Артистични таланти изгряват в бургаската немска гимназия

Комуникационна група "Имидж Едвъртайзинг" I 20.04.2011

С благотворителни спектакли абитуриентите ще кажат „сбогом” на училището си

С три силни ученически спектакъла само в рамките на месец ще бъде разнообразен театралният живот на Бургас. „Виновници” за наситената програма са учениците от ГПНЕ „Гьоте”, които всяка седмица до 10 май ще радват бургазлии с известни пиеси, пречупени през личното им виждане за света и темите, които ни заобикалят.

На 21.04 от 17 и 19 часа ще се проведе традиционният за гимназията спектакъл, с който абитуриентите ще кажат довиждане на училищния живот. Тази година избраната пиеса, с която ще се представи театрална трупа „Гьоте” е „Двубой” на Иван Вазов, а режисурата е поета от помощник – директорът на немската гимназия г-жа Софка Бубалова. Като истински театрали, младите лингвисти са избрали залата на ТД „Адриана Будевска”, за да представят своя поглед към Вазовата комедия. С билетче от един лев всеки желаещ, освен, че ще може да се наслади на тяхното изкуство, ще подпомогне и благотворителната традиция на гимназията – подпомагане на Защитено жилище, кв. Акациите в Бургас и хора с физически увреждания към Национален център за социална рехабилитация, бюро за социално обслужване, гр. Бургас.

Ученици от ГПНЕ „Гьоте” ще участват и в тазгодишното издание на VII празници на младежкото театрално изкуство „Бургаски изгреви”. На 29 април възпитаниците на немската гимназия ще разсмеят зрителите с „Женско царство” от Ст. Костов на сцената на Военния клуб. Още от сега очакванията към представянето им са големи, заради фурорът, който надарените деца направиха миналата година с постановката „Големанов” и заеха I-вото място в групата за училищни състави от 14 до 18 г.

Отново благотворителна е и поканата за 10.05, когато НХК ще приюти мюзикъла „Мамма миа”. От 17 и 19 часа, под вещото ръководство на г-жа Мария Каравасилева, артистичните таланти на немската гимназия ще разкажат с песни и танци една невероятна история за любов, вяра и страст към живота.

В идващите дни наред с признание за театралния си нюх и дарба, зрелостниците на гимназия „Гьоте” ще получат и признание за доброто си образование. На 02.05 от 17:30 часа в залата на Областна управа на 96 ученици от 12 клас ще се връчи езиковия сертификат „Немска езикова диплома C1 и В2” на Конференция на министрите на културата на Федерална република Германия. Сертификатът е удостоверение за квалифицирани познания по немски език на ниво C1 и В2 по Общоевропейската езикова рамка и дава гаранции за необходимите за следване в немски висши училища езикови компетенции.

Ръководството на ГПНЕ „Гьоте” кани всички заинтригувани от събитията да подкрепят младите хора на Бургас с присъствието си! 

Leave a Reply