b2b Magazine е първото българско списание с версия за iPad, iPhone и Android

b2b Magazine I 10.09.2010

b2b Magazine е първото българско списание и изобщо печатна медия у нас, което през септември излезе със своя версия за iPad, iPhone и Android, както и за новите таблети, които се очакват на пазара.

От сайта на списанието на адрес: www.b2bmagazine.bg читателите могат да свалят подходящия вариант за своето мобилно устройство.

Със своята версия за iPad списание b2b Magazine се нареди сред световни издания като The Wall Sreet Journal и редица други, които по-рано тази година направиха своите премиери с версия за популярните мобилни устройства на Apple.

Повече от половината от най-популярните списания в САЩ имат месечeн трафик от 1.5 милиона онлайн регистрирани потребители, констатира проучване на Columbia Journalism Review, публикувано през март 2010 г.

Изследването, обхванало общо 665 списания, както и техните уебсайтове, е проведено от американската агенция за маркетингови проучвания Abt SRBI.

Списание b2b Magazine, с неговата онлайн платформа и версия за iPad, iPhone и Android OS, е на адрес – www.b2bmagazine.bg . В сайта има специален модул, от който изданието може да се чете на всеки настолен компютър и друг, от който може да се изтегли версия за таблет или смартфон.

b2b Magazine е изцяло български проект. Списанието има също хартиен вариант в тираж от 6 000 броя и присъства на медийния пазар от май 2009 година.

Изданието доби широка популярност и в мрежата, тъй като още от старта си излезе с дигитална платформа за лесно четене и разглеждане в Интернет. Сега медията разширява своето онлайн присъствие с версия за новите таблети и мобилни устройства, които бурно навлизат и в
ежедневието на българите.

Медията се развива в синхрон с тенденциите по целия свят, тъй като iPad присъства в плановете на 25% от потребителите. Над една четвърт от мобилните служители планират да се сдобият с таблет iPad в следващите шест месеца, сочи глобално проучване на iPass. Под “мобилни служители" iPass разбира хора от различни компании, които ползват мобилни устройства от рода на ноутбук, нетбук, смартфон, клетъчен телефон или таблет компютър. Проучването е обхванало потребители от Северна Америка, Европа и Азия. По-рано тази година компанията Citrix ъобщи, че 80% от нейните корпоративни клиенти планират да използват iPad в своята работа.

За допълнителна информация:

Тел. 02/43-90-333
Email: office@b2bmagazine.bg

Leave a Reply