Обучение и бизнес симулация на тема: “Бизнесът в Действие: Корпоративна Социална Отговорност”

EVENTS.dir.bg

Кога: 5-7 март 2010 г. (петък-неделя)
Къде: София, Висше Училище по Застраховане и Финанси
Достъп: С конкурс и за медии
Организатор: AIESEC София УНСС

Събитието:

AIESEC София УНСС, част от най-голямата международна организация, ръководена изцяло от и за студенти, организира за трета поредна година проекта „Бизнесът в действие: Корпоративна социална отговорност”, който ще се проведе от 5 до 7 март 2010 г. във ВУЗФ.

В същността си той представлява поредица от обучения и тридневна бизнес симулация, насочена към актуална тема за отговорния бизнес. В проекта се очаква да се включат над 100 студенти от водещи университети в София, които ще решават казуси, зададени от бизнес партьорите, участващи в събитието.

Тематично казусите ще са обвързани с корпоративната социална отговорност и добрите практики на компаниите в тази област. Целта на проекта е да подбуди интереса на обществото по темата на Корпоративната Социална Отговорност (КСО) като създаде връзка между работата на студентите и бизнес партньорите. КСО е едно от най-актуалните явления сред модерните компании, отскоро навлизащо и на българския бизнес пазар. Това е процес, основаващ се на взаимополезни отношения между всички заинтересовани лица – компании, служители, общество, околна среда.

Ако желаете да планирате своите бъдещи бизнес кариери, този проект е най-добрата Ви опция!

За контакти
:

AIESEC София УНСС
София 1700
Университет за национално и световно стопанство, 1 етаж
Тел:  +359 2 819 55 92  +359 2 819 55 92
e-mail: office@aiesec-unwe.net

Допълнителна информация: www.aiesec-unwe.net

Оригинална публикация

 

Демонстрация по роботика „Зимата си отива, роботите остават“

EVENTS.dir.bg

Кога: 6 март 2010 г. (събота)
Къде: София, Читалище “Райко Алексиев”, булевард „Скобелев“ № 58, трети етаж, до Руски Паметник.
Възможности за участие: Пратете ни писмо на school (at) robopartans (dot) com с тема „Зимата си отива, роботите остават“ като посочите трите имена на участника, телефон за връзка с вас и кое училище ще представлявате.
Организатор: Училище по роботика "Robopartans"

Събитието: Разбираме, че материята е непозната за много от учениците и родителите, а както казваше мой преподавател по Електротехника – „Друго си е да пипнеш“.

Затова училище по роботика „Robopartans“ организира серия от демонстрации, където каним всички заинтересовани ученици и родители да се запознаят с роботите, а и с нас.

За контакти:

Екатерина Аначкова
e.anachkova (at) robopartans (dot) com

Допълнителна информация: http://bgmindstorms.wordpress.com/courses/demonstrations/raikoalexiev_20100306/

Оригинална публикация

Презентация „Дигиталният свят на Apple” във Варна

EVENTS.dir.bg

Кога: 6 март 2010 г. (събота), 12.00 часа
Къде: Варна, магазин Public
Достъп: Свободен 
Организатор: Магазин Public

Събитието: На 6 март, събота, от 12 часа магазин Public кани всички фенове на технологиите да открият „Дигиталният свят на Apple” – презентация на най-новото от Apple.

За щастие на всички фенове на последните технологични иновации, App Store – онлайн магазинът за iPhone и iPod touch приложения, стъпи и в България на 18 февруари. А за тези, които още не знаят защо светът е полудял по Apple, магазин Public организира интригуващата презентация „Дигиталният свят на Apple” с представители на дистрибутора на револолюционната марка. Те ще разкажат повече за уникалните мултимедийни приложения, събрани в iLife’09, за пакета офис приложения iWork’09, както и за операционната система от следващо поколение Mac OS X. В следобедните часове, феновете ще имат възможност да научат повече за всички Apple продукти, изложени в магазин Public, директно от дистрибуторите на Apple за България.

В Public се предлагат най-модерните високотехнологични продукти, 15 000 заглавия на книги, игри и лаптопи, 30 000 дискове с музика и филми, както и играчки до безкрай.

За повече информация

Public, Мария Синигерова, m.sinigerova@public.bg

CIVITAS Global Ketchum, Йоанна Проданова, +359 896 69 66 67, y. prodanova@civitasglobal.bg

Publicworld АД е създадена през 2005 г. от г-н Панос Германос, един от водещите собственици на търговски вериги в Централна и Югоизточна Европа. До момента вече има открити пет магазина Public в Гърция, два в Кипър и един в България. Магазините Public са основани като магазини за забавление, които предлагат голямо разнообразие от високотехнологични и културни продукти за модерните и взискателни потребители. Магазините Public създават и нов навик за пазаруване, както и представят иновативната концепция за „ритейлтейнмънт”.

В модерната обстановка на Public потребителите имат голям избор от най-модерните високотехнологични продукти, музика, филми, игри и играчки, книги и, преди всичко, незабравимо и весело преживяване в приятна атмосфера, чрез многобройните дейности в магазина: презентации на книги, концерти на живо, тестове на най-новите продукти, и в допълнение много услуги като детски кът, кафене, безплатно сърфиране в мрежата, продажба на билети за най-горещите събития, туристически услуги и билети. За тези, които нямат възможност да посетят Public във Варна, магазинът предлага и поръчки по телефона!

Оригинална публикация