Уикенд курс на тема: “Ефективно писане и общуване в PR”

Начало: Събота, 02 Октомври 2010 г. – 10:00 часа
Край: Неделя, 03 Октомври 2010 г. – 17:00 часа
Място: София, M3 College,  ул. "20 април" №26
Достъп: Такса за участие
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Не

Ако някога сте си задавали този въпрос… Защо PR специалистите трябва да могат да пишат добре?

Това са някои от отговорите…

- Добрият стил на писане е изискване в PR, което не се е променило с появата на интернет, e-mail и социалните медии.
- Успешният професионалист трябва да може да комуникира идеи, информация и емоции
- В огромните потоци от информация, с която се сблъскват журналистите, читателите и интернет потребителите, вашият материал трябва да привлече тяхното внимание и да ги заинтригува.

Тези умения се развиват през целия живот на човек! Вярваме обаче, че за един уикенд, теория и практика с нас, можете научите как да пишете различните видове PR материали и да усъвършенствате стила си.

По време на този уикенд курс ще имате възможност да научите:

1. Кои са принципите на създаване на лесни за разбиране текстове – език и стилистика на PR текстовете – привличане на вниманието, въздействие, разбираемост – използване на факти и оценки – създаване на илюзията за обективност, евфемизми, аргументация

2. По какъв начин да подготвяме PR текстове (прессъобщения, презентации, брошури и др.) – какво да направим преди да започнем да пишем? – правителен избор на заглавие, създаване на лийд и основен текст – различен стил за различните аудитории и медии – масова и специализирана

3. Как и какво съдържание да публикувате в корпоративния сайт, блогове и социалните медии? – корпоративният сайт като информационен инструмент – специфики на създаването на блог публикации – комуникацията в социалните медии – Facebook, Twitter, LinkedIn и др.

Обучението е подходящо за:

* PR и маркетинг специалисти
* Собственици на малък, среден и голям бизнес
* Студенти и завършили, желаещи да се развиват в тази сфера
* Всеки, който има желание да се научи как да създава PR материали и да подобри стила си на писане 2 и 3 октомври от 10:00 до 17:00 ч.

Цена: 150 лв.

Какво включва цената?

- Допълнителни материали
- Лек обяд и топли напитки
- Удостоверение за професионално обучение

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/824

Международно изложение за събития и конгреси EXCO TAIWAN 2010

EVENTS.dir.bg I 16.08.2010

Международното изложение за събития и конгреси EXCO TAIWAN 2010 ще се проведе от 6 до 8 октомври в Тайпе, Тайван.

EXCO TAIWAN 2010 (Taiwan Exhibition & Convention Industry Show) е водещо международно изложение за събитиен и конгресен туризъм в Азия. През 2010 г на площ от 6 950 m2, ще бъдат представени над 150 изложители, сред които най-добрите тайвански хотели и доставчици на конферентни продукти и услуги.

Международното изложение EXCO TAIWAN 2010 предоставя чудесни възможности да се запознаете с най-новите тенденции и продукти в областта на:

Ø Дизайн и пространствено оформление

Ø Изложбени и конферетни центрове

Ø Събитиен мениджмънт

Основни теми на EXCO TAIWAN 2010 – Expositions и Destination Marketing.
Специален фокус върху екологичните методи и материали при организирането на събития и приложението на дигиталните технологии.

По време на EXCO TAIWAN 2010 Вие ще имате възможността да развиете потенциала на бизнеса си, да обмените информация, да намерите нови партньори.

Станете част от това значимо за индустрията събитие!

TAITRA предлага програми за насърчаване на българските посетители!

За допълнителна информация или въпроси, моля, свържете се с:

Тайвански Търговски Център София
Бизнес Парк София, Сграда 2, етаж 5
1766 София
Тел: +359-2-4899737 
E-mail: sofia2@taitra.org.tw

Координатор на проекта: Димка Златева

www.excotaiwan.com.tw

PR Thursday на тема: “Еко движенията – реална полза или въздух под налягане”

Начало: Четвъртък, 07 Октомври 2010 г. – 18:30 часа
Край: Четвъртък, 07 Октомври 2010 г. – 21:00 часа
Място: София, M3 College
Достъп: Свободен
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Да

Този PR Thursday ние ще обърнем внимание на една по-сериозна тема, която ни касае пряко, макар и рядко да се сещаме за това. Опазването на околната среда има пряко влияние върху нас и нашия живот.

В България съществуват редица неправителствени и природозащитни организации с множество кампании, но какви са всъщност резултатите от тях?

Костантин Иванов, ръководител „маркетинг и комуникации” в WWF, ще ни разкаже повече за дейността на организацията на национално и световно ниво и по-специално за техните проекти „Гората не е само дървесина”, „Национален ден на природните паркове” и „Защитете защитените територии”.

Дойчин Чолаков, директор „корпоративни комуникации” в Siemens, пък ще представи гледната точка на бизнеса. Как компаниите спомагат за опазването на околната среда, намаляване на вредните емисии в атмосферата и т.н.

Румяна Иванова, Изпълнителен директор на Българска фондация „Биоразнообразие“ и главен инициатор на проекта „За да остане природа в България“. От нея ще разберем по какъв начин природозащитните организации могат да се обединят в коалиция и какво могат да постигнат заедно. Вера Петканчин, член на гражданска група "Граждани за Рила" – работи в неправителствения сектор, в сферата на образованието, но доброволно участва в природозащитни кампании – за опазването на Рила и Витоша, срещу генно-модифицираните организми и други. Ще разкаже за силата на гражданите, когато са обединени и водени от вярата си в една кауза.

Теодор Тодоров, Председател на Сдружение „Инициативна група Витоша”. Работи в сферата на опазване на околната среда над 15 години – като член, експерт и доброволец към редица неправителствени организации, експерт и мениджър по екологични проекти (вкл. на ПРООН, МРРБ и МЗХ), консултант по проекти към общини, консултантски фирми и консорциуми. Управител на консултантска фирма „ПИ ДИ ЕМ СЪрвисис” ООД, работеща в сферата на околната среда, екотуризма и горското стопанство.

Очакваме още множество представители на останалите неправителствени природозащитни организации в България, които да се включат активно в дискусията.

Дали социалните кампании могат да променят нагласите на българина и да го научат да пази своята природа – това ще научите на 7 октомври, четвъртък, от 18.10~18.20 в сградата на M3 College (ул. „20 април“ № 26).

Заповядайте на този екосъобразен панел! Входът както винаги е СВОБОДЕН !

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/873

Начало на Free Java EE Course

Начало: Събота, 09 Октомври 2010 г. – 09:00 часа
Място: София, Технически университет – София
Достъп: Свободен, свържете се с организаторите
Организатор: The team behind this course are senior software engineers with lots of experience with Java and Java EE development, holding good teaching skills
Отворено за медии: Не

The course will be held each Saturday (all the day) in the Technical University of Sofia, starting in the middle of October 2010 and will finish in June 2011.

Curriculum

The course curriculum includes the most important concepts and technologies regarding Java and Java EE application development. The preliminary course program is as follows:

1.Introduction to Java Programming – Loops, Arrays, Collections, Input/Output, Object-Oriented Programming, etc.
2.Introduction to Java Programming – Practical Exam
3.Databases and XML – Relational Databases, Data Modeling, SQL, Oracle, Hibernate ORM Engine, JPA, XML, JAXP
4.Databases and XML – Practical Exam
5.HTML and CSS – HTTP, HTML, CSS, JavaScript, Creating Static Web Sites
6.Java Web Development – Servlets, JSP, Tomcat, JavaServer Faces (JSF), JBoss RichFaces
7.Java Web Development – Practical Exam
8.Spring Framework – Inversion of Control Containers, Dependency Injection, Integrating Spring with Hibernate and JSF
9.Web Development with Spring – Practical Exam
10.Java EE Fundamentals – Java EE Architecture, Application Servers, JMS, EJB, Web Services, etc.

The Training Process

The trainings will consist of lectures (presentations, examples, live demonstrations), practical work in class (exercises) and practical work at home (course projects that will be defended at the exams). Students are expected to bring their own laptop in class.

The Team

The team behind this course are senior software engineers with lots of experience with Java and Java EE development, holding good teaching skills:

Mario Peshev – http://www.peshev.net
Mihail Stoynov – http://mihail.stoynov.com/blog/
Miroslav Nachev – http://bg.linkedin.com/in/mnachev
Radoslav Ivanov – http://ch.linkedin.com/in/radoslavivanov
Rosen Spasov – http://bg.linkedin.com/in/rosenspasov
Danail Alexiev
Svetlin Nakov – http://blog.nakov.com

http://javaeecourse.devbg.org/

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/881

PR Thursday на тема: BG Positive

Начало: Четвъртък, 14 Октомври 2010 г. – 18:30 часа
Място: София, ул. "20-ти април" № 26, M3 College
Достъп: Свободен
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Да

Този път PR Thursday ще мине под мотото на позитивното.

BG Positive е инициатива на сайта webcafe, която, от страниците на изданието, ще се разиграе на живо на 14 октомври в М3 College.

Известни личности ще споделят мнението си за най-важните събития, явления и постижения през последните 10 години с положителен нюанс и визията си за бъдещето.

„Годината е 2010. Преходът мина. България вече 10 години е в новия век, а мнозина продължават да се оплакват и мърморят. Поводи има и винаги ще има – няма пълно щастие, няма прогрес без кръв, пот и сълзи. Но увлечени в това да се оплакваме и самосъжаляваме, сякаш не забелязваме колко далеч сме стигнали, колко се е променил животът ни, дори и за някакви си 10 години."

Гости на събитието ще бъдат организаторите на инициативата – Стоян Георгиев, изпълнителен директор на webcafe, и Емилия Милчева, главен редактор на изданието.

Те ще ни разкажат малко повече за тази рубрика, по какъв начин се печели аудитория с позитивни новини и ще разкрият своето виждане за бъдещето на България.

От българските знаменитости специален гост ще бъдат Ерол, фронтменът на „Уикеда”, Емил Спахийски, изпълнителен директор на в. "Сега" и Жени Калканджиева, управител на Visages model group. Мартин Карбовски, Милена, Петър Курумбашев, Васко Кръпката, Александър Кашъмов и Мира Баджева са само част от личностите, споделили незабравимите за тях моменти за последното десетилетие.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/922

Уикенд курс “Управление на корпоративната репутацията”

Начало: Събота, 16 Октомври 2010 г. – 10:00 часа
Край: Неделя, 17 Октомври 2010 г. – 17:00 часа
Място: София, ул. „20 април“ № 26, M3 College
Достъп: Такса участие
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Не

Какви са тънкостите за правилното изграждане, управление и поддържане на корпоративната репутация?

Това ще научите от Радина Ралчева, управител на PR агенция Go Green Communications по време на уикенд курса на 16 и17 октомври.

Тя ще сподели с вас дългогодишния си опит като специалист „Връзки с обществеността“ в компании като Globul, 2be и „Хохегер България“.

От нея ще разберете кои са факторите, определящи изграждането на положителен публичен образ и също по какъв начин да се справим с негативните коментари в медиите.

По време на този уикенд курс ще имате възможност да научите още:

1. Конкретни комуникационни практики за изграждане на добра корпоративна репутация

- управление на очакванията
- word of mouth – маркетинг, обвързан с кауза (CRM)
- социална отговорност (CSR)
- символният свят

2. Комуникация със заинтересованите страни

- взаимодействие на заинтересованите страни и ефективно общуване с конкуренцията
- приоритизиране на комуникацията с определени публики
- правилно управление на информацията по време на кризисна ситуация
- тенденции в рекламата и PR
- промяна в поведението на бизнеса и неговите приоритети

3.Фактори, влияещи върху репутацията

- мисия, визия и цели на организацията
- лицата в бизнеса
– защо са важни
- изграждане на пирамидата корпоративна идентичност
– корпоративен имидж
– корпоративна репутация
- създаване на конкретен план за управление на корпоративната репутация

Обучението е подходящо за:

- PR и маркетинг специалисти
- Собственици на малък, среден и голям бизнес
- Студенти и дипломирали се, желаещи да се развиват в тази сфера
- Всеки, който има желание да научи как да управлява успешно корпоративната репутация на своята компания или на клиент

16 и 17 октомври от 10:00 до 17:00 ч.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/916

Конференция на тема „Последни тенденции в CSR практиките и успешното им интегриране в бизнес модела”

Начало: Вторник, 19 Октомври 2010 г. – 09:00 часа
Място: София, Гранд Хотел София
Достъп: Такса участие
Организатор: Вестник Пари
Отворено за медии: Да

Международни и български компании и организации споделят своя опит и последни тенденции в своите стратегии за корпоративна и социална отговорност на конференция в София.

CSR конференцията: „Отговорен бизнес 2010. Последни тенденции в CSR практиките и успешното им интегриране в бизнес модела” ще се проведе на 19 октомври в Гранд Хотел София от 9:30 часа.

Целта на организаторите от вестник Пари е да съберат на едно място международни компании и организации, които да споделят своите добри практики и как успешно съчетават бизнес идеите с отговорност към обществото и околната среда.

Сред лекторите ще бъдат генерален доректор от Румъния, директор на компания от Словения, интерес към събитието са проявили и лектори от компании и организации от Англия, Америка и Гърция.

http://pari.ivuworks.net/event/19.10.2010/tendencii-v-CSR-praktikite.html

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/876

Шеста годишна дарителска конференция

Начало: Вторник, 19 Октомври 2010 г. – 09:30 часа
Край: Вторник, 19 Октомври 2010 г. – 13:00 часа
Място: София, Конгресен център Rainbow Plaza, ул. "Атанас Дуков" №29
Достъп: Регистрация
Организатор: Български дарителски форум
Отворено за медии: Да

Български дарителски форум организира Шеста годишна дарителска конференция на тема: “Дарителство и иновации: модели, практики, комуникации”.

Конференцията ще се състои на 19.10.2010 г. от 9.30 ч. в Конгресен център Rainbow Plaza.

Лектори ще бъдат:

Джулиана Порта, генерален мениджър на фондация “UniCredit”,

Владимир Петков (Каладън), директор “Продукти и операции”, Икономедиа,

Радина Велчева, директор на фондация “Искам бебе”,

Димитър Симов, консултант по ползваемост в “Лукрат”,

Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум.

Те ще поставят акценти върху различните аспекти на иновативното дарителство – от възможностите, които дава моделът на корпоративните фондации до начините да направим по-видима благотворителността в онлайн пространството.

Конференцията се организира под патронажа на посолството на САЩ в България.

Събитието се осъществява с подкрепата на: М-Tеl, Coca Cola България, Аурубис, ОББ, фондация Америка за България, фондация Чарлз Стюърт Мот, Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Медийни партньори са БНР, Дарик радио, Икономедиа, Нет Инфо, Санома Блясък България, НПО Портал.

Като съпътстващо събитие ще бъде организиран “Панаир на благотворителността”, където компании и фондации, членове на БДФ ще представят свои дарителски програми и проекти.

Може да потвърдете вашето участие най-късно до 14 октомври на тел. 02 951 59 78 или ел. поща aivancheva@dfbulgaria.org

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/917

Начало на курс на London School of PR на тема: “PR и Мениджмънт на репутацията”

Начало: Сряда, 20 Октомври 2010 г. – 18:30 часа
Място: София, Юнайтед Партнърс, ул. "Кирил и Методий" №120
Достъп: Такса участие
Организатор: London School of PR
Отворено за медии: Не

На 20 октомври стартира седмият пореден курс на престижното училище London School of PR в България. Курсът е подчертано практичен и е подходящ за всички, които сега правят първи стъпки в сферата на PR, както и за вече работещи PR специалисти.

Програмата на LSPR предлага нови знания и умения, свързани с мениджмънт на репутацията, ролята на социалните мрежи в PR и новите технологии в комуникаците, стейкхолдър мениджмънт, мениджмънт на промяната и др. Програмата цели тези нови теми да бъдат интегрирани в традиционните модули като връзки с медиите, спонсорства, стратегическо планиране, кризисен мениджмънт, интегрирани маркетингови комуникации, вътрешни комуникации и др.

В специализираното обучение, което London School of Public Relations предлага, е подчертана важността на PR като ключов компонент в цялостната комуникация, както и разрастващото се влияние на дигиталните технологии и развитието на бизнес мрежите. Една от най-актуалните теми, които новата програма предлага е управление на репутацията и как този процес влияе и определя успешните комуникации.

Преподаватели са български и международни специалисти и практици в сферата на PR и интегрираните маркетингови комуникации, които са избрани от лондонската централа да водят отделните модули. Водещ предподавател ще бъде Джон Далтон, директор на LSPR Worldwide. Продължителността на курса е 15 модула. Всеки участник получава международно призната диплома след успешно преминаване на изпита. Курсовете на London School of PR са сертифицирани и одобрени от Института за квалификация и професионално обучение във Великобритания (ITOL).

London School of PR съществува от 1992 година и е организация, която предлага изключително високо ниво на специализирано и сертифицирано обучение в Европа в сферата на PR и Мениджмънт на Репутацията. LSPR e част от Медиийната група David Game, която предлага курсове за обучение в различните сфери на медиите, включително интегрирани маркетингови комуникации, издателска дейност, журналистика и филмова индустрия. Като част от тази медиийна група, училището по PR е специализирано в организирането на курсове и обучения, съобразени със съвременните течения в областта на PR.

Дати и продължителност:

Лекциите ще се провеждат всяка сряда от 18:30 до 21:00 ч. Курсът продължава общо 15 седмици/ модула.

Диплома:

След успешно преминаване на изпита на края на курса, получавате международно призната диплома от LSPR London. Курсовете на London School of PR са сертифицирани и одобрени от Института за квалификация и професионално обучение във Великобритания – ITOL (Institute of Training and Occupational Learning)

Цена на курса:

При плащане до 30.09. – 940 евро, след тази дата – 1040 евро

Място на провеждане:

ул. "Кирил и Методий" №120, Юнайтед Партнърс

Повече информация за програмата на курса може да получите на телефон 02/832 3344 

e-mail: iveta.emilova@united-partners.com , elena.braykova@united-partners.com
www.up-lspr.com

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/803

PR Thursday на тема: “Бъдещето на българската книга”

Начало: Четвъртък, 21 Октомври 2010 г. – 18:15 часа
Място: София, M3 College
Достъп: Свободен
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Да

M3 Communications College организира PR Thursday на тема: "Бъдещето на българската книга" със специалното участие на писателя Калин Терзийски и издателя Раймонд Вагенщайн.

Ето и какво споделят организаторите:

"Кога за последен път четохте книга?

Ако е било отдавна, не се тревожете – не сте единствените. С всяка изминала година хората четат все по-малко. Въпреки това у нас все още се издават български книги и има писатели, които продължават да творят.

Този четвъртък…

Каним ви да се включите в дискусия за българската книга и да се срещнете с наши видни автори и издатели… Ако никога не сте ги виждали, заповядайте, за да се запознаете с тях! В противен случай – нямате нужда от покана за…

PR Thursday! – първия и единствен български PR клуб, където видни, утвърдени и преуспели специалисти, бизнес лидери и политици имат възможност да споделят истинското си мнение пред вас – нашата публика.

Наши гости ще бъдат:

Калин Терзийски: Писател, известен с романа „Алкохол“, автор още на „Обществен експеримент“, „Троица“ и „Антология на живите“. Съосновател на Литературния клуб „Диктатура“. Сценарист, дърводелец, анкетьор, санитар, медицинска сестра, копирайтър и редактор. Ще погледнем през неговия поглед и ще разберем какво мотивира твореца у нас и какво той иска да изрази в произведенията си.

Раймонд (Рони) Вагенщайн: Изпълнителен директор на Издателство „Колибри“. Бивш сценарист, журналист, кинокритик и автор на 3 кулинарни книги. Директор е на Международния панаир на книгата в София. От него ще разберем доколко се продават българските книги, по какъв начин се популяризира родната литература и кои са най-големите предизвикателства пред издателския бизнес у нас.

… и още представители на български издателства ще споделят вижданията си за бъдещето на книгоиздаването у нас.

Ние, от екипа на PR Thursday, ви каним в 18~18.20 ч. – малко преди да се разрази дискусията, за дa можем да се запознаем с вас и заедно да изпием по чаша вино в непринудената и приятелска атмосфера на M3 College!

Заповядайте, за да научите:

– Печелят ли издателите от родното творчество?
– Кои са най-нашумелите заглавия на български книги?
– Могат ли писателите да се самоиздържат с професията си?
– Какво стимулира развитието на художествената (и не само) литература у нас?

Кога? 21 октомври 2010 г., четвъртък, от 18:00 ~ 18.30 часа
Къде? В залата на М3 Communications College (ул. „20 април“ № 26)

Вход, dresscode, питиета и дискусия: СВОБОДНИ!

——————–

PR Thursday е първият и единствен клуб за срещи на специалисти и неспециалисти, които имат отношение към сферите PR, маркетинг и медии. Всеки четвъртък от 18:30 часа в сградата на М3 Communications College (ул. „20 април“ № 26) участниците имат възможност да се срещнат лично и да отправят въпросите си към интересни и популярни или обществено значими личности и да дискутират любопитни, пиперливи и актуални теми. Срещите ни се провеждат в неформална атмосфера, на по чаша вино и формат – официален гост/и, водещ и участници/публика (всички, които имат желание да станат част от света на PR). Всяка една от темите ще намерите на сайта на M3 College – www.m3college.com

Телефон за контакти и акредитация на медии: 02/951 67 75

 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/947