Международна селскостопанска изложба АГРА

EVENTS.dir.bg

Кога: 23-27 февруари 2010 г. (вторник-събота)
Къде: Пловдив, Международен панаир – Пловдив
Достъп: Входен билет
Организатор: Международен панаир – Пловдив и Селскостопанска академия към Министерство на земеделието и храните

Събитието: Международната изложба АГРА привлича българските и чуждестранните компании от селското стопанство. Най-успешният аграрен форум в Югоизточна Европа е витрина на модерните постижения и компас за актуалните тенденции в сектора.

АГРА свързва науката с производството, производителите с потребителите.

Международната селскостопанска изложба е мощен информационен пул. Изложителите и посетителите си тръгват от АГРА, обогатени с идеи и контакти, заредени с енергия да отговорят на предизвикателствата на световния пазар. Делови срещи, семинари, конференции и презентации съдействат за ефективността на форума.

През 1995 г. АГРА е одобрена от Международната асоциация на изложбената индустрия – UFI, признание за качеството и престижността на изложението. 

За контакти

Маргарита Маджарова
тел.: 032/90 23 16 032/90 23 16
факс: 032/90 24 32
E-mail: m.madjarova@fair.bg

Оригинална публикация

 

Международна туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО”2010

EVENTS.dir.bg

Кога: 25-27 февруари 2010 г.(четвъртък-събота)
Къде: София, Национален дворец на културата
Достъп: Свободен 
Организатор: ПРИМ ЕКСПО

Събитието: ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010 ще отвори врати за двадесет и седми пореден път в Националния дворец на културата – София, от 25 до 27 февруари 2010 година.

Изложението се организира от ПРИМ ЕКСПО под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и със съдействието на БАТА, БХРА, АБТТА, Съвет по туризъм – София.

Медийни партньори на изложението са: Националното Дарик радио, Травел TV, Икономедия – списание ХоРеМаг, списание Туризъм и отдих, VAGABOND Media, Списание HIGHFLIGHTS, Travel Magazine.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е водещото туристическо изложение в България и се провежда обичайно в края на м.февруари. Изложението е предназначено за професионалисти и масова публика.

УЧАСТНИЦИ

Тази година изложителите са общо 335 от България и 19 други страни.

Независимо от продължаващата финансова криза интересът към изложението е очевиден.

Сред чуждестранните изложители са Националните туристически организации на Австрия, Гърция, Кипър, Италия, Тунис, Турция, както и отделни туристически компании от тези страни. Представят се фирми от Израел, Малта, Германия, Великобритания, Перу, БЮР Македония, Тайланд, Хърватия, Русия.

За първи път участват и компании от Словения, Дубай и ЮАР.

Има повишен интерес за посещение на изложението от представители на туристическия бизнес от Румъния, Полша, Албания, Мароко, Чехия. 

Допълнителна информация: www.reklamaexpo.com

Оригинална публикация

Пънк & Глем рок парти-ревю в стила на Лондон от 70-те

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 февруари 2010 г (четвъртък)
Къде: София, Парти център 4-ти КМ
Достъп: Входен билет
Организатор: Beefeater

Събитието: На 25 февруари Beefeater представя епохата на 70-те с Пънк & Глем рок стила в модата и музиката на Лондон. Това е второто събитие от поредицата London Dress Code от 60-те години до днес. 

Пънк & Глем рок колекцията е създадена от талантливите дизайнери от НХА, ръководени от Ива Шатц.

Програмата на Beefeater за развитие на млади български творци предава стила на всяко десетилетие чрез модата и музиката. Основните музикални течения, които диктуват и стила на модата през седемдесетте, са Пънк и Глем рок. Дейвид Боуи, Ти Рекс, Слейд и Гари Глитер са представители на Глем рок течението, а в духа на Пънк творят The Clash, Generation X, Sex Pistols, Vibrators, The Stranglers.

Моделите в колекцията Пънк & Глем рок ще представят и двата стила. Дрехите, вдъхновени от Глем рок, са от метализирани материи, раменете са допълнително подчертани, всичко изглежда космическо и андрогенно. Присъстват символи като светкавица и звезда. Цветовете са ярки и крещящи. Обувките са на платформи, а в грима основна роля има брокатът.

За моделите, повлияни от Пънк, са типични многoто метални ципове, комбинация на черен плат и метал, кожа, разкъсан деним и разбира се – кубинки. 

70’s Пънк & Глем рок ще се случи в Парти център 4 КМ. Началото е обявено за 20:30, входът е свободен, а Beefeater ще ви потопи в атмосферата на партито още на входа с питие комплимент – джин с тоник.

Бунтарството на 70-те ще се представи с модно ревю на специално изработените облекла на фона на музиката от десетилетието, миксирана от DJ Longevil и видео от VJ Scorpion.

Ако 70-те ви вдъхновяват, може да импровизирате на тема Пънк & Глем рок в облеклото, грима и прическата си.

За първото събитие

Swinging 60’s ни преведе през Mod – Twiggy – Mini – Youth Revolution, и ни показа как младите български дизайнери виждат себе си в експеримент с времето. Голяма част от моделите бяха разпродадени благотворително, което ще се случи и с новата колекция.

За BE Londonized и London Dress Code

Be Londonized: Kултурна платформа, стремяща се да се пресъздаде на живо вдъхновяващия дух на Лондон чрез иновативни и запомнящи се събития на марката Beefeater

London Dress Code: Програма, част от Be Londonized, за развитие на талантливи български дизайнери. Проектът планира да проследи тенденциите от последните няколко десетилетия, а именно 60те, 70те, 80те, 90те години до днес.

SWINGING 60’s: Първото парти-ревю от проекта се случи в края на октомври 2009 г. със студентите от 3-ти курс в Националната художествена академия с ръководител Ива Шатц, която е и куратор на SWINGING 60’s. Ива Шатц се занимава с професионален анализ и прогнозиране на модни тенденции. Преподава Модни прогнози и Културна история на ХХ век в катедра ‘Мода’ в НХА.

За Beefeater Gin:

Beefeater е No. 1 премиум марка джин с реализирани годишни продажби от близо 22 милиона литра в над 100 страни. Дестилерията на Beefeater се намира в лондонския квартал Кенингтън. За девет години Beefeater Gin печели вече шест пъти престижната награда Greenall trophy за най-добър джин (за 1999, 2002, 2003, 2004, 2007 и 2008 г.)

http://www.beefeatergin.com 

За Beefeater 24

През 2008 г. майстор дестилаторът на Beefeater представи на пазара новия суперпремиум джин – Beefeater 24, който спечели награда за най-добър джин в света за 2009 г.

http://www.beefeater24.com

 

Национален симпозиум „Сърдечна недостатъчност – съвременен поглед върху проблема”

EVENTS.dir.bg

Кога: 26 и 27 февруари 2010 г. (петък-събота)
Къде: София, "Опал" на хотел Дедеман Принцес
Достъп: Такса участие
Организатор: Дружество на кардиолозите в България, Дружество по интервенционална кардиология и Работна група по кардиомиопатии

Събитието:

Дружество на кардиолозите в България, Дружество по интервенционална кардиология и Работна група по кардиомиопатии организира Национален симпозиум „Сърдечна недостатъчност – съвременен поглед върху проблема”, който ще се проведе в София, в зала "Опал" на хотел Дедеман Принцес на 26 и 27 февруари 2010 г.

Целта на този форум е да се осъвремени подходът в диагностиката и терапията на сърдечната недостатъчност. Лечението на хората със сърдечна недостатъчност е един от основните по значимост медицински проблеми в съвременния свят. Превенцията, ранното откриване и лечението на тези пациенти включва огромен интелектуален, технологичен и финансов ресурс. Програмата на настоящия симпозиум включва широк спектър от лекции и оригинални съобщения за най-новите постижения на медицината в тази област.
В симпозиума ще участват водещи български специалисти от най-големите кардиологични болници в страната, които ще представят теорията и практиката в областта на острия коронарен синдром.

Достъп: такса правоучастие

Организатори са Дружество на кардиолозите в България, Дружество по интервенционална кардиология и Работна група по кардиомиопатии и сърдечна недостатъчност към ДКБ с подкрепата на водещи фармацевтични и инструментални фирми.

Симпозиумът се провежда със съдействието на фирма Международни прояви ООД. 

За контакти:

Международни прояви ООД
Адрес: София 1000, ул. "Христо Белчев" 18
Телефони: (02) 986 08 48; 986 08 06; 981 09 18; 980 89 61
Факс: (02) 980 60 74
E-mail: cim@cim.bg 

За повече информация: www.cim.bg

Оригинална публикация