АПИ отстрани четири участника в конкурса за PR

в. Пари | Николета ЦВЕТКОВА | 14.07.2010

Гражданско дружество "Информирани за европейските пътища" е фаворит за спечелване на поръчката

Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ) не допусна до отваряне на ценови оферти четири от участниците в конкурса "Публичност и визуализация" по Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР). Мотивите за отстраняването, както и изборът на изпълнител трябва да станат ясни до 6 август.

Участници

В надпреварата остават
"МАГ Адвъртайзинг" и "Информирани за европейските пътища". Рекламната агенция е представила оферта за 330 048.17 лв., а гражданското дружество, в което участва издателят на в. "Стандарт", предлага 149 527 лв. И двете цени са без включен ДДС. От АПИ обявиха, че критерият за избор на изпълнител е най-ниска предложена цена. Това прави "Информирани за европейските пътища" големият фаворит за спечелване на обществената поръчка.
Общата стойност на субсидиите по ОПРР за реализиране "публичност и визуализация" е 378 хил. лв. без ДДС. Спестените пари от "публичност и визуализация" може да бъдат насочени към финансиране на рехабилитация на пътища, обясниха от комисията.

Други процедури

В агенцията днес ще бъде подписан договорът за строителството на ЛотЗ от автомагистрала "Тракия". Това е участъкът между Нова Загора и Ямбол. За изграждането му беше избрана гръцката фирма "Актор". Тя спечели конкурса с предложената най-ниска цена от 111.6 млн. лв. без ДДС До няколко дни трябва да стане ясен и изпълнителят на строителния надзор за този участък. А началото на изграждането по план трябва да бъде поставено през първата седмица на август.

Стр. 13

Leave a Reply