Pecha Kucha Night Sofia

EVENTS.dir.bg

Кога: 4-5 март 2010 г. (четвъртък-петък), 20.20-1.20 часа
Къде: София, УАСГ, Аула "Максима", бул. "Христо Смирненски" №1
Достъп: Входен билет
Организатор: Sgrada.com

Събитието: Събитие, по време на което архитекти, дизайнери и хора на изкуството представят своите идеи и проекти, и за нещата, които ги вдъхновяват.

Какво е Pecha Kucha?

I. Формат за презентации:

Pecha Kucha (произнася се "Пе – Чак -Ча", с ударение върху средната сричка, и на японски обозначава шумът от неангажиращ разговор или "лафче") е иновативен формат за презентиране лансиран от архитектите Астрид Клайн и Марк Дайтъм (Klein-Dytham Architecture) през 2003 г. в техния клуб SuperDeluxe в Токио.

Всеки от презентаторите илюстрира идеите си с 20 слайда (обикновено на Power Point), като всеки от слайдовете се появява на екрана автоматично, за 20 секунди. Общо 6 минути и 40 секунди за цялата презентация.

Идеята зад този формат е презентациите да бъдат максимално "стегнати", нивото на интерес сред аудиторията – високо, и колкото се може повече творци да имат възможност да споделят своите идеи и проекти в рамките на една вечер. В наши дни, благодарение на уникалните си достойнства, форматът 20 х 20 се разпространява като вирус и в академичните и бизнес среди.

II. Вечер, посветена на дизайна и креативността:

Pecha Kucha Night (Нощта на Pecha Kucha) е уникално събитие, по време на което архитекти, дизайнери и хора на изкуството представят в неформална обстановка своите идеи и проекти, а също така споделят с аудиторията за нещата, които ги вдъхновяват и мотивират.

Освен неформалната и динамична среда, уникалното в Pecha Kucha Night е, че редом с доказани имена като Рем Коолхаус, Рон Арад, Том Диксон, Тойо Ито и много други, презентират студенти и тепърва доказващи се творци – хора с послание, които желаят да го споделят със света. "Виж и бъди видян!" е мотото, изразяващо най-точно философията на събитието.

III. Най-голямата социална мрежа на творци в света:

Организираните в различни части на света Pecha Kucha Nights постепенно прерастват в най-голямата социална мрежа на архитекти, дизайнери и хора на изкуството – "офлайн" аналог на популярни интернет мрежи като Facebook и LinkedIn. Това са истински, живи срещи, на които се обменят идеи, стартират се нови партньорства, генерира се вдъхновение…всичко това, съчетано с приповдигнато, позитивно настроение на хора, говорещи един език – езикът на КРЕАТИВНОСТТА.

Спонсори:
Българският форум за интериорен и мебелен дизайн | Мебели, дизайн, архитектура – пътеводител с фирми, продукти и новини | 

Оригинална публикация

Обучение и бизнес симулация на тема: “Бизнесът в Действие: Корпоративна Социална Отговорност”

EVENTS.dir.bg

Кога: 5-7 март 2010 г. (петък-неделя)
Къде: София, Висше Училище по Застраховане и Финанси
Достъп: С конкурс и за медии
Организатор: AIESEC София УНСС

Събитието:

AIESEC София УНСС, част от най-голямата международна организация, ръководена изцяло от и за студенти, организира за трета поредна година проекта „Бизнесът в действие: Корпоративна социална отговорност”, който ще се проведе от 5 до 7 март 2010 г. във ВУЗФ.

В същността си той представлява поредица от обучения и тридневна бизнес симулация, насочена към актуална тема за отговорния бизнес. В проекта се очаква да се включат над 100 студенти от водещи университети в София, които ще решават казуси, зададени от бизнес партьорите, участващи в събитието.

Тематично казусите ще са обвързани с корпоративната социална отговорност и добрите практики на компаниите в тази област. Целта на проекта е да подбуди интереса на обществото по темата на Корпоративната Социална Отговорност (КСО) като създаде връзка между работата на студентите и бизнес партньорите. КСО е едно от най-актуалните явления сред модерните компании, отскоро навлизащо и на българския бизнес пазар. Това е процес, основаващ се на взаимополезни отношения между всички заинтересовани лица – компании, служители, общество, околна среда.

Ако желаете да планирате своите бъдещи бизнес кариери, този проект е най-добрата Ви опция!

За контакти
:

AIESEC София УНСС
София 1700
Университет за национално и световно стопанство, 1 етаж
Тел:  +359 2 819 55 92  +359 2 819 55 92
e-mail: office@aiesec-unwe.net

Допълнителна информация: www.aiesec-unwe.net

Оригинална публикация

 

Извънредно общо събрание на Съюза за стопанска инициатива

EVENTS.dir.bg

Кога: 5 март 2010 г. (петък), 10.00 часа
Къде: София, Хотел "Родина"
Достъп: Само с покана
Организатор: Съюз за стопанска инициатива

Събитието: На 5 март 2010 г. (петък) от 10.00 ч. в Хотел "Родина" ще се състои извънредно общо събрание на Съюза за стопанска инициатива. За участие в събитието е поканен вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Оригинална публикация