Квалификационна програма CIPR Diploma in PR, с акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания

От януари 2011 г. стартира новият курс в България на британската квалификационна програма за PR специалисти с по-висока квалификация – CIPR Diploma in PR. Регистрацията за участие е отворена до края на декември 2010 г. в Apeiron Academy – акредитиран квалификационен център на Британския институт за PR (CIPR, UK).

CIPR Diploma in PR е най-високата следдипломна квалификация на Британския институт за PR (Chartered Institute of Public Relations, UK) и отговаря на Level A7 (Master Level) от британската Национална квалификационна рамка (NQF, UK). Програмата е подходяща за професионалисти с познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс. Успешно завършилите студенти на CIPR придобиват международно и професионално разпознат сертификат за професионална компетентност.

Основните теми, които покрива курса, са:

 - PR като управленска функция
 - PR планиране
 - Водещи теоретични направления в науката за PR
 - Управление на репутацията
 - Корпоративна социална отговорност
 - Взимане на решения и управление на кризи

Продължителността на курса е 12 месеца, като включва общо 48 лекционни часа. Лекциите се водят от акредитирани гост-лектори на CIPR от Великобритания. CIPR издава и документите за постигнатото ниво на професионална компетентност – Certificate или Diploma.

Apeiron Academy, Aкредитираният център на CIPR, управлява организацията и реализирането на програмите на CIPR в България като следва и прилага всички изисквания, критерии за качество и стандарт на обученията на Института, включително осигурява и кконсултация при избор на подходяща професионална квалификация. Атестационната комисия на CIPR контролира работата на Акредитирания център по управлението на квалификационните програми.

Кандидатите за CIPR Diploma in PR трябва да покриват някои основни изисквания, свързани с познания и практически опит в сферата на комуникациите. Пълната информация за квалификационната програма, включително критерии и начин за кандидатстване, могат да бъдат открити на сайта на Apeiron Academy http://apeironacademy.com/cipr/diploma.html .

За допълнителна информация и регистрация, можете да се свържете с екипа на Apeiron Academy.

Т + 3592/ 8117855
Е apeiron@apeironcommunication.com
W http://apeironacademy.com/index.html

Допълнителна информация: http://www.eventbox.bg/events/1177

PR Thursday: “Да привлечем чуждестранните туристи в България – мисията възможна?”

Начало: Четвъртък, 29 Септември 2011 г. – 19:00 часа
Край: Четвъртък, 29 Септември 2011 г. – 21:00 часа
Място: София, M3 College
Достъп: Свободен
Организатор: M3 College
Отворено за медии: Да

Първият за есента PR Thursday е най-подходящото време да направим изводи от летния туристически сезон и прогнози за зимния.

Ще обсъдим също с какво могат да бъдат полезни маркетингът и PR на българските зимни курорти и какви грешки от това лято не трябва да се повтарят.

Можеха ли да се справят по-добре с кризата на летище Бургас „Алма тур“ и „България Ер“ и как?

Какви ще са последиците за българския туристически бранш след този скандал?

Има ли нужда България от по-добър PR като държава и туристическа дестинация?

Заедно ще потърсим отговори на тези и на още много въпроси.

Очаквайте скоро и имената на специалните ни гости.

Не забравяйте, че ще получите ваучер за 20% отстъпка от цената на курс през следващите 3 месеца, включително и за започващите през октомври десетмесечни програми по маркетинг и по PR:

Цялостната картинка за маркетинга и твоя успех

Опознай PR за 10 месеца и може да се влюбиш в тази професия

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в България: http://www.eventbox.bg/events/2166 

Обучение: „Креативно мислене“ (Creative Thinking Workshop)

Начало: Петък, 30 Септември 2011 г.

Край: Неделя, 02 Октомври 2011 г.

Място: Девин, СПА хотел "Исмена"

Достъп: Такса участие

Организатор: Kiwi Design

Искате ли да научите повече за моделите на мислене, които стоят зад някои от най-успешните рекламни кампании и идеи в света? Искате ли, вие самите да се научите да прилагате тези модели в работата си, да увеличите своята креативност и да разберете как можете да повишите интереса към марката си? Ако отговорът е „да“, добрата новина е, че един от най-авторитетните експерти в сферата на креативността и създаването на рекламни идеи – Йонатан Доминиц – ще дойде в България този месец. Той ще проведе двудневно обучение на тема „Креативно мислене“ (Creative Thinking Workshop), между 30 септември и 2 октомври, в СПА хотел "Исмена", гр. Девин. Целта на събитието е да вдъхнови българските рекламисти и дизайнери да създават по-иновативни и креативни идеи, използвайки цифровите медии, както и да ги запознае с мисловните модели, които стоят зад успешните идеи и кампании.

Кой е лекторът?

Йонатан Доминиц (Yonathan Dominitz) е един от водещите специалисти в света в сферата на креативността. Той има над десетгодишен опит от работата си на ръководни позиции в рекламния сектор и десетки успешни проекти за някои от най-големите рекламни агенции и корпорации в света. Обучавани от него агенции са спечелили над 20 награди от фестивала в Кан през последните пет години, включително три награди Grand Prix Lions. Самият Йонатан често е канен за лектор в Кан, както и на много други международни рекламни конференции и фестивали. В момента той е фокусиран върху създаването и преподаването на нови инструменти за развитието на креативността, които ще сподели и с българската си публика. Повече за него, както и за компании, в които е работил, можете да прочетете тук: http://events.kiwidesign.bg/ynathan-dominitz-the-trainer

Можем ли да се научим на креативност?

Въпреки огромното и непрекъснато нарастващо разнообразие от дигитални комуникационни канали, днес създаването на ефективни маркетингови идеи и кампании си остава една от най-трудните задачи. Новите технологии предлагат нови възможности, но не дават гаранции за успех и целта на предстоящия семинар е именно да ни научи, как да впрегнем и развием креативността си, за да създаваме силни кампании в цифрова среда. Анализирайки най-креативните и ефективни кампании в света през периода 2009 – 2011 г., Йонатан Доминиц е установил, че въпреки огормното разнообразие от нови медии и технологии, все пак има някои повтарящи се мисловни модели зад идеите на тези кампании. По време на обучението специалистът ще запознае българските рекламисти, дизайнери, уеб дизайнери и маркетингови практици с тези иновативни мисловни модели, ще им помогне да ги развият и да ги използват в своята практика.

Обучението ще спомогне да бъдат разбрани факторите за успеха на някои от най-иновативните и креативни рекламни идеи и кампании, създадени в света и ще въоръжи участниците с набор от инструменти за креативно мислене, които ще им позволят да създават по-успешни нови идеи в сферата на дигиталните и интегрирани медии. Освен това лекторът ще помогне на участниците да прилагат научените инструменти в реални брифове и задачи, както и да избират най-подходящата за техните кампании медия или медиен микс (социални медии, уеб, мобилни приложения и др.).

Сред въпросите, на които Йонатан ще отговори по време на обучението са: как да се създават иновативни приложения и нови възможности за използване на съществуващите технологии; как марката да се постави в подкрепа на различни обществени каузи и да се инициира социално или културно движение в нейна подкрепа; как да поставим марката в центъра на обществен дебат, извличайки значителни маркетингови ползи и увеличавайки продажбите; как да използваме в полза на своята марка креативността на потребителите и желанието им да получават внимание и да се чувстват значими; как с ограничени медийни бюджети да създаваме идеи, които провокират силна мълва и безплатно медийно покритие.

Обучението ще се проведе в интерактивна уъркшоп форма, с много конкретни примери в различни дигитални сфери, а участниците ще работят индивидуално, по двойки и в малки екипи, преминавайки през разнообразни упражнения и задачи.

Специално за приятелите на EventBox.bg се дава специална отстъпка от цената в размер на 10% от крайната цена. За целта, когато попълвате регистрационната форма, поставете на Промо код: eventbox1, но не по-късно от 26 септември.

Подробности за програмата има тук: http://events.kiwidesign.bg/agenda

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в България: http://www.eventbox.bg/events/2176 

Курс за журналистическа фотография

Начало: Петък, 30 Септември 2011 г. – 10:00 часа
Край: Неделя, 02 Октомври 2011 г.
Място: София, Съюз на българските журналисти, ул. "Граф Игнатиев" 4
Достъп: Такса участие
Организатор: Агенция Булфото и Съюз на българските журналисти

Целта на курса е да помогне на желаещите да се занимават с репортерска фотография, като им разкрие тайните и спецификата на работата за агенции и периодични издания.

Програмата на курса е ориентирана към следните аспекти:

Цели на снимането
Типични сюжети
Използваната оптика и аксесоари
Технически подробности
Контакт и подход към хората
Акредитации и всичко друго свързано с работата на фоторепортера.

Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети, като:

Журналистически портрет
Спорт
Празници и ритуали
Улични събития
Снимане при екстремни условия – бедствия (пожари, наводнения, др.), размирици, криминална хроника, светска хроника, папарашки снимки и др.

На успешно завършилите курса се дава възможност да изпробват придобитите умения като кореспонденти фоторепортери в Националната фотографска Агенция „Булфото”.

Крайната цел е успешно завършилите курса да могат да се реализират като фоторепортери в медии или на свободна практика, като се научат как се правят добри и продаваеми снимки.

Курсът е интензивен с продължителност 3 дни (30 септември – 2 октомври 2011 г.) с теоретични и практически занимания по 6 часа дневно.

Завършилите курса получават Диплом от Агенция „Булфото” удостоверяващ завършеното обучение.

Лектори: Любомир Бенковски-Бенджи, фоторепортер с над 25 годишен стаж в различни издания и телевизии в България и чужбина. Работил за най-големите български вестници и агенции, а в момента Регионален мениджър за Североизточна България на Агенция „Булфото”.

Евгени Димитров – Основател и собственик на фотографска агенция Булфото. Фоторепортер с дългогодишен опит участвал в създаването на няколко национални вестника през 90-те години

Начало на курса 30 септември 2011 г. – 10 ч. в Съюз на българските журналисти – София ул. "Граф Игнатиев" 4
Цена: 250 лева

Записване за курса на:
e-mail: bulphoto.varna@gmail.com
телефон: 089 666 99 32 Любомир Бенковски

Бройката на курсистите е ограничена. Крайният срок за записване е 28 септември 2011 година, ако до тогава бройката не е запълнена. 

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в България: http://www.eventbox.bg/events/2095