“Байландо”: Вече рядко гласуват по телефона

в. 24 часа | 26.02.2011

Наградният фонд за "Байландо" няма нищо общо нито с есемесите, нито с банковите сметки, обясни Радослав Тушев, главен редактор на шоуто, чийто изпълнителен продуцент бе компанията "Олд скул".

"Банковите сметки бяха открити допълнително, защото преценихме, че хората могат да проявят състрадателност и да поискат да помогнат по някакъв начин на различните каузи", каза той. Идеята идва, тъй като предаването реално дава награда само на един. А така то може да е полезно и на останалите.
В някои от сметките се събират доста пари, в други -много малко. "За тези сметки казахме на участниците още в началото и им предложихме те също да пробват да ги популяризират – през фейсбук, в други предавания, в които участват, кой както намери за добре. Някои го направиха и събраха средства", казва Тушев.
Така извън победителя в шоуто пари получава и Венцислав Миланов, който танцува с Нели Рангелова. Той е сирак и участва, за да завърши висшето си образование в Техническия университет, фондация "Сирак" му отпуска стипендия, записват го и на езикови курсове.
Сбъдва се и мечтата на Евгения да намери възможност за пластична операция на сестра си, чието лице е било обезобразено след катастрофа. Д-р Георгиев, съпругът на Елвира Георгиева, поема цялото лечение, което по неговите думи ще продължи 7 години.
"От самото начало на шоуто водещите съобщаваха, че есемесите нямат отношение към сбъдването на мечтата, че са само за гласуването. Да не говорим, че техният брой е смешен. Хората отдавна нямат голяма вяра в есемесите и не гласуват както преди години", каза Тушев.

Стр. 21

Leave a Reply