Пети Медиен панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” на тема “Професия: Новинар”

Начало: Понеделник, 29 Ноември 2010 г.
Край: Петък, 03 Декември 2010 г.
Място: София, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Факултет по журналистика и масова комуникация, ул. "Московска" №49
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Фондация "За ново партньорство в журналистиката" и PRoPR Агенция
Отворено за медии: Да

За пета поредна година ще се проведеМедиен панаир във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски”.

Тази година той ще оживи сградата на ФЖМК от 29-ти ноември до 3-ти декември и ще бъде под мотото “Професия: Новинар”.

Медийният панаир е събитие, което вече половин десетилетие среща големите имена на българската журналистика със студентите, бъдещите практици в сферата на медиите и масовата комуникация. Едно събитие, което обединява теорията от академичните аули и практическата приложимост на професията, за да помогне за утвърждаването на едно по-качествено и по-силно образование на бъдещите журналисти, PR практици и книгоиздатели.

Събитието е насочено към студенти, редактори на медии, журналисти, комуникатори, пиар специалисти, преподаватели.

За допълнителна информация: http://mediafair.wordpress.com/2010/11/08/invitation2010/

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1029

Коледно PR парти

Начало: Четвъртък, 02 Декември 2010 г. – 20:00 часа
Място: София, Sofia 1912 Bar&Dinner, ул. "Триадица" №5
Достъп: Входен билет (събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на специализирана литература за библиотеката на БДВО)
Организатор: Българско дружество за връзки с обществеността
Отворено за медии: Да

Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) организира Коледно парти под надслов „С черна музика срещу черния PR” на 2 декември 2010 г. от 20.00 часа в Sofia 1912 Bar&Dinner, ул. "Триадица" №5.

В навечерието на Коледните празници събитието ще събере представители на PR общността в България, журналисти и специалисти в сферата на публичните комуникации.

На партито ще има много забавни моменти, които ще допринесат за веселата атмосфера и доброто настроение на всички нас.

Ето и някои от тях:

- В подкрепа на добрите PR практики в България, забавни шаржове на популярни PR специалисти в страната ни с послания, написани лично от тях, ще бъдат разиграни на търг. Така ще имате възможност да се сдобиете с уникална творба и най-вече, да подкрепите една добра практика като припознаете и вземете добро послание от свой колега за пример;

- Срещу „черния" PR ще се борим с буйни танци на черна музика. И по-точно, ще обменяме позитивна енергия на африкански етно ритми, чиито вибрации ще се грижат за доброто ни настроение цяла вечер;

- Всеки присъстващ ще може да участва в специална томбола, за да получи и първия си коледен подарък, и то от БДВО. Наградите за томболата са осигурени от Пощенска банка – Eurobank EFG Group.

Входен билет: 10 лв., за членове на БДВО участието е безплатно. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на специализирана литература за библиотеката на БДВО

Мястото – клуб „Sofia 1912 Bar & Dinner” се намира в самия център на София, зад ЦУМ, на ул. „Триадица“ №5 (бившия Chillout Bar). Ето и карта на мястото:

http://www.bgmaps.com/link/52CFA5A7F1F6855A345966B7D1E0BB78

За потвърждение, свържете се с:

Пламена Павлова, Административен секретар,
Българско дружество за връзки с обществеността

София 1164
Кв. Лозенец
Ул. Арх. Йордан Миланов 18, ет. 1
Тел.: 02/ 421 42 80 и 0887 45 00 40

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1101

Семинар “Corporate Social Responsibility. Stakeholder Management”, лектор Людмил Каравасилев

Начало: Сряда, 08 Декември 2010 г. – 18:30 часа
Край: Сряда, 08 Декември 2010 г. – 21:30 часа
Място: София, офиса на Юнайтед Партнърс, ул. "Кирил и Методий" №120
Достъп: Такса участие
Организатор: London School of PR (LSPR)
Отворено за медии: Не

Семинар на тема: "Corporate Social Responsibility. Stakeholder Management", част от LSPR, с лектор Людмил Каравасилев, Мениджър “Връзки с обществеността и спонсорство” на ОББ, ще се проведе на 8 декември 2010 г. (сряда) от 18:30 до 21:30 ч. в офиса на Юнайтед Партнърс, ул. "Кирил и Методий" №120.

Теми, включени в семинара:

• Какво са ключови групи?
• Концепция за управление на ключови групи и сътрудничество
• Как да идентифицираме ключовите групи
• Как да оценим влиянията на интересите чрез разпределяне на ключовите групи
• Стратегии за привличане на ключовите групи: нива на обвързване и сътрудничество
• Анализ на рискове / проблеми и корпоративна социална отговорност
• Какво е корпоративна социална отговорност: ключови концепции и подходи
• Паралелни концепции за корпоративна социална отговорност: устойчивост, корпоративно гражданство и т.н.
• Определяне на типа и обхвата на корпоративната социална отговорност за бизнеса: връзка с анализа на проблеми и ключови групи
• Как да комуникираме политиката на корпоративна социална отговорност
• Примери с модели на корпоративна социална отговорност: свързани с кауза, обществен маркетинг, обществена обвързаност, и т.н.

За LSPR: London School of Public е част от David Game Media Group и има представителства в повече от 20 страни. Предлага много високо ниво на специализирано и сертифицирано обучение в сферата на PR, Интегрирани Маркетингови Комуникации и Управление на Репутацията. Участниците добиват завършена представа за основната концепция и съвременните течения в областта на PR, както и умението да прилагат тези знания във всички сфери на бизнеса.

Биография на лектора:

Людмил Каравасилев е на 40 години. Завършил е Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Климент Охридски” през 1994 година. Специализира в Iowa Stare University, САЩ, в областта на връзките с обществеността.До 1998 година работи в рекламни агенции и корпоративни отдели за маркетинг и реклама. От 1998 година започва работа в Обединена българска банка като мениджър “Реклама”. От 2002 до 2004 година е маркетинг мениджър на банката. Понастоящем заема позицията мениджър “Връзки с обществеността и спонсорство” на ОББ. В практиката си има многобройни рекламни и PR кампании. През 2004 година проектът на маркетинг отдела на ОББ за уеб-сайт, посветен на Олимпийските игри в Атина печели наградата “БГ сайт на годината” в категорията “Спорт”, съвместно с НетИнфо.През 2005 година печели наградите на Българско дружество за връзки с обществеността в категориите “Кризисен PR” и “Интернет”. През 2008 година неговият екип осъществява един от най-успешните PR проекти на банката – асоцииране с Олимпийските игри в Пекин чрез партньорство с Българска федерация гребане и единствената българска олимпийска шампионка – Румяна Нейкова. Инициатор на проекта на ОББ „Български столици, твърдини и светини”, фокусиращ усилията на банката в областта на културно-историческото наследство. Развива дейността по корпоративната социална отговорност и спонсорство на ОББ в направление масов детски спорт, грижа за деца в неравностойно положение, професионален спорт, култура, историческо наследство и други.
Член на УС на Български дарителски форум и Сдружение "Обединени за милосърдие" – доброволна филантропска организация на служителите в ОББ.

За повече информация:

Ивета Емилова e-mail: iveta.emilova@united-partners.com,
Елена Брайкова e-mail: elena.braykova@united-partners.com
тел.: 02 832 33 44

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1130

Представяне на резултатите от „Изследване на потребителите на кадри по PR”

Начало: Четвъртък, 09 Декември 2010 г. – 10:00 часа
Край: Четвъртък, 09 Декември 2010 г. – 12:00 часа
Място: София, Конферентна зала на Българска стопанска камара, ул. „Алабин“ №16-20, ет. 1
Достъп: Свободен, след регистрация
Организатор: Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), катедра "Връзки с обществеността" на ЮЗУ "Неофит Рилски" и Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към СБЖ
Отворено за медии: Да

Представяне на резултатите от национално изследване по научно-изследователски проект „Изследване на потребителите на кадри по PR”, осъществено от екип от Югозападен университет "Неофит Рилски", с ръководител доц. Асен Йосифов, ще се проведе на 9 декември 2010 г., четвъртък, от 10.00 до 12.00 часа в Конферентната зала на Българска стопанска камара, ул. „Алабин“ №16-20, ет. 1.

В рамките на събитието ще бъдат оповестени и анализирани резултатите от национално изследване на потребителите на кадри по PR, участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси към екипа на проекта.

Участници в представянето ще бъдат:

доц. Асен Йосифов, ръководител на проекта
гл. ас. д-р Славянка Ангелова
гл. ас. д-р Димитрина Стефанова
ас. Любомира Динева
членове на екипа, осъществил изследването

Резултатите от изследването бяха представени за първи път по време на Кръгла маса на тема: „PR практиката и университетското образование”, организирана от катедра "Връзки с обществеността" на ЮЗУ "Неофит Рилски", на 27 ноември 2010 г. в Благоевград.

Представянето на резултатите от „Изследване на потребителите на кадри по PR” се организира от Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), катедра "Връзки с обществеността" на ЮЗУ "Неофит Рилски" и Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към СБЖ.

Молим да потвърдите своето участие до 7 декември 2010 г. на:

Пламена Павлова,
Административен секретар
Българско дружество за връзки с обществеността
София 1164, Кв. Лозенец,
Ул. „Арх. Йордан Миланов“ №18, ет. 1
Тел.: 02/ 421 42 80 и 0887 45 00 40

Ани Алашка,
Главен експерт „Връзки с обществеността” в БСК, Секретар на Дружество на практикуващите „Връзки с обществеността” към СБЖ
Тел. 932 09 28, 0888 60 34 00
e-mail: pr@bia-bg.com

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1129

Пресконференция: “Институции или личности саботират обществения характер на БНТ”

Начало: Понеделник, 20 Декември 2010 г. – 11:00 часа
Край: Понеделник, 20 Декември 2010 г. – 12:00 часа
Място: София, Национален пресклуб СОФИЯ ПРЕС
Достъп: За медии
Отворено за медии: Да

Тема: Институции или личности саботират обществения характер на Българската национална телевизия

Участници:

Светлана Божилова – медиен експерт и директор на студентската телевизия "Алма Матер"
Люба Кулезич – журналист
Тома Иванов – бивш финансов и изпълнителен директор на БНТ
Надежда Ковачева – адвокат
Юлияна Методиева – представител на Български хелзинкски комитет

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1193

Пресконференция във връзка с проект: “Разработване на стратегия за бранд “България”

Начало: Понеделник, 20 Декември 2010 г. – 11:00 часа
Край: Понеделник, 20 Декември 2010 г. – 12:00 часа
Място: София, Национален пресклуб БТА
Достъп: За медии
Организатор: Министерството на икономиката, енергетиката и туризма
Отворено за медии: Да

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира пресконференция по повод старта на проект "Разработване на стратегия за бранд "България" и въвеждане на практика на интегриран и последователен бранд мениджмънт".

Пресконференцията ще се състои на 20 декември 2010 г., понеделник, от 11:00 ч., в Национален пресклуб БТА, гр. София.

В събитието ще участват директорът на дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма" в МИЕТ Анелия Генова и Николай Йотовски, държавен експерт в дирекцията.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1192

Семинар: “Social Networks and Online Communications”, част от LSPR, лектор Светлана Ставрева

Начало: Сряда, 22 Декември 2010 г. – 18:30 часа
Край: Сряда, 22 Декември 2010 г. – 21:30 часа
Място: София, офис на Юнайтед Партнърс, ул. "Кирил и Методий" №120
Достъп: Такса участие
Организатор: London School of PR (LSPR)

Семинар на тема: "Social Networks and Online Communications", част от London School of PR, с лектор Светлана Ставрева, Мениджър Kомуникации, IBM Централна и Източна Европа, ще се проведе на 22 декември 2010 г.

Теми, включени в семинара:

• Новите медии в полза на бизнеса
• Използване на социални мрежи в ПР комуникацията, ангажирането на основни групи и управление на репутацията
• Ключови уебсайтове за социални мрежи: влиянието на блоговете
• Мрежово ориентирани подходи и средства за комуникация
• Кризи и контрол на уебсайтове в социалните мрежи
• Примери

За LSPR: London School of PR е част от David Game Media Group и има представителства в повече от 20 страни. Предлага много високо ниво на специализирано и сертифицирано обучение в сферата на PR, Интегрирани Маркетингови Комуникации и Управление на Репутацията. Участниците добиват завършена представа за основната концепция и съвременните течения в областта на PR, както и умението да прилагат тези знания във всички сфери на бизнеса.

Биография на лектора:

Родена в София. Завършва руска гимназия при руското посолство в София и УНСС с две специалности – “Логистика” и “Икономическа журналистика”. Продължава със специализация по “ПР и реклама” към Софийския университет, притежава и диплома по маркетинг от The Chartered Institute of Marketing във Великобритания.
Пет години живее в Куба и има афинитет към guerilla методите в ПР. Започва работа като журналист във вестник “Орбита”. Пише и за в-к “Направи сам” и сп. “Компютър за Вас”. По същото време (в продължение на 7 години) е външен редактор на седмично ток–шоу за транспортна култура в Българското национално радио. Преминава през отдел "Медии" във Фондация “Отворено общество”. През 1995 г. спечелва конкурс за ПР мениджър в IBM България. През 1999 г. става Мениджър Интегрирани маркетинг комуникации.
През 2004 година се премества в централата на IBМ за Източна Европа и Близкия Изток във Виена – първоначално отговаря за връзките с медиите на IBM в страните от Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка, в последствие става Мениджър Комуникации за развиващите се пазари на IBM в страните от Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Австрия и Швейцария.
От 2009 година живее и работи в Прага, където е поела комуникациите на IBM за Централна и Източна Европа – регион, покриващ на 30 държави, включително Русия, Турция, Балтийския регион.
Говори свободно английски, испански, руски, и не така свободно – немски и чешки. Разбира есперанто. Редовен член е на СБЖ, БДВО и IPRA. Член на журито на IPRA.
Лицензиран автомобилен състезател и правоспособен капитан на малки плавателни съдове до 10 бруто регистър тона.

За повече информация:

Ивета Емилова e-mail: iveta.emilova@united-partners.com,
Елена Брайкова e-mail: elena.braykova@united-partners.com
тел.: 02 832 33 44

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1194