Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177

Журналистическа дискусия: “Информирането по време на национални кризи и бедствия”

Начало: Вторник, 03 Май 2011 г. – 10:00 часа

Край: Вторник, 03 Май 2011 г.

Място: София, Съюз на българските журналисти, ул. "Граф Игнатиев" №4, ет. 3

Достъп: За медии

Организатор: Съюз на българските журналисти

Отворено за медии: Да

Съюзът на българските журналисти организира журналистическа дискусия на тема:"Информирането по време на национални кризи и бедствия" с участие на представители на Българския Червен кръст, Националната Агенция за гражданска защита, Международни хуманитарни организации и др.

Дискусията ще се проведе на 3 май /вторник/ т.г. от 10.00 ч. в Съюза на българските журналисти, ул."Граф Игнатиев" №4, ет. 3.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1778

 

Hospitality Forum

Начало: Четвъртък, 12 Май 2011 г.
Място: к. к. "Слънчев бряг", Iberostar Sunny Beach Resort
Достъп: Такса участие
Организатор: Експо Ивентс
Отворено за медии: Да

На 12 май 2011 ще се проведе „Hospitality Forum” – специализирано събитие за хотелиери. Семинарът ще се състои в Iberostar Sunny Beach Resort, Слънчев Бряг.

Събитието ще е насочено към генерални мениджъри, маркетинг мениджъри и мениджъри продажби на водещи хотели от цяла България.

На семинара ще бъдат засегнати теми, свързани с увеличаване на продажбите, намаляване на разходите, маркетинг и ПР стратегии, както и новите възможности, които предоставя интернет за популяризация на хотелските услуги.

Сред лекторите на „Hospitality Forum” е и Герасимос Пердикарис – Генерален мениджър на Шератон София Хотел Балкан. Пердикарис успешно е управлявал хотели в пет различни страни в Европа и Азия – в Лондон през 90-те, в Банкок през 1997 година по време на голямата Азиатска финансова криза, както и в Сингапур през 2003 година. От 2009 година той е Генерален мениджър на Шератон София.
Герасимос Пердикарис ще представи на семинар „Hospitality Forum” темата: Cost optimization by managing positive GOP (Gross Operation Profit).

Сред имената на чуждестранните лектори като: Герасимос Пердикарис, Д-р Димитриос Николаидис и Грегор Нол, се нарежда и Яни Стоименов – Главен изпълнителен директор на „Vision One”’ООД.

Яни Стоименов ще представи темата: EMEA hotel investment market: Back in action.
Програмата на „Hospitality Forum” ще има семинарна част с паузи за кафе и обяд и ще завърши с Нетуъркинг Коктейл.

За повече информация, моля, посетете сайта на събитието :

http://expoevents.bg/hospitalityforum

Контакти:

Силвана Миленова
Експо Ивентс
GSM: 0884 088 178 
E-mail: info@expoevents.bg

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1700

Кръгла маса: „Националната телекомуникационна инфраструктура – ключов фактор за конкурентоспособност”

Начало: Вторник, 17 Май 2011 г. – 09:15 часа
Край: Вторник, 17 Май 2011 г. – 13:00 часа
Място: София, Гранд Хотел София, зала "Триадица 2"
Достъп: Само с покана и За медии
Организатор: Асоциация на комуникационни и информационни специалисти (АКИС), Асоциация „Телекомуникации“ (АСТЕЛ) и Български ИКТ Клъстер
Отворено за медии: Да

Дискусионна кръгла маса на тема: „Националната телекомуникационна инфраструктура – ключов фактор за конкурентоспособност“ ще се проведе на 17 май в зала Триадица 2, в хотел “Гранд Хотел София” по случай обявения от ITU „Световен ден на телекомуникациите и информационното общество“.

Организатори на събитието са Асоциация на комуникационни и информационни специалисти (АКИС), Асоциация „Телекомуникации“ (АСТЕЛ) и Български ИКТ Клъстер.

В период на глобална криза, правителството положи, и продължава да влага усилия и средства за изграждане на национална транспортна инфраструктура у нас. В съвременния свят на конкурентоспособност чрез технологично лидерство за развитието на силна национална икономика това е крайно недостатъчно. Изграждането на национална телекомуникационна инфраструктура е ключовият фактор за икономическа ефективност и европейско информационно общество.

В отговор на Европейската директива “Цифров дневен ред на Европа” българският ИКТ бизнес е готов да участва активно в завършването на телекомуникационната инфраструктура на България и да предложи на управляващите икономически модел за работеща телекомуникационна широколентова магистрала.

Участие в Кръглата маса са потвърдили Първан Русинов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), Валентин Радев, заместник-министър на отбраната (МО), Иван Димитров, директор Дирекция “Комуникационни и информационни системи” в Министерството на вътрешните работи (МВР). Позицията на организаторите ще представят Петър Статев, председател на Управителния съвет на Български ИКТ Клъстер, Антони Славински, председател на Управителния съвет на АСТЕЛ, и Иван Кьосев, председател на Управителния съвет на АКИС.

Предложения от страна на бизнеса ще направят Цветан Мутафчиев, изпълнителен директор на Телелинк, Петър Белев, изпълнителен директор на Мултиплекс, Александър Рангелов, изпълнителен директор IPS, Мартин Богоев, изпълнителен директор на Нокиа Сименс Нетуъркс, Веселин Калчев, директор бизнес развитие Смартком и други.

Модератор на събитието е Саша Безуханова, директор “Публична администрация” в HP.

Приложения:

Предварителна програма на събитието(1);
Общ преглед на Националната телекомуникационна инфраструктура(2);
Акцент по темата – “Цифров дневен ред на Европа”(3);
Пирамидална диаграма на цифровия дневен ред(4).

Моля да потвърдите вашето участие не по-късно от 16 май (понеделник), 16.00 часа на: Диана Чобанова, E-mail: press@ask.bg, Моб. Тел.: 0879 931 336

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в България: http://www.eventbox.bg/events/1827