Празници на изкуствата Аполония 2010

EVENTS.dir.bg I 23.08.2010

Кога: 28 август – 5 септември 2010 г. (събота-неделя)
Къде: Созопол
Достъп: Входен билет и За медии
Организатор: Фондация "Аполония"
 
От 28 август до 5 септември 2010 в Созопол ще се проведат за двадесет и шести път Празниците на изкуствата Аполония.

За поредна година празниците на изкуствата – Аполония ще приемат жителите и приятелите на Созопол в Читалище "Отец Паисий", Археологически музей, Художествена галерия, Амфитеатър "Аполония" и Клуб ОББ

Преди официалното откриване на Празниците, Академията за изкуство Аполония ще организира два майсторски класа – по струнен квартет с ръководител проф. Димо Димов и по пиано, ръководен от Людмил Ангелов. Майсторските класове ще се състоят от 21 до 28 август 2010 в читалище Отец Паисий в Созопол.

Хората на изкуството – художници, музиканти, писатели и поети, артисти и архитекти се вдъхновяват от красотата и уникалната созополска атмосфера. За десет дни на петте фестивални сцени могат да бъдат видяни над 70 културни събития. Много от представяните произведения са световни и национални премиери.

Преди официалното откриване на Празниците, Академията за изкуство Аполония ще организира два майсторски класа – по струнен квартет с ръководител проф. Димо Димов и по пиано, ръководен от Людмил Ангелов. Майсторските класове ще се състоят от 21 до 28 август 2010 в читалище Отец Паисий в Созопол.

В официалната програма на фестивала гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на Елица Тодорова, Стоян Янкулов, Ангел Заберски и трио, "Карандила брас бенд", Васил Петров, Миро, Белослава, Любо и приятели, ансамбъл "Филип Кутев", БТР и много други.

И тазгодишното издание на "Аполония" няма да изневери на традицията си да потопи своите гости в магията на приложните, театралните и кино-изкуства.

Организатор на събитието е Фондация Аполония, заедно с Община Созопол и Българска национална телевизия. Събитието се организира с подкрепата на ОББ, CANON и Фондация "Америка за България".

За допълнителна информация: http://www.apollonia.bg/bg 

Уикенд курс по “Управление на онлайн репутацията”

Начало: Събота, 31 Юли 2010 г. – 10:00 часа
Край: Неделя, 01 Август 2010 г.
Място: София, M3 College
Достъп: Такса участие
Организатор: M3 communications College

M3 College организира уикенд курс на тема „Управление на онлайн репутацията“.

По време на него ще имате възможност да научите повече как да създавате публичен образ в интернет, как да откривате и да се справяте с негативните коментари и как да изграждате цялостна стратегия за управление на онлайн присъствието.

В неделя сутринта ще можете да се срещнете на чашка кафе с Максим Бехар, с когото в продължение на час ще разговаряте открито по темата.

Лектори: Александър Варов, Максим Бехар

Обучението обхваща следните ключови подтеми:

1. Значение на правилното управление на репутацията онлайн.

2. Защо хората търсят информация за компаниите и техните марки в интернет и какво откриват?

3. Къде и какво говорят хората за нашия бизнес, продукти и клиенти?

4. Как да откриваме и как да се справим с негативните коментари в интернет?

5. По какъв начин да общуваме с целевите групи в интернет?

6. Изграждане на стратегия за цялостно онлайн присъствие в: – търсачките (Google, Bing, Yahoo и др.); – социалните мрежи (Facebook, LinkedIn, Twitter и др.); – сайтовете за видеосподеляне (YouTube, Vbox); – wiki сайтове (Wikipedia); – блогове; – форуми; – сайтове за социални отметки.

7. Взаимодействие между онлайн репутацията и публичния образ в традиционните медии.

Дати на провеждане: 31 юли – 1 август 2010 г.

Занятията се провеждат от 10:00 до 17:00 часа с предвидена едночасова почивка.

Цена: 150 лв.

Какво мислят нашите бивши курсисти за M3 College и обучението при нас:

Посетих два курса и определено съм удовлетворена от обучението. Добре е човек да се учи при най-добрите и от хората с опит. Росица Промкова, МВиР – София

Изключително много практически знания добих по време на обучението си. Запознах се с интересни хора, с които и сега поддържам връзка. Калин Каров, All Data processing, технически редактор

Начинът на преподаване и качествата на преподавателите съвпадат с моите представи за квалификация на лекторите и подходящо представяне на информацията – теоретично и с примери от практиката. Атмосферата също е нужната за усвояване на материала. Милена Иванова, Зоунмедиа, PR & Marketing Executive

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/671

Open Coffee Burgas на тема „Предприемачество и инвестиции”

Начало: Четвъртък, 02 Септември 2010 г. – 19:00 часа
Достъп: Свържете се с организаторите
Организатор: Rastermania в партньорство с HTBI – Бургас
Отворено за медии: Да

Тони Уокър, изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор (HTBI High Tech Business Incubator) – Манчестър пристига в гр. Бургас за Open Coffee Burgas – събитие за предприемачи и инвеститори, което ще се проведе на 2 септември 2010 г. от 19:00 часа.

Тони Уокър ще пристигне в Бургас, за да вземе участие в дискусия на тема „Предприемачество и инвестиции” с бургаските предприемачи в неформална обстановка. Ще бъдат обсъждани възможностите за инвестиции от английски частни венчър фондове ( Private Venture Funds ) в български иновативни високотехнологични и биотехнологични компании, както и частни предприемачи. Услугите, инфраструктурата и сферите на дейност на Високотехнологичният инкубатор ще бъдат презентирани на участниците на Open Coffee Burgas.

Open Coffee Burgas се организира от Rastermania – криейтив агенция за дигитален маркетинг в партньорство с HTBI – Бургас. HTBI – Бургас – партньор на HTBI – Манчестър за България.

Снимки от предишни събития: http://www.flickr.com/photos/50753309@N05/

Facebook страница на събитието: http://www.facebook.com/opencoffeebourgas

Информация за контакт:

Манол Трендафилов, Растърмания ООД
тел. 056/843601, e-mail: manol@rastermania.com
адрес: гр. Бургас, ул. Оборище 28 офис Б

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/752

PR Thursday на тема: “Посланията на българското правителство – преди и сега, една година по-късно”

Начало: Четвъртък, 09 Септември 2010 г. – 18:30 часа
Край: Четвъртък, 09 Септември 2010 г. – 20:30 часа
Място: София, M3 College, ул. „20 Април“ № 26
Достъп: Свободен
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Да

M3 Communications College организира PR Thursday на тема: "Посланията на българското правителство – преди и сега, една година по-късно", със специални гости министър Божидар Димитров, Мира Радева, управител и собственик на MBMD, и Елена Вълчева – Янева, управител и съдружник в PR агенция Янев&Янев.

Елате, за да научите, че българските политици не се страхуват да изразят мнение, да обсъждат проблеми и да разкрият истината.

Теми:

Защо бяха нужни сформиранията на нови министерства и закрепи ли се българският бюджет?

Има ли още дупки за кърпене и беше ли провеждането на търговете за магистрали и отчуждавания най-големият успех на българското правителство за последните 20 години?

Божидар Димитров ще изкаже искрено личното си мнение по тези и още много други въпроси. Правителствен член, бивш политик и пресаташе ще бъдат негови партньори и опоненти в дебата.

Събитието се организира на 9 септември, 18:30 ч. , в неформалната атмосфера на M3 College (ул. „20 Април“ № 26). Настроението ще е приятелско, гостите отворени за разговори, виното е от Колежа, интересните въпроси от участниците.

Входът е свободен.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/767

КОАФЬОРСКО ШОУ НА ГОДИНАТА ALIVE AGAIN

Силвия ТОДОРОВА I 10.09.2010

На 14 септември (вторник) от 13.00 часа в Пресклуб БТА ще се проведе пресконференция по повод предстоящото КОАФЬОРСКО ШОУ НА ГОДИНАТА ALIVE AGAIN – Четвъртите годишни награди за фризьорство.

Списание Coiffure връчва Четвъртите годишни награди за фризьорство – Купа Coiffure и празнува своя 5-ти рожден ден. Бляскавият гала спектакъл съвпада и с 20-годишния юбилей на една от най-престижните вериги салони за красота в България – салони МAGAMA.

В пресконференцията ще участват Вили Боршукова, собственик на салони МAGAMA и мениджър на списание Coiffure Beauty, както и проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода. В залата на Пресклуб БТА ще можете да се насладите и на специално ревю с прически на МAGAMA.

________________________________________
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА:
Консултантска къща “От игла до конец”,
София 1000, ул. “Уилям Гладстон” 38, ет. 4, ап. 9,
тел. / факс: 02/ 980 04 05, 980 51 59; e-mail: otigladokonetz@omega.bg

PR Thursday на тема: “Зад кулисите на българския театър”

Начало: Четвъртък, 16 Септември 2010 г. – 18:00 часа
Край: Четвъртък, 16 Септември 2010 г. – 20:00 часа
Място: София, M3 College
Достъп: Свободен
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Да

М3 Communications College организира PR Thursday на тема: "Зад кулисите на българския театър" на 16 септември 2010 г.

PR Thursday е първият и единствен български PR клуб, където видни, изявени и преуспяли специалисти, бизнес лидери и политици имат възможност да споделят истинското си мнение.

Специални гости:

Ивайло Христов – преподавател в НАТФИЗ, един от основателите на театралната награда Аскеер и директор на Модерния Театър

Теди Москов – театрален, телевизионен и кино-режисьор, сценарист, продуцент и монтажист; основател на театър "Ла Страда"; поставял пиеси в "Народния театър", театър "Българска армия", Малък градски "Зад канала", "Кукления театър" и т.н., както дори и в немски театри;

Чочо Попйорданов – театрален и киноактьор – противоречивият секссимвол на българската сцена. Необуздан, но и със невероятно силен характер, той никога не е ползвал дубльори – винаги е бил истинският Петър.

Заповядайте, за да видите на живо и да научите:

– Пълнят ли се залите в българския театър;
– Вулгарен ли е българският театър, банален или просто неразбран;
– Ценим ли българското творчество и култура;
– Какво е бъдещето на българското творчество?

Вход: Свободен

PR Thursday е първият по рода си клуб за срещи на специалисти и неспециалисти, които имат отношение към сферите PR, маркетинг и медии. Всеки четвъртък от 18:30 часа в сградата на М3 Communications College (ул. „20 април“ № 26) участниците имат възможност да се срещнат лично с интересни и популярни лица и да дискутират любопитни, пиперливи и актуални теми. Планираният формат включва официален гост (обществено значима и интересна личност) и гости участници (всички, които имат желание да станат част от света на PR). Всяка тема се оповестява няколко дни преди срещата на сайта на M3 College – www.m3college.com

Телефон за контакти и акредитация на медии: 02/951 67 75 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/793

Официално представяне на новия формат на b2b magazine

Начало: Петък, 17 Септември 2010 г. – 12:00 часа
Място: София, Национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС
Достъп: За медии
Организатор: b2b magazine
Отворено за медии: Да

b2b magazine организира официалното представяне на новия формат на списанието.

Темата е: "Кафе, iPad и още нещо…".

Как изглежда първото българско списание с версия за iPad, iPhone и Android?

Специална демонстрация на 17.09.2010 година в 12.00 часа в Национален
пресклуб „София прес”

За контакти:

тел. 02/43 90 333 
Email: office@b2bmagazine.bg

Медиите могат да потвърдят своето присъствие до 17 часа на 16.09.2010 г.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/802

Ново мислене, иновации, бизнес – Стратегии за по-добра ефективност в периода след кризата

Начало: Четвъртък, 23 Септември 2010 г. – 08:00 часа
Място: София, Зала 1 на НДК
Достъп: С покани и билети
Организатор: Проджекта ООД
Отворено за медии: Не
 

Това събитие ще бъде дългоочаквана и единствена възможност за много хора да се срещнат с Едуард де Боно – един от най-големите мислители на човечеството на всички времена – и да научат как неговите широко приветствани концепции за “ново мислене” могат да бъдат приложени за иновации, бизнес развитие и растеж в периода след кризата.

Целта на еднодневния семинар е да даде силен положителен импулс на българския бизнес и на цялото общество, в техния стремеж да продължат напред в трудните времена.

Събитието ще привлече повече от 1000 български и международни бизнес лидери и публични лидери.

Участниците в семинара са предприемачи, изпълнителни директори, мениджъри на различни нива, публични лидери, лидери в областта на иновациите, творчеството и маркетинга, създатели на общественото мнение, представители на медиите.

Програма:

8:00 – 8:50 Регистрация

9:00 – 10:30 Новото мислене в бизнеса
• Традиционо мислене – защо то не е достатъчно и Бандата на тримата
• Въведение в метода на Шестте мислещи шапки
• Мислене, насочено към промяна и мислене, насочено към създаване на стойност в бизнеса

10:30 – 11:00 Кафе пауза

11:00 – 12:30 Развитие и растеж
• Въведение в Латералното мислене
• Иновации и бизнес развитие: нови идеи; подобряване на изморени идеи; кога умират идеите
• Как творческото мислене може да помогне по време на криза и след нея

12:30 – 14:15 Обяд

14:15 – 15:45 Творческо мислене вместо самодоволство
• Примери за латерално мислене: представяне на техниките Случайна дума и Правокация ‘PO’
• Генериране на бизнес възможности. Как да генерираме 21 000 бизнес идеи за един следобед
• Защо еволюцията в бизнеса не е възможна без помощта на креативността

15:45 – 16:10 Кафе пауза

16:10 – 17:30 Въпроси и отговори, обобщение и заключения
• Сесия с въпроси и отговори
• Обобщение на най-важните идеи и заключения

Контакти: www.debono-bg.com

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/401

PR Thursday на тема: “3 години България в НАТО и Европейския съюз: какво се промени и какво ще се променя?”

Начало: Четвъртък, 23 Септември 2010 г. – 18:15 часа
Край: Четвъртък, 23 Септември 2010 г. – 20:00 часа
Място: София, ул. "20 април" №26, M3 College
Достъп: Вход: Свободен
Организатор: М3 Communications College
Отворено за медии: Да 

Нуждата или лобирането доведе до членството на България в НАТО? А необходим ли ни беше Европейският съюз или ние бяхме на него?

Този PR Thursday ще бъде по-сбит и концентриран върху една определена тема – тази за мястото и бъдещето на страната ни на картата на Европа.

М3college ще представи мнението на един от главните ‘виновници’ за членството на страната ни в гореспоменатите организации – Соломон Паси. Нeгов събеседник ще бъде човекът Панорама – Иван Гарелов,а от публиката ще им опонира един от активните напоследък журналисти на в. Капитал – Огнян Георгиев.

За да сте сигурни, че този път ще чуете и това, което държите да узнаете, елате и Вие, за да отправите директно вашите въпроси и мнения на разразяващите се дискусии в нашия колеж.

Каним ви на 23 септември – Четвъртък, на ул. "20 април" №26, като този път ви предлагаме да се съберем към 18.00~ 18.20 ч., да изпием заедно по чаша вино, а след това да започнем дискусията ни с по-разчупено виждане.

Както винаги – Безплатни питиета, Безплатни разговори и Безплатен вход!

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/812

Обучение на тема: “Богините и боговете в нас – изследване на архитипните образи в мъжката и женската психика и тяхното проявление в личен и професионален план”

Кога: 28-29 септември 2010 г. (вторник-сряда)
Къде: Бургас, Галерия "Богориди", ул."Богориди № 48 (сутерен)
Достъп: Такса участие
Организатор: Alicorn-Consult – people to people

Събитието: "Богините и боговете в нас – изследване на архитипните образи в мъжката и женската психика и тяхното проявление в личен и професионален план”

В зависимост от това, коя богиня/бог е по-активна в една жена/един мъж, тя/той може да бъде по-силно отдаден/а на постигането на професионални успехи, докато в друг/а, на първо място може да бъде ролята на добра съпруг/а и баща/майка.

Обучението ще представи архетипите на Майката/ Бащата, Амазонката/Война, Хетерата/ Дон Жуан, Медианата/ Мъдрецът и ще ви помотне да откриете онези, които играят основна роля във формирането на личността ви. По този начин можете по-лесно да разберете собствените си движещи сили, нагласи, реакции, ценности, влечения и съзнателно да развивате по-слабо развитите богини/ богове във вас.

Запознаването с богините и боговете като архетипни образи в мъжката и женската психика могат да ви бъдат полезни не само в опознаването на собствената ви личност, но и в отношенията ви с другите жени и мъже. Жените, ще разберат по-добре мъжката част от своя живот – съпрузи, синове, братя и колеги. Мъжете, ще разберат по-добре женската част от своя живот – съпруги, дъщери, сестри или колежки. "В някои е жива независимата и свободна Артемида, в други мъдрата и силна Атина, отдадената на вътрешните ценности Хестия, вечната съпруга Хера, символът на майчинството Деметра, очарователната Афродита или царицата на подземния свят Персефона." Джийн Боулен

ЕЛЕМЕНТИ НА ПРОГРАМАТА
Програмата съдържа няколко основни елемента, които гарантират висока степен на научаване и практическото прилагане на наученото. Тези елементи са: интерактивни ролеви и симулативни игри, работа със сънища (сънна матрица), активно въображение, интегриране на изкуствата като средство за себеопознание.

ОБУЧИТЕЛИ
Александра Димитрова Найденова е родена в гр. Бургас на 30 юни 1978 г. Тя е управител на „Аликорн-Консулт”ЕООД, психолог, юнгиански ориентиран психотерапевт, организационен консултант и обучител с над десет години опит в разработването и провеждането на обучения. Член е на Българската Асоциация по Управление и Развитие на Човешките Ресурси (БАУЧР), Дружеството на Психолозите в България (ДПБ) и Управителния съвет на Българско общество по аналитична психология Карл Густав Юнг. За повече информация – http://bulgarian-psychology.com/index.php/specialisti/psihoterapevti/259-aleksandra-naydenova.html

Яна Симеонова Монева е родена в гр. Стара Загора на 9 ноември 1975 г. Тя е психолог, юнгиански ориентиран психотерапевт с над 10 години опит по специалността. От 2003г до сега се занимава с психодрама, била е в групи на д-р Димо Станчев, д-р Гълъбина Тарашоева и д-р Давид Йерохам. Член е на Дружеството на Психолозите в България (ДПБ) и Българско общество по аналитична психология Карл Густав Юнг.

За повече информация – http://bulgarian-psychology.com/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=22

Източник: http://events.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=313782&df=725252&dflid=3