

Събитието: Международната изложба АГРА привлича българските и чуждестранните компании от селското стопанство. Най-успешният аграрен форум в Югоизточна Европа е витрина на модерните постижения и компас за актуалните тенденции в сектора.

АГРА свързва науката с производството, производителите с потребителите.

Международната селскостопанска изложба е мощен информационен пул. Изложителите и посетителите си тръгват от АГРА, обогатени с идеи и контакти, заредени с енергия да отговорят на предизвикателствата на световния пазар. Делови срещи, семинари, конференции и презентации съдействат за ефективността на форума.

През 1995 г. АГРА е одобрена от Международната асоциация на изложбената индустрия – UFI, признание за качеството и престижността на изложението. 

За контакти

Маргарита Маджарова
тел.: 032/90 23 16 032/90 23 16
факс: 032/90 24 32
E-mail: m.madjarova@fair.bg

Оригинална публикация

 

Обучение на тема: “E-mail Marketing Masterclass”

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 февруари 2010 г. (четвъртък)
Къде: София, "Интер Експо Център"
Достъп: Такса участие
Организатор: Интер Контакт България ЕООД

Събитието: На 25 февруари 2010 г. (четвъртък) в "Интер Експо Център" ще се проведе обучение на тема: "E-mail Marketing MASTERCLASS".

Водещ обучението: 

- Michael Leander – председател на FIMAC – отдела по Директен и Интерактивен Маркетинг към FEDMA – Европейската асоциация по директен маркетинг.

Допълнителни лектори: 

- German Sacristan – Business Development Manager – KODAK EUROPE
- Представител на Комисия за защита на потребителите

Обучението е много полезно за всички, които използват или искат да използват е-mail комуникацията с маркетингова цел.

Ще научите:

•Как да използвате е-мейл маркетинг за своята дейност
•Как да подготвяте своите е-мейл кампании
•Как да пишете, оформяте писмото и какво да включите, за да има резултат
•Как да оформите и подготвите фирмени бюлетини (newsletters)
•Кои са добрите практики в другите страни
•Каква е политиката на българския СПАМ регистър
•Какви други методи на директен маркетинг работят в комбинация с е-мейл кампании

Специална цена за ранно записване до 12 февруари 2010 г. Местата са ограничени.

Подробна информация за тематиката, лекторите, програма и условия за участие разгледайте на: www.email-seminar.com 

Оригинална публикация

Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО”2010

EVENTS.dir.bg

Кога: 25-27 февруари 2010 г.(четвъртък-събота)
Къде: София, Национален дворец на културата
Достъп: Свободен 
Организатор: ПРИМ ЕКСПО

Събитието: ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010 ще отвори врати за двадесет и седми пореден път в Националния дворец на културата – София, от 25 до 27 февруари 2010 година.

Изложението се организира от ПРИМ ЕКСПО под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и със съдействието на БАТА, БХРА, АБТТА, Съвет по туризъм – София.

Медийни партньори на изложението са: Националното Дарик радио, Травел TV, Икономедия – списание ХоРеМаг, списание Туризъм и отдих, VAGABOND Media, Списание HIGHFLIGHTS, Travel Magazine.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е водещото туристическо изложение в България и се провежда обичайно в края на м.февруари. Изложението е предназначено за професионалисти и масова публика.

УЧАСТНИЦИ

Тази година изложителите са общо 335 от България и 19 други страни.

Независимо от продължаващата финансова криза интересът към изложението е очевиден.

Сред чуждестранните изложители са Националните туристически организации на Австрия, Гърция, Кипър, Италия, Тунис, Турция, както и отделни туристически компании от тези страни. Представят се фирми от Израел, Малта, Германия, Великобритания, Перу, БЮР Македония, Тайланд, Хърватия, Русия.

За първи път участват и компании от Словения, Дубай и ЮАР.

Има повишен интерес за посещение на изложението от представители на туристическия бизнес от Румъния, Полша, Албания, Мароко, Чехия. 

Допълнителна информация: www.reklamaexpo.com

Оригинална публикация

IDC’s Enterprise Communications and Collaboration 2010

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 февруари 2010 г. (четвъртък)
Къде: София, Гранд Хотел София
Достъп: Регистрация
Организатор: IDC България

Събитието: На 25 февруари 2010 г. в Гранд Хотел София IDC България организира събитието Enterprise Communications and Collaboration 2010. Това е първото в България събитие, посветено на действията, които организциите трябва да предприемат, за да посрещнат ефективно нуждите на служителите от взаимодействие и комуникации както в, така и извън организацията. Спонсори на събитието са Microsoft България и други технологични компании.

Взаимодействието и комуникациите винаги са признавани за критичен фактор за бизнеса, а днес в условията на динамична, силно конкурентна и отворена бизнес среда, тяхното целенасочено управление е по-сложно, но и по-ценно от всякога. Ефектът може да се изразява в намаляване на преки разходи, но и в по-добро планиране, иновативни начини на работа, по-висока ангажираност на доставчиците, по-добра използваемост на ресурсите и т.н. Нещо повече, модели на взаимодействие, породили се в процеса на междуличностна комуникация се пренасят в корпоративна среда и променят начина, по който организациите създават стойност. 

Отговаряйки на нуждите, ИКТ технологиите предоставят все по-разнообразен набор от средства, които позволяват на хората да работят заедно, да общуват формално и неформално, да обменят идеи, знания и информация, дори да се забавляват, независимо къде се намират.

IDC’s Enterprise Communications and Collaboration 2010 ще предложи информация и дискусия върху актуални теми като:

Проблеми и тенденции в корпоративните комуникации;
Трансформация на бизнеса на базата на взаимодействието и управление на промяната;
Ключови фактори за успешното внедряване на комуникационно решение;
Технологични решения и средства: софтуерни приложения и средства за взаимодействие в реално време, теле-присъствие и видеоконференции, мобилност, конвергенция на технологиите, интегрирани комуникации, глас и видео през мрежата, социални мрежи
Промяната и човешкият фактор

Сред лекторите на събитието са: проф. Петко Русков, преподавател в Софийския Университет “Св. Кл. Охридски” – ФМИ, основател и мениджър на програмите “Електронен бизнес и електронно управление” и “Технологично предприемачество и иновации в ИТ”; Димитър Димитров, независим ИТ консултант с опит в комуникационните и видеоконферентни технологии.
Повече детайли за събитието можете да намерите на: http://www.idc-cema.com/events/ecc10bg
За информация относно медийно партньорство или участие, можете да се свържете с Анна Иванова на: aivanova@idc.com; тел./факс: 969 30 56

###

За IDC

IDC е водеща глобална компания за пазарни проучвания, консултантски услуги и събития в областта на информационните технологии, телекомуникациите и потребителската електроника. IDC осигурява надеждни, точни и с голям приложен ефект данни и анализи с цел да помогне на различни организации да вземат най-добрите решения. Над 1000 анализатори в 100 държави по целия свят

предоставят глобална, регионална и локална експертиза за технологии, бизнес възможности и тенденции. От повече от 44 години IDC осигурява на своите клиенти стратегически виждания, помагайки им да постигнат целите си.

IDC покрива територията на Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка посредством координирана мрежа от офиси в 20 държави, в които работят повече от 140 анализатори. Регионални изследователски центрове са базирани в Прага, Москва, Дубай и Истанбул. Клиентите на IDC включват водещи световни ИТ доставчици и организации, държавни институции, както и представители на финансовата общност.
IDC е поделение на IDG, световен лидер в областта на специализираните ИТ медии, проучвания и събития. Допълнителна информация за компанията може да се намери на адрес http://www.idc-cema.com.

Оригинална публикация

 

Дискусия в Apeiron Academy на тема “Employer Branding – как да бъде спечелена лоялността на служителите?”

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 февруари 2010 г. (четвъртък), 17.30-19.00 часа
Къде: София, Apeiron Academy Hall, ул. "Искър" №54, ет.2
Достъп: Регистрация
Организатор: Apeiron Academy, Акредитиран център на CIPR, Великобритания

Събитието: На 25 февруари 2010 г. Apeiron Academy Клуб Вътрешен комуникатор ви кани на дискусия „Employer Branding – как да бъде спечелена лоялността на служителите?” В дискусията ще се включат специалисти в сферата на комуникациите, пъблик рилейшънс, човешки ресурси, маркетинг.

Пълна информация за срещата: http://apeironcommunication.com/blogs/grapevine/category/club/

Пълна информация за Apeiron Academy Клуб Вътрешен комуникатор: http://apeironacademy.com/networks/inner_communicator.html

Потвърждения за участие в срещите на Apeiron Academy Клуб Вътрешен комуникатор се приемат на тел : 02/ 811 78 55 или наgrapevine@apeironcommunication.com

За контакти:

Apeiron Academy
02/ 811 78 55
grapevine@apeironcommunication.com

Оригинална публикация

 

Пънк & Глем рок парти-ревю в стила на Лондон от 70-те

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 февруари 2010 г (четвъртък)
Къде: София, Парти център 4-ти КМ
Достъп: Входен билет
Организатор: Beefeater

Събитието: На 25 февруари Beefeater представя епохата на 70-те с Пънк & Глем рок стила в модата и музиката на Лондон. Това е второто събитие от поредицата London Dress Code от 60-те години до днес. 

Пънк & Глем рок колекцията е създадена от талантливите дизайнери от НХА, ръководени от Ива Шатц.

Програмата на Beefeater за развитие на млади български творци предава стила на всяко десетилетие чрез модата и музиката. Основните музикални течения, които диктуват и стила на модата през седемдесетте, са Пънк и Глем рок. Дейвид Боуи, Ти Рекс, Слейд и Гари Глитер са представители на Глем рок течението, а в духа на Пънк творят The Clash, Generation X, Sex Pistols, Vibrators, The Stranglers.

Моделите в колекцията Пънк & Глем рок ще представят и двата стила. Дрехите, вдъхновени от Глем рок, са от метализирани материи, раменете са допълнително подчертани, всичко изглежда космическо и андрогенно. Присъстват символи като светкавица и звезда. Цветовете са ярки и крещящи. Обувките са на платформи, а в грима основна роля има брокатът.

За моделите, повлияни от Пънк, са типични многoто метални ципове, комбинация на черен плат и метал, кожа, разкъсан деним и разбира се – кубинки. 

70’s Пънк & Глем рок ще се случи в Парти център 4 КМ. Началото е обявено за 20:30, входът е свободен, а Beefeater ще ви потопи в атмосферата на партито още на входа с питие комплимент – джин с тоник.

Бунтарството на 70-те ще се представи с модно ревю на специално изработените облекла на фона на музиката от десетилетието, миксирана от DJ Longevil и видео от VJ Scorpion.

Ако 70-те ви вдъхновяват, може да импровизирате на тема Пънк & Глем рок в облеклото, грима и прическата си.

За първото събитие

Swinging 60’s ни преведе през Mod – Twiggy – Mini – Youth Revolution, и ни показа как младите български дизайнери виждат себе си в експеримент с времето. Голяма част от моделите бяха разпродадени благотворително, което ще се случи и с новата колекция.

За BE Londonized и London Dress Code

Be Londonized: Kултурна платформа, стремяща се да се пресъздаде на живо вдъхновяващия дух на Лондон чрез иновативни и запомнящи се събития на марката Beefeater

London Dress Code: Програма, част от Be Londonized, за развитие на талантливи български дизайнери. Проектът планира да проследи тенденциите от последните няколко десетилетия, а именно 60те, 70те, 80те, 90те години до днес.

SWINGING 60’s: Първото парти-ревю от проекта се случи в края на октомври 2009 г. със студентите от 3-ти курс в Националната художествена академия с ръководител Ива Шатц, която е и куратор на SWINGING 60’s. Ива Шатц се занимава с професионален анализ и прогнозиране на модни тенденции. Преподава Модни прогнози и Културна история на ХХ век в катедра ‘Мода’ в НХА.

За Beefeater Gin:

Beefeater е No. 1 премиум марка джин с реализирани годишни продажби от близо 22 милиона литра в над 100 страни. Дестилерията на Beefeater се намира в лондонския квартал Кенингтън. За девет години Beefeater Gin печели вече шест пъти престижната награда Greenall trophy за най-добър джин (за 1999, 2002, 2003, 2004, 2007 и 2008 г.)

http://www.beefeatergin.com 

За Beefeater 24

През 2008 г. майстор дестилаторът на Beefeater представи на пазара новия суперпремиум джин – Beefeater 24, който спечели награда за най-добър джин в света за 2009 г.

http://www.beefeater24.com