Александър Дурчев: „Успешното събитие е това, което постига и надхвърля набелязаните цели”

Web and Events Ltd. I 23.11.2011

Александър е CEO на Аll Channels Communication Group, която включва All Channels | PR / A Fleishman-Hillard Affiliate, All Channels | Advertising, All Channels | Activation, All Channels | Interaction, Symmetric Communications и 2Travel. В периода 2002 – 2008 г. е преподавател по PR в Нов български университет. Той е председател на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) 2011 – 2013 г. и заместник-председател в периода 2009-2011 г. Aвтор e на множество статии в областта на маркетинга и мениджмънта, както и лектор на редица български и международни форуми.

Александър има магистърска степен „Бизнес администрация“ от Американски университет в България и “Връзки с обществеността” от СУ „Св. Климент Охридски”. Той притежава сертификат по Управление на европейски програми и проекти от Американски университет в България (Център за европейски програми).

Кой  е Александър Дурчев? С какво най-вече би искал да те свързват хората?

Александър Дурчев ечовек, който има прибори за молекулярно готвене в кухнята си. В интерес на истината все още експериментирам с тях така, както експериментирам с по-нестандартни за българска компания мениджърски похвати. Хубавото е, че за сега нещата се получават и сякаш хората им се наслаждават. Щастлив съм, че в екипа ни има много експериментатори шеф-готвачи, с които се гордеем с постиженията си.

Кое е най-ценното, което ти дава работата в областта на ПР-а ?

Възможността да срещам нови и различни хора и възможността да работя със специалисти, които създават, а не просто следват правилата, които налагат нови стандарти, а не се подчиняват сляпо на моментната ситуация.

Какво е да преподаваш на студенти от Нов български университет?

Преподаването като цяло е един изключително отговорен процес, от който не само студентите, но и преподавателят излизат „поумнели“. Важно е, човекът, който седи до катедрата да създаде диалог и да предизвика промяна в мисленето на хората, а не да налива с фуния противоречиви знания. Сякаш НБУ дава най-плодотворната почва за тази концепция.

Защо се съгласи да участваш в журито на Eventex Awards? На какво ще наблегнеш при оценяването на събитията?

Преди всичко на баланса между постигнатите резултати и смелите идеи. За добро или лошо, времената на самоцелния криейтив отминаха. Компаниите са все по-чувствителни към възвръщаемостта на инвестициита си. Не трябва обаче да забравяме, че понякога лудите идеи са тези, които променят индустриите.

Какво прави едно събитие успешно?

Успешното събитие е това, което постига и надхвърля набелязаните цели. Това е събитието, което излиза извън рамките на физическото си случване и заживява собствен живот в мислите и сърцата на хората.

И за финал…

Brand Experience е вълшебната думичка, с която ние в All Channels Communication Group описваме нашите кампании и в частност нашите събития. Нашата основна цел е да ангажираме публиката с посланията на марките и да поддържаме приятелски диалог между тях. Вярваме, че това създава устойчивост не само в реализираните продажби, но и във връзката между компания и потребители.

На 26-ти януари 2012 година  в Rainbow  Plaza ще бъдат връчени първите награди Eventex Awards, с които ще бъдат отличени най-добрите организатори на събития за 2011 година.
Носителите на десетте статуетки ще бъдат избрани от жури, съставено от професионалисти в областта на ПР, маркетинг, реклама, журналистика и организиране на събития. Професионализъм при подготовката и провеждането на събитието ще бъде основен критерии при определянето на победителите.  

За повече информация и регистрация, можете да  посетите сайта на събитието - http://www.eventex.bg/awards/

Организатор на събитието е фирма Web and Events Ltd.

Leave a Reply