Без “блокирани часове”

www.vsekiden.com | 05.08.2011

БНТ и ТВ7 ще дават по три мача на кръг

Борислав Михайлов разкри, че БФС няма да се възползва от правото си на “блокирани часове” и по този начин феновете на футбола в България ще могат свободно да гледат любимите си международни първенства. Подобен ход щеше да удари най-сериозно английското първенство и телевизиите “Диема” и “Нова Спорт”.
“Преценихме, че за да не лишаваме любителите на футбола от Английското първенство, е по-добре да не се възползваме от правото на блокирани часове. Така всеки може да гледа каквото си иска”, заяви президентът на БФС.
Днес Михайлов, Валентин Михов и изпълнителният директор на ТВ7 Евелина Колева разкриха подробности от договора за телевизионните права. Както е известно премиерът Бойко Борисов отдели 1,8 млн. лева за БНТ, за да може националната телевизия да има първи избор на мачовете. Останалите 4,2 млн. лв. са осигурени от Михов и ТВ7.
“Искам да благодаря на Цветан Василев и банката КТБ. Те винаги са помагали на спорта. Също така пихме кафе с премиера Бойко Борисов и се договорихме държавата да отпусне 1,8 млн. лева на БНТ. Единствената оферта, която бе получена във футболния съюз, бе тази на Валентин Михов. Той осигури банковата гаранция и е най-добрият в това отношение“, добави Михайлов.
От TV7 обещаха да зарадват родния футболен запалянко с качество и класа при излъчването на двубоите от „А“ група. “Добри сме. Имаме възможностите да направим един хубав продукт. Разполагаме с качествен екип. Ще има уникално за страната предаване. Целта ни е да върнем хората пред екраните“, обеща изпълнителният директор на телевизията Евелина Колева.
От първия кръг ще бъдат излъчени два мача, а след това бройката може да нарасне и на три. Освен това Михов разкри, че има вариант двубои да бъдат предавани и в Интернет.
Сделката е на обща стойност 6 млн. лв., като 5 милиона ще бъдат разделени между клубовете. Те сами трябва да се разберат как точно да бъдат поделени. БФС по закон взима 10% от сделката или 600 000 лв., а посредникът Валентин Михов още 400 000 лв. Той обаче се отказва от тях в полза на банка КТБ.

Оригинална публикация

Leave a Reply