Executive Showcase®Коучинг за топ мениджър

EVENTS.dir.bg

Кога: 16.03.2010 -27.04.2010 г.
Къде: София
Достъп: Такса участие
Организатор: Leadership Management България

Събитието: По време на коучинга Вие ще:

 - Развиете силните си страни и ще започнете да използвате по-пълно потенциала си на лидер
 - Подобрите измеримо личната си производителност
 - Усвоите умението да се фокусирате върху Вашите High Payoff дейности
 - Развиете самоувереността си
 - Подобрите комуникациите си
 - Създадете ефективни навици за управление на времето
 - Усвоите техниките на делегиране и мотивиране на членовете на екипа Ви за повишаване на тяхната резултатност
 - Развиете умението за поставяне на СМАРТ цели и план за действие за тяхното постигане, обхващащо всички сфери на живота.

Допълнителна информация: www.lmi-bulgaria.com

Оригинална публикация

Специализирана изложба ТЕХНОМЕБЕЛ

EVENTS.dir.bg

Кога: 23-27 март 2010 г. (вторник-събота)
Къде: София, Интер Експо Център (IEC)
Достъп: Входен билет
Организатори: Агенция Булгарреклама ЕООД и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост

Събитието: ТЕХНОМЕБЕЛ е най-голямата специализирана изложба за материали, машини и оборудване за дървопреработване и мебелно производство в България, която ангажира производителите и дистрибуторите от дървообработващата и мебелната промишленост по цялата верига – от машините и технологиите за обработка на дървесина до материалите и аксесоарите за мебелното производство.

Изложението е структурирано в две основни тематични групи:

• материали и аксесоари за мебелната промишленост
• машини и инструменти за обработка на дървесина, производство на мебели, технологии за дървообработващата и мебелната промишленост

За контакти:

Ръководител проект:Красимир Стоилов
Тел.:  02 9655 304  02 9655 304
Факс: 02 9655 231
E-mail: kstoilov@iec.bg

Допълнителна информация: technomebel.bg

Оригинална публикация

 

Семинар на тема: “Подбор и задържане на персонал. Успешни методи и практики. Годишна атестация и представяне на служителя”

EVENTS.dir.bg

Кога: 25-26 март 2010 г. (четвъртък-петък)
Къде: София
Достъп: Такса участие, с предварителна регистрация
Организатор: Европейски Мениджмънт Център

Събитието: Тренингът ще ви помогне да усвоите съвременни методи за професионален подбор на персонала, да придобиете умения за оценка на професионално-значимия потенциал на кандидатите и евентуалните насоки за индивидуално развитие в синхрон с организационния дизайн и цели. Така ще можете да идентифицирате хората с потенциал, което е и първата стъпка към тяхното мотивиране и задържане и развитие в организацията. Годишната атестация и управлението на представянето на служителя са неразделна част от процеса управление на човешки ресурси. Чрез прилагането на съвременни методи за оценка на служителите в компанията ще усъвършенствате насоките за развитието на ключови компетенции у тях за по-ефективно представяне.
Програмата е насочена към овладяване на практически приложими знания и умения, необходими на действащите – сегашни и бъдещи специалисти по човешки ресурси.

СЪДЪРЖАНИЕ

• Ролята на подбора на персонал в управлението и развитието на човешките ресурси. Характеристики на работата и характеристики на служителите. Анализ на работата, индивидуалната роля в организацията и на работната позиция.
• Дизайн на позицията и професионално-значимия профил на необходимия служител. Как да съставим добра длъжностна характеристика и обява за работа.
• Креативни подходи към търсенето и привличането на подходящите кандидати.
• Набор и подбор на служители. Характеристики и етапи.
Професионален подход към документите за кандидатстване.
База данни на кандидатите и нейното използване.
Привличане на подходящите партньори (консултанти, преподаватели, психолози, университети и т.н.) при търсене на служители без излишни разходи;
Методи за интервюиране. Мотивационно интервю.
Тестове за личностна и когнитивна оценка. Практически задачи и казуси.
Център за оценка.
• Идентификация на връзките между организационните и индивидуалните цели и целите на отделните функционално свързани служители
• Система за управление на представянето /Perfromance management system/ като основен инструмент на управлението на служители. Цикъл на планиране на оценката на представянето;
• Годишна атестация и преглед на представянето. Годишен разговор със служителя. Методи и подход.

Програмата е предназначена за специалисти по подбор от всички браншове, както и за мениджъри на висше и средно управленско ниво, които желаят да анализират и подобрят ефективността на управление на служителите в своята фирма.

Цена: 390 лв. (без ДДС)

За контакти: тел.: 02/ 944 47 58

Допълнителна информация: www.emcbg.eu

Оригинална публикация

 

Конференция Lotusphere Comes To You 2010

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 март 2010 г. (четвъртък), 9.00-16.45 часа
Къде: София, Рейнбоу Плаза
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Ай Би Ес България с помощта и съдействието на IBM

Събитието:

За четвърта поредна година в София ще се проведе конференция под името Lotusphere Comes To You, като локално продължение на най-престижната конференция в областта на решенията за комуникации и съвместна работа – Lotusphere.

Lotusphere Comes to You 2010, София ще съберe мениджъри от малки и големи компании, които искат да постигнат по-добри бизнес резултати, Lotus Software клиенти и партньори, както и клиенти на конкурентни платформи, търсещи по-висока възвръщаемост на инвестициите, ИТ лидери, разработчици, системни инженери и архитекти, анализатори, представители на Академичната общност и журналисти, които търсят последните новости в областта на софтуерните решения за продуктивност, съвместна работа и комуникация.

Lotus Knows When, Lotus Knows Where
25 Maрт, Рейнбоу Плаза, София

Участниците ще се запознаят с последните новости от Lotus Software и IBM Websphere Portal. Акценти на събитието ще бъдат личната и организационна продуктивност, бизнес ползите от използването на "Social Software " за организацията, алтернативите при избор на цялостна корпоративна платформа за съвместна работа и съкращаването на разходи за лицензи и поддръжка.

Lotusphere Comes to You 2010 е за всички, които търсят нови начини за постигане на по-добри бизнес резултати с помощта на решенията за работа в екип.

Участието в Lotusphere Comes To You е само с покани. Всеки, получил покана, е необходимо да потвърди участието си възможно по-скоро, защото местата са ограничени.

Тези, които проявяват интерес, имат възможност да заявят покана на адрес: http://www.ibs.bg/lcty.

Организатор на събитието за четвърта поредна година е Ай Би Ес България с помощта и съдействието на IBM.

Програма

09:00 – 10:00 
Регистрация

10:00 – 11:00
Откриваща сесия: Анонс на новата стратегия на IBM за решенията за съвместна работа и последните технологии от IBM Lotus Software. Обръщение от нашия специален гост.

11:00 – 12:00
Collaboration Economics

Дошла е поредната фактура по лицензното Ви споразумение. Задавали ли сте си въпроса за какво точно плащате? Открийте как може да освободите бюджетите си от разходи за скъпи лицензи за софтуер, който не ползвате ефективно. Kак да се освободите от зависимостта на доставчика си. Има ли по-добри варианти за съвместна работа?

12:00 – 13:00
ОБЯД

13:00 – 14:00
Lotus Notes като инструмент за персонална и организационна продуктивност и ефективност

Разберете как може да използвате мощта на Lotus Notes, за да подобрите собствената си продуктивност и да повишите ефективността на организацията и екипите в нея.

14:00 – 15:00
Преминете на по-високо ниво на комуникации и съвместна работа

Комуникации и съвместна работа за напреднали. В тази сесия ще покажем как да се възползвате от силата на общностите и социалните мрежи, как да общувате неограничено с всеки във Вашата организация или извън нея. Какви услуги да планираме за организацията, как да ги имплементираме и разпространим сред крайните потребители.

15:00 – 15:15
КАФЕ ПАУЗА

15:15 – 16:15
Бизнес решения

Представяне на различни бизнес решения. Разберете как може да имате напълно функциониращ офис за по-малко от час чрез Lotus Foundations и решения на Xerox и Shoretel. Научете повече за мобилните комуникации и свободата на общуване, която може да имате, вижте Websphere Portal в акция с GoPro Case Management Solution и други.

16:15 – 16:45
КОКТЕЙЛ

За Ай Би Ес България:

Ай Би Ес България (http://www.ibs.bg) е водеща българска компания приела предизвикателството чрез иновативност и прогресивни технологии да доставя решения променящи живота и бизнеса. Ай Би Ес България е IBM Premier Business Partner и оторизиран център за обучение на IBM Lotus Software.

За Контакти:Невена Червенакова, Aй Би Ес България

Оригинална публикация

 

HP BladeSystem Семинар

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 март 2010 г. (четвъртък), 9.30-13.00 часа
Къде: София, хотел "Арена ди Сердика", зала "Арена", ул. "Будапеща" №2-4
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: HP и Интел

Събитието: На 25 март експертите на HP и Интел ще представят най-новите постижения в HP BladeSystem технологиите.

HP BladeSystem технологиите предлагат редуциране на използваното пространство, енергийна ефективност, лесна скалируемост и надеждност.

На събитието ще присъстват Борис Накев, директор ESSN в Хюлет-Пакард България, и Флорин Раклариу, директор "Развитие пазари" в Интел за Източна Европа. 

За потвърждаване на присъствието и информация:

Ивайло Борисов
Ardency Consulting
18-20 Проф. Димитър Атанасов, oфис 8
тел: +359 2 958 60 73
мобилен: +359 887 40 83 86
mail: i.borisov@ardencyconsulting.com

Оригинална публикация

Дискусионен форум на тема: „Принципът на партньорството в управление на проектите за териториално сътрудничество на ЕС – възможни проблеми и добри практики”

EVENTS.dir.bg

Кога: 25 март 2010 г. (четвъртък), 14.00 часа
Къде: София, Зала А на БТТП, София, ул. "Искър" №9
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Българска асоциация за управление на проекти

Събитието: На 25 март 2010 г., в гр. София за шести пореден път Българска асоциация за управление на проекти организира дискусионен форум за управление на проекти, в стремежа си да работи за утвърждаване на професионалния подход при разработването и изпълнението на проекти. Темата на форума ще бъде „Принципът на партньорството в управление на проектите за териториално сътрудничество на ЕС – възможни проблеми и добри практики”.

Целта на мероприятието ще е да се обсъди в подходяща обстановка един от най-съществените моменти от работата по проектите за териториално сътрудничество, а именно работата и управлението на проекти в партньорство. Ще предоставим възможност на всички заинтересовани страни да представят опита и мнението си, да се представят и обсъдят различните гледни точки на партньорството и да се обменят практиките на работа. Всичко това през призмата на доброто управление на проекти.

Участниците ще имат възможност да задават и други въпроси, свързани с програмите за международно, междурегионално и трансгранично сътрудничество на Европейския съюз.

Форумът ще се проведе на 25 март 2010 г. (четвъртък), от 14 ч. в Зала А на БТТП, София, ул. "Искър" №9.

Допълнителна информация за БАУП:

БАУП е учредена на 10 април 2002 г. в гр. София. Мисията на БАУП е да допринася за устойчивото развитие на България, чрез подобряване качеството на реализираните проекти и тяхното професионално управление. От 09 октомври 2004 г. БАУП е пълноправен член на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA).

В периода от учредяването си Асоциацията привлече значителен брой членове, проведе редица национални конференции и дискусионни форуми по управление на проекти, съдейства за въвеждането на дисциплини по управление на проекти във висшите училища, разработи Национални изисквания за компетентност по управление на проекти и въведе в България сертификационната система на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA).

От 2008 г. БАУП извършва сертифициране на специалисти по управление на проекти за нива C и D на IPMA.

Лице за контакт: Александър Апостолов – Председател на УС на БАУП 

За връзка и допълнителна информация: тел.: 0884186525, e-mail: bpma@project.bg, www.project.bg

Оригинална публикация