Онлайн маркетинг курс

Начало: Събота, 30 Октомври 2010 г. – 10:00 часа 

Край: Неделя, 14 Ноември 2010 г. – 17:00 часа 
Място: София, M3 College
Достъп: Такса участие
Организатор: M3 Communications College

Положихме огромни усилия, за да привлечем най-добрите български специалисти в областта на дигиталния маркетинг. По време на този курс те ще споделят с вас дългогодишния си опит и ще разкрият конкретните стъпки, подходи и тактики, които използват при реализирането на своите онлайн стратегии.

Ако интересите ви са в областта на маркетинга чрез социални медии, интернет реклама, вирусен маркетинг, SEO и създаване на онлайн съдържание, това е събитие, на което трябва да обърнете внимание. Никъде другаде няма да научите толкова много в тази сфера само за 3 уикенда.

Ето и какво сме приготвили за вас:

Ден 1: Дигитален маркетингов микс

На 30 октомври от 10.00 до 17.00

Първия ден ще разберете кои са отделните елементи в областта на онлайн маркетинга и по какъв начин те могат да бъдат използвани, за да се превърнат потенциалните клиенти в потребители, а потребителите – във фенове.

Ден 2: Search engine optimization

На 31 октомври от 10.00 до 17.00

Хората търсят в интернет информация за продуктите, които биха купили. Това предопределя SEO като един от основните маркетингови инструменти за генериране на трафик към вашия уеб сайт и увеличаване на продажбите. Процесът включва правилен подбор на ключови думи, създаване на външни и вътрешни препратки, структуриране на уеб сайта по определен начин и т.н.

Ден 3: Социални медии

На 6 ноември от 10.00 до 17.00

Най-популярната форма на онлайн маркетинг днес. Въпреки че хората се сещат първо за Facebook и социалните мрежи, съществуват и други сайтове като тези за видеосподеляне, за социални отметки, блогове, wikis, подкастове и др. Всеки знае, че те са могъщ маркетингов инструмент, но малцина наистина знаят как да ги използват.

Ден 4: Интернет реклама

На 7 ноември от 10.00 до 17.00

Интернет рекламата бележи ръст с всяка изминала година. Причината за това са няколко: дава възможност за тясно сeгментиране на аудиторията (по местоживеене, пол, възраст, интереси и др.), цената й е сравнително ниска и дава висок процент на ROI. Съществува в разнородни форми като банерна реклама, прекъсваща, контекстуална и др.

Ден 5: Ползваемост на интернет съдържанието

На 13 ноември от 10.00 до 17.00

Да генерирате трафик към вашия уеб сайт е едно, но да го задържите – съвсем друго. Терминът „ползваемост” се свързва с това да предлагате съдържание, което привлича вниманието и дава възможност на потребителя да запомни и възприеме в максимална степен поднесената информация.

Ден 6: Вирусен маркетинг

На 14 ноември от 10.00 до 17.00

Веднъж публикувана в интернет, информацията завинаги остава там. Тя притежава способността да се разпространява светкавично в мрежата. Това явление специалистите по вирусен маркетинг използват, за да въздействат на потребителите и да споделят информацията, която желаят.

Лектори ще бъдат: Александър Варов, собственик на Post Effects Огнян Младенов, собственик и управител на SEOM Мартин Попов, управител на Interactive-share, Ирина Герджикова, управител на „Лукрат“, Татяна Трифонова, управител на дигитална агенция Media Basket, Иван Попов, лидер на отдел „Мултимедиа и интерактив”, РА КРЕС

Цена за цялото обучение: 450 лв.

Цена за един ден: 100 лв.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/946

Годишно събрание на борда на International Communications Consultancy Organisation (ICCO) в София

Начало: Понеделник, 04 Ноември 2010 г.

Край: Вторник, 05 Ноември 2010 г.
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА)
Отворено за медии: Да

Представители на най-големите PR асоциации ще се срещнат на 4 и 5 ноември в София. Поводът е годишното събрание на борда на ICCO /International Communications Consultancy Organisation/, което ще се проведе за първи път в България по покана Българска асоциация на PR агенциите (БАПРА).
На срещата ще присъстват авторитетни PR експерти от цял свят – Европа, Африка, Азия, Америка и Австралия.

“За мен и колегите ми от БАПРА е чест да бъдем домакин на годишната среща на ICCO„ – коментира Максим Бехар, председател на БАПРА и единствен представител от България в борда на ICCO.

През месец май тази година в Барселона Максим Бехар се пребори София да бъде домакин на срещата в конкуренция с няколко големи европейски града между които Истанбул, Лисабон и Копенхаген.

ICCO е най-голямата международна консултантска организация, която обединява 1400 PR агенции от 28 страни в целия свят около единни стандарти за качество и етика в PR бизнеса. Членовете на ICCO работят заедно за повишаване на стандартите за качество в бранша, налагане на етични въпроси, възможност професионалните PR практици да се консултират помежду си и да споделят знания. Членовете на ICCO имат възможност да се срещнат лично два пъти годишно на заседанията на съвета, а на всеки две години се осъществява ICCO Global – срещата на борда на организацията.

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на тел. 02/ 818 70 10.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/761

PR Thursday: “Зависими ли сме от новите технологии?”

Начало: Четвъртък, 04 Ноември 2010 г. – 18:30 часа
Край: Четвъртък, 04 Ноември 2010 г. – 20:30 часа
Място: София, ул. "20-ти април" № 26, M3 College
Достъп: свободен
Организатор: M3 College
Отворено за медии: Да

Технологиите променят начина, по който общуваме, правим бизнес, възприемаме света около нас.

Доколко те помагат за комуникацията между хората и до каква степен сме зависими от мобилния телефон, лаптопа или настолния компютър, за да оцелеем в съвременния глобален свят?

Този PR Thursday ще бъде посветен на новите технологии.

Ще говорим за възможностите, които те ни предоставят в личен и бизнес план, и как можем да се възползваме от тях.

Наши гости ще бъдат:

Момчил Карабулев, главен редактор на Mobile Bulgaria, информационен сайт и борса за мобилни телефони,

Анелия Стоянова, редактор на списание CIO, представящо съвременни IT решения за бизнеса,

Станимир Андонов, собственик на Marketing Pro Engineering, специализирана в изработването на приложения за iphone/ipod/ipad

Ние, от екипа на PR Thursday, ви каним в 18 ~18.20 ч. – малко преди да се разрази дискусията, за дa можем да се запознаем с вас и заедно да изпием по чаша вино в непринудената и приятелска атмосфера на M3 College!

Включете се в нашата дискусия и ще научите:

– Доколко зависими сме от новите технологии?
– В каква насока ще се развиват мобилните технологии през следващите години?
– Ще заменят ли таблетните компютри лаптопите и ще имаме ли нужда от клавиатура? – Какви възможности ни предоставят приложенията за мобилни телефони и в каква насока променят тяхната функционалност?

Вход, дрескод, питиета и дискусия: СВОБОДНИ!

 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1001

Пресконференция на Ричард Хоутън, президент на ICCO

Начало: Петък, 05 Ноември 2010 г. – 16:00 часа
Край: Петък, 05 Ноември 2010 г.
Място: София, Шератон София Хотел Балкан, зала „Рила“
Достъп: Само за медии
Организатор: Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА)
Отворено за медии: Да

Ричард Хоутън, президент на International Communications Consultancy Organization (ICCO), кани представители на медиите на пресконференция по повод приключването на заседание на борда на ICCO (www.eventbox.bg/events/761), което за първи път се провежда в България.

Г-н Хоутън ще представи резултатите от заседанието, както и от впечатленията си от България.

ICCO (International Communications Consultancy Organization) e най-голямата международна консултантска организация. Тя обединява 1400 PR агенции от 28 страни в цял свят около единни стандарти за качество и етика в сферата на публичните комуникации.

Заседанието на борда на ICCO е по покана на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА)

За повече информация, моля, свържете се с БАПРА,
тел. 02 / 818 70 10.

 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1012

Конференция на тема: „В търсене на енергия или какво спира ВЕИ проектите в България”

Начало: Четвъртък, 18 Ноември 2010 г.
Място: София, Гранд Хотел София
Достъп: Такса участие
Организатор: Вестник "Пари"
Отворено за медии: Да

Възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) и предизвикателствата пред проектите, които се изпълняват в сектора, са във фокуса на Конференция на тема: „В търсене на енергия или какво спира ВЕИ проектите в България”, организирана от вестник „Пари” на 18 ноември 2010 г. (четвъртък) в Гранд Хотел София.

Конференцията привлича вниманието на всички заинтересувани страни във ВЕИ сектора – инвеститори и партньори, регулаторни органи и държавна администрация, браншови организации на бизнеса. Ще бъдат разгледани и дискутирани актуалните промени в законовата рамка, управлението на проектите, както и трудностите пред реализирането на проекти при водноелектрическите централи, ветроенергийните паркове и фотоволтаичните инсталации. Представители на браншовите асоциации ще обсъдят възможностите за балансиране на интересите за всички заинтересовани страни в сектора.

По време на трите панела на събитието ще бъдат представени:

- Правната и регулаторна рамка за ВЕИ
- Проблемите и предизвикателствата пред инвеститорите в сектора
- Опитът и проблемите при управлението на проекти, представени от големи инвеститори в сектора;
- Успешното взаимодействие на държавата и бизнеса при осъществяване на ВЕИ проекти.

Участие в събитието са потвърдили:

Антонио Куенца Молина, изпълнителен директор, Evolutiza Испания
Костадин Сирлещов, съдружник в CMS Cameron McKenna LLP в сътрудничество с Адвокатско Дружество Петкова и Сирлещов
Пламен Дилков, изпълнителен директор, ВЕЦ „Своге”
Николай Минков, управител Юкономикс
Представители на браншови организации и съюзи на производителите на екологична енергия и представители на държавната администрация и на регулаторните органи

Конференцията се осъществява с любезното съдействие на PVB Power Bulgaria, UniCredit Leasing и Evolutiza Испания

Предварителна програма и информация за събитието може да намерите тук:
http://pari.ivuworks.net/event/18.11.2010/v-tursene-na-energiia-ili-kakvo-spira-vei-proektite-v-bulgariia.html

За допълнителна информация:

Катрин Иванова
Тел.: 02/4395 855, 0889 078 293 
E-mail: Katrin.ivanova@pari.bg
Web: events.pari.bg

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов

PR Мениджър
PRoWay Communications Agency

Моб. тел.: + 359 (888) 889 811 
E-mail: stoyanov@proway.bg

 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1002

PR Thursday: “Как се налага бранд в България?”

Начало: Четвъртък, 18 Ноември 2010 г. – 18:30 часа
Място: София, ул. "20-ти април" №26, M3 College
Достъп: свободен
Организатор: M3 Communications College
Отворено за медии: Да

Заповядайте на 18 ноември, четвъртък, от 18:30 часа в сградата на М3 College, за да се включите в дискусия на тема „Как се налага бранд в България?“

Брандът не е просто лого. Той е сбор от възприятия в съзнанието на потребителя. Налагането на бранд изисква полагане на ежедневни усилия от страна на бранд мениджъри, рекламни и маркетингови агенции. Тяхната крайна цел е да увеличат неговата възприемана стойност, да изградят доверие към бранда и лоялни клиенти.

Как се случва това в България, ще разберете този четвъртък в M3 College.

Наши гости ще бъдат:

Ева Мичева–Вучева, бранд мениджър на сайта АБВ. Като специалист в областта на дигиталния маркетинг тя ще ни разкаже повече за предизвикателствата пред налагането на онлайн брандове в България и как в Нет Инфо.БГ успяват да се справят с тях.

Юлиан Добрев, директор „Изследвания“ в агенция „Прагматика“. Той ще сподели своя опит от работата си с едни от най-големите български и световни брандове.

Включете се в нашата дискусия и ще научите:

– Как се налага бранд в България?
– Какво определя стойността на един бранд?
– По какъв начин търговската марка изгражда доверие у потребителите?
– Как брандът се превръща в желан и любим?

Ние, от екипа на PR Thursday, ви каним в 18.00 ч ~18.20 ч. – преди началото на дискусията, за дa можем да се запознаем с вас и заедно да изпием по чаша вино в непринудената и приятелска атмосфера на M3 College!

Вход, облекло, питиета и дискусия: СВОБОДНИ!

 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1072

 

Събитие по случай три години от стъпването на FloCafe Lounge Bar and Restaurant в България

Начало: Вторник, 23 Ноември 2010 г. – 20:30 часа
Край: Вторник, 23 Ноември 2010 г.
Място: София, FloCafe Lounge Bar and Restaurant, пл. "Света Неделя" №3
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: FloCafe Lounge Bar and Restaurant
Отворено за медии: Да

Парти по случай честването на три години FloCafe Lounge Bar and Restaurant в България ще се проведе на 23 ноември от 20:30 часа в заведението на пл. "Света Неделя" №3.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1092

Есенна конференция на департамент “Масови комуникации” на НБУ “Има ли криза на доверие в медиите?”

Начало: Четвъртък, 25 Ноември 2010 г.
Край: Петък, 26 Ноември 2010 г.
Място: София, Нов български университет, бул. "Монтевидео" №21
Достъп: Само с покана
Организатор: Департамент “Масови комуникации” на Нов български университет

Департамент “Масови комуникации” на Нов български университет организира ЕСЕННА КОНФЕРЕНЦИЯ на 25 и 26 ноември 2010 г. от 10 часа, в заседателната зала на библиотеката, НБУ

НА ТЕМА:

Има ли криза на доверие в медиите и ПР?

Теми за обсъждане:

- "Четвъртата власт" и доверието
- Високият рейтинг не е гаранция за доверие към медиите
- Журналистика без авторитетни журналисти, журналистика без доверие
- Ролята на доверието при успешните ПР практики
- Кризисният ПР: как да си върнем изгубеното доверие
- Етични конфликти в ПР общуването
- Обществени срещу частни медии в борба за доверието на потребителите
- Социалните мрежи: доколко да им вярваме
- "Гражданската журналистика" – кой й вярва
- WikiLeaks: възможност или опасност

Докладите (до 15 минути) и научните съобщения (до 10 минути) ще бъдат публикувани след конференцията в електронната страница на департамента в сайта на НБУ.

Научен ръководител: проф. Владимир Михайлов, д.н.

Координатор: Христо Бонев, докторант; e-mail: h.bonev@live.com

 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1000

Еventex Seminar 2010

Начало: Четвъртък, 25 Ноември 2010 г. – 09:00 часа
Край: Петък, 26 Ноември 2010 г. – 19:00 часа
Място: София, Хотел Експо
Организатор: Web & Events
Отворено за медии: Да

Еventex Seminar 2010 е единственият семинар в България за организатори на специални събития.

На събитието ще се представят и дискутират последните тенденции в ивент индустрията, ще се презентират най-добрите практики в България и света, и ще се предостави възможност на посетителите да създадат ценни контакти с бъдещи клиенти и партньори.

Допълнителна информация: http://eventex.biz/

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/918

Digital Marketing Seminar

Начало: Четвъртък, 25 Ноември 2010 г. – 09:30 часа
Край: Четвъртък, 25 Ноември 2010 г. – 17:30 часа
Място: София, Интер Експо Център, бул. "Цариградско шосе" №147, зала "Витоша"
Достъп: - Спестете 67 лв! Запишете се до 22.10.2010 г. на цена – 98 лв без ДДС! – Такса за записване от 23.10.2010 до 12.11.2010 г. – 120 лв без ДДС – Такса за записване от 13.11.2010 до 24.11.2010 – 165 лв без ДДС
Организатор: Интер Контакт България ЕООД
Отворено за медии: Не

Водещ обучението:

German Sacristan – Герман Сакристан – мениджър бизнес развитие KODAK. Консултант и експерт с практически опит в областта на Дигиталния Маркетинг.

Тематика на обучението:

1. Дигитален Маркетинг и неговото "настройване"

- Основни принципи на дигиталния маркетинг
- Какво и как може да постигнете с методите на дигиталния маркетинг?
- Защо е необходимо и как да го използвате?
- "PUSH" или "PULL" дигитален маркетинг?

2. Прилагане на основните методи на маркетинга и продажбите днес
- Какво е различно днес и как да приложим методите на маркетинга и продажбите?
- Основни неща, върху които трябва да се концентрирате и да използвате.
- Какво общо имат помежду си добрите маркетинг мениджъри?

3. Защо се провалят маркетинг кампаниите?

- Основните причини за успеха / провала на маркетинг кампаниите.
- Честота на комуникацията. Колко дълго и често трябва да комуникирате с клиента, за да купи от вас?
- Качество на комуникацията. Комуникирате ли по-добре от вашите конкуренти?
- Как да използвате и комбинирате различните канали на комуникация?
- Кои са рисковите фактори и как да ги намалите.
- Коментар на реални примери от практиката.

4. Как най-добре да използвате вашите пари за маркетинг дейности:

- В какво и как да инвестирате парите си за маркетинг?
- ROI – как да увеличите ефективността на маркетинг кампаниите.
- Трикове и техники, които да използвате.
- Реални примери от практиката

Регистрирай се СЕГА: http://www.digital-marketing-seminar.com

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/923