Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ

EVENTS.dir.bg

Кога: 14-17 март 2010 г. (неделя-сряда)
Къде: Пловдив, Международен панаир – Пловдив
Достъп: Входен билет
Организатор: Международен панаир – Пловдив и Национална лозаро-винарска камара

Събитието: ВИНАРИЯ събира компании лидери от основните браншове, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки. Тя е център за обмен на информация, иновации и технологии чрез множеството събития – конференции, семинари, презентации и срещи, включени в деловата програма.

ВИНАРИЯ дава уникални възможности за маркетингови проучвания и презентиране, тъй като осигурява директни срещи с клиенти, конкуренти и бизнес партньори.

Хиляди производители, търговци и ценители на вина и високоалкохолни напитки от над 30 държави идват всяка година на ВИНАРИЯ да правят бизнес или да се насладят на уникални продукти. Впечатляващият дизайн на щандовете и експозициите създава неповторима атмосфера, превръща изложбата в празник.

Най-престижният конкурс, на който се оценяват българските вина и спиртни напитки, са Националните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара по време на Фестивала на виното в рамките на ВИНАРИЯ.

На традиционния бал "ВИНО И ЛЮБОВ, ЛЮБОВ И ВИНО" се връчват отличията на Международен панаир – Пловдив “Златен ритон", дипломите "Почетен" и "Вино на годината"; златни, сребърни и бронзови медали.

В търсенето на нови клиенти и пазари участниците във ВИНАРИЯ 2010 ще бъдат улеснени от специалните отстъпки, които предлага Международен панаир Пловдив. С тях разходите за наемане на изложбена площ може да бъдат намалени от 10% до 25% в зависимост от размера на щандовете. Предвидени са и специални бонуси за дългогодишни партньори на панаира, които ще получат отстъпки от 10% и 12%.

Очаква се ВИНАРИЯ 2010 да бъде особено атрактивна заради участието на Република Южна Африка като страна партньор. Тя ще презентира виното, което ще се пие на Световното първенство по футбол догодина.

Засилен е и интересът към изложбата от страна на италианските винопроизводители. Те ще представят по-богата гама напитки в сравнение с 2009 г. на традиционната експозиция „Вкусове от Италия“.

На ВИНАРИЯ 2010 за втори път ще бъде обособен Гурме салон, който ще даде възможности за презентации на производители и вносители на висок клас продукти, свързани с виното – храни и подправки, тютюневи изделия, услуги и аксесоари, специализирани издания. 

За контакти

Даниела Гозманова
тел.: 032/90 22 50 032/90 22 50
факс: 032/90 24 32
E-mail: d.gozmanova@fair.bg

Допълнителна информация: http://www.fair.bg/bg/events/Vinaria010.htm

Оригинална публикация

 

Форум “Кариери 2010 – Добра кариера, Добър живот” в София

EVENTS.dir.bg

Кога: 15-16 март 2010 г. (понеделник-вторник)
Къде: София, НДК, Зала 3, етаж 7
Достъп: Свободен
Организатор: JobTiger с подкрепата на Нестле България АД

Събитието: Най-големият национален Форум за студентски стаж и кариера „Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger с традиционната подкрепа на най-голямата хранителна компания в страната Нестле България АД, която ще бъде генерален спонсор на „Кариери“ за седма поредна година. През годините Форумът се е провеждал съвместно с Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Форумът е единственото по рода, мащаба и значимостта си събитие в България, където бизнесът се среща с младите хора и им предоставя възможности за развитие и реализация в кариерата. Форум „Кариери“ се провежда ежегодно от 2002 г. до днес в най-големите български градове. Резултатите от изминалите издания на Форума показват, че от старта на инициативата през 2002 г. до сега близо 109 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация. Само през 2009 г., от посредничеството на форум “Кариери” са се възползвали над 18 000 български младежи.

През 2010 г. Форум Кариери „Добра Кариера – Добър Живот“ ще се проведе в 7 града – София, Варна, В.Търново, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас. Официално Кариери 2010 ще стартира в София и ще се състои на 15 март и 16 март, в зала 3 на НДК. 

Програма на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот”

Дата             Локация
15-16 март     София, НДК, Зала 3, етаж 7
22 март          Варна, Фестивален и конгресен център
24 март          Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус
29 март          Русе, Русенски университет “А. Кънчев”
31 март          Свищов, Стопанска Академия “Д. Ценов”
12 април        Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център
14 април        Бургас, Бургаски свободен университет

Основна цел на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” е да предоставя на българските студенти и млади специалисти нови възможности за професионална реализация, както и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи и перспективни кандидати с възможност за развитие в компаниите. По традиция Форумът е придружен от предварителни срещи със студенти, на които те имат възможност да зададат своите въпроси по отношение на подготовката за участието си в “Кариери”. Участието на студентите и младите специалисти във Форум „Кариери – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

За пореден път тази година отделът за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти, работещи за него.

Станалото традиционно партньорство между Нестле България и организаторите на дните на кариерата, е пряк израз на корпоративната ангажираност на компанията към обществено значими инициативи, както и естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма. Компанията има дългогодишни традиции в организирането на краткосрочни стажантски програми, даващи възможност на все още учащи студенти да придобият практически познания в реална трудова среда. Също така, Нестле България приема завършили студенти и млади специалисти на едногодишни стажове. Тази програма се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда на позиция, за която не се изисква опит. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 83% от приетите на едногодишни стажове остават в компанията, като 76% намират развитие в кариерата.

В сайта на “ДжобТайгър” (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието. Допълнителна информация може да получите и от екипа на “ДжобТайгър” (тел.: 02/ 491 80 20/21/23 и e-mail office@jobtiger.bg).

Оригинална публикация

 

Трети Национален Семинар: “Практически проблеми на процедурите за възлагане и изпълнение на обществени поръчки. предстоящи промени в закона за обществените поръчки”

EVENTS.dir.bg

Кога: 15 и 16 март 2010 г. (понеделник-вторник)
Къде: София, х-л "Света София", зала "Света София"
Достъп: Такса участие
Организатор: "ЛЕГА КОНСУЛТИНГ"

Събитието: С цел информиране на възложителите, кандидатите и изпълнителите на обществени поръчки, за предстоящите промени в Закона за обществените поръчки, Правна Кантора „ЛЕГА КОНСУЛТИНГ” организира провеждането на Трети Национален Семинар: 

“ПРАКТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. ПРЕДСТОЯЩИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ”.

На Семинара, който ще се проведе от 15 до 16 март 2010 г. в гр. София, също ще бъдат разгледани актуални проблеми на процедурите по възлагане на обществени поръчки, изискванията към кандидатите и участниците в процедурите и правилата за изпълнение на обществените поръчки.

Ще бъде изнесена лекция на тема „Практически аспекти на договорите за обществени поръчки. Възможности за изменение, прекратяване и разваляне на сключените договори”.

Семинарът е насочен към възложителите на обществени поръчки, кандидатите за изпълнение и изпълнителите на обществени поръчки, представителите на общини, агенции, комисии и други публични институции.

Основните Лектори на Събитието са представители на АГЕНЦИЯТА ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ и Правна Кантора „ЛЕГА КОНСУЛТИНГ”.

За повече информация и записване – www.legaconsulting.org e-mail: events@legaconsulting.org

Оригинална публикация

 

Executive Showcase®Коучинг за топ мениджър

EVENTS.dir.bg

Кога: 16.03.2010 -27.04.2010 г.
Къде: София
Достъп: Такса участие
Организатор: Leadership Management България

Събитието: По време на коучинга Вие ще:

 - Развиете силните си страни и ще започнете да използвате по-пълно потенциала си на лидер
 - Подобрите измеримо личната си производителност
 - Усвоите умението да се фокусирате върху Вашите High Payoff дейности
 - Развиете самоувереността си
 - Подобрите комуникациите си
 - Създадете ефективни навици за управление на времето
 - Усвоите техниките на делегиране и мотивиране на членовете на екипа Ви за повишаване на тяхната резултатност
 - Развиете умението за поставяне на СМАРТ цели и план за действие за тяхното постигане, обхващащо всички сфери на живота.

Допълнителна информация: www.lmi-bulgaria.com

Оригинална публикация

Обучение на тема: „Успешни комуникации с бизнес медии”

EVENTS.dir.bg

Кога: 16 март 2010 г. (вторник), 9.30-16.00 часа
Къде: София, конгресен център „Рейнбоу Плаза”, ул. „Атанас Дуков” №29
Достъп: Такса участие
Организатор: Списание ENTERPRISE

Събитието: Обучението на тема: „Успешни комуникации с бизнес медиите” цели да подобри публичните комуникации на компаниите с бизнес и специализираните медии. То ще се проведе в две издания – първото е на 16 март 2010 г., а второто на 23 март 2010 г. Обучението се организира в София, в конгресен център „Рейнбоу Плаза”.

Еднодневният тренинг ще покаже начините за ефективна и успешна работа с медиите на компаниите от ИТ и комуникационния сектор и ще подготви участниците за по-добро представяне в медиите.

По време на тренинга участниците ще решават практически казус, свързан с подготовката и изпращане на съобщение до медиите, каналите за комуникация и активната работа с журналистите.

Обучението предвижда панели за работа в групи и споделяне на опит, както и дискусии по теми, които пряко интересуват участниците.

Дата: 16 март 2010 г. (вторник) или 23 март 2010 г. (вторник)
Място: София, „Рейнбоу Плаза”, ул. „Атанас Дуков” №29
Такса участие: 149 лв с ДДС
Краен срок за регистрация: 5 март 2010 г.

ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Стоян А. Стоянов е старши мениджър „Организация на събития” в ПР агенция AMI Communications (www.amic.bg). В агенцията работи за клиенти като ЧЕЗ България, ТЕЦ “Варна”, Shell България, HOBAS България и др. Той притежава над 8-годишен опит в PR, работа с медии, организация на събития и публични комуникации. Стоянов е член на Управителния съвет на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Стоянов участва и в работата на два интернет проекта, свързани с PR и организация на събития – PRnew.info – Портал за PR&Медиа Новини и Информационния портал за събития EVENTS.dir.bg.

Хелиана Велинова е редактор в сп. ENTERPRISE, отговорен за теми като Корпоративна социална отговорност, Бизнес системи за управление на бизнеса, Събития и др. Тя е с над 8 години опит в различни печатни и онлайн медии, като в. Компютри, сп. Едно, Сървър за изкуство и култура – Cult.bg и мн. др. Велинова участва в редица проекти, използващи новите медии за предаване на информация, като www.portabg.eu, www.konsultirai.me и др.
Работи като тренер на свободна практка към програмата „Младежта в действие“и е председател на младежката организация – ПОРТА БГ.

ПРОГРАМА

1. Кои са медиите, с които искаме да си партнираме?
- Специфика на бизнес и специализираните медии в България.
- Как да определим целевите си медии?
- Как да достигнем чрез тях до нашите потенциални клиенти?
- Немедийни канали за достигане до публиките.

2. Комуникация с медиите.
- Цели на работата с медиите.
- Да подготвим и поддържаме актуална база данни с журналисти.
- Формални и неформални контакти с представители на медиите. 
- Кога и как да подготвим успешното съобщение до медиите?
- Да се подготвим за интервю. 
- Кога и как да организираме събитие за медиите (пресконференция, неформален обяд).

3. Как да влезем в бизнес медиите?
- Как да генерираме интересни и полезни новини?
- Дилемата „Платена публикация” срещу „Имаме новина”.
- Кое гарантира доброто медийно отразяване на компанията ни.
- Синергията PR/Маркетинг/Реклама.
- Стратегическо планиране на работата с медиите.

4. Практически казус

5. Новите медии
- История и възможности.
- Как да използваме най-функционално онлайн пространството за достигане до широк кръг потребители.
- Изграждане на имидж на компанията посредством социални мрежи, блогове, социални букмаркове.

6. Практически панел
- Създаване на съобщение до медиите за събитието.

За контакти и регистрация:

Хелияна Велинова
Тел.: 02/9835889
E-mail: helyana@enterprise.bg
Web: www.enterprise.bg

Оригинална публикация