Американският посланик Джеймс Б. Уорлик и The Dust Busters откриха музикалната сцена на Клуб ОББ на „Аполония 2010”

PRnew.info I 29.08.2010

The Dust Busters са група от Бруклин, Ню Йорк, и тяхната музика включва широка гама от стари песни, балади, блус и инструментални парчета, изпълнени с носталгия и заредени с енергия, характерна за ранните струнни формации

Силен старт на музикалната сцена на „Аполония 2010” в Клуб ОББ даде лично американският посланик в България Н. Пр. Джеймс Б. Уорлик, който представи The Dust Busters на българската публика в Созопол.

The Dust Busters са група от Бруклин, Ню Йорк. Тяхната музика включва широка гама от стари песни, балади, блус и инструментални парчета, изпълнени с носталгия и заредени с енергия, характерна за ранните струнни формации като The Skillet Lickers, Dykes Magic City Trio, The Mississippi Sheiks. Репертоарът им е повлиян от шотландско-ирландската и африканската музика, много популярна в западните щати и американския Юг от ранната колониална епоха до Втората световна война. Често свирят с много известни певци, гостуват на фестивали и радио предавания. В това турне с тях е Бетси Плъм, която е израснала с традицията на старите ритми.

След участието си в Клуб ОББ на „Аполония 2010” те ще зарадват и почитателите си в София с концерт на 1 септември.

Отново с подкрепата на ОББ, Списание 8 откри в Созопол изложба на тема ВОДА на фотографа Йордан Йорданов на снимки от въздуха на прелестни български пейзажи. Йорданов е единствения български фотограф, който лети сам с мотоделтапланер и снима. Любителите на красивата фотография могат да намерят изложбата в Етнографския музей в Созопол до 5 септември.

Довечера (30 септември) в Амфитеатър „Аполония” ще се проведе и Концерт OVER and OVER ВАСИЛ ПЕТРОВ с участието на Васил Петров, Ангел Заберски, Димитър Шанов, Димитър Семов и специалния гост Орлин Атанасов. В Клуб ОББ на сцената ще излязат TRI O FIVE, Илин Гривишки (DJ Ilko), Десислав Иванов (Desso), Антони Рикев (WahTony) и Майкъл Флеминг (aka Lexus).

В следващите дни почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в Клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън – АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ и още две премиери – концерт ASTOR FOR FOUR, Музиката на ПИАЦОЛА – Веселин Веселинов – Еко, Венци Благоев, Живко Петров, Христо Йоцов и концерт ONE jazz MAN – Милчо Левиев. С концерти в джаз клуб ОББ ще се представят – МИХАИЛ ЙОСИФОВ СЕКСТЕТ с гост Бен Крос и Концерт 100 ГОДИНИ DJANGO REINHARDT VENTZISLAV BLAGOEV HOT JAZZTET.

Leave a Reply