Blizoo пуска 3D програма по случай 1 г. от създаването си

в. ComputerWorld | 26.05.2011

 

Кабелният оператор инвестира 3 млн. евро в 110 нови магазина и 25 млн. в мрежата си 3D канал, предаващ тенис турнира Ролан Гарос, пуска за всички свои абонати Blizoo от 22 май. Една година от създаването на марката Blizoo, телеком операторът, обединяващ бившите кабелни компании Кейбълтел и Евроком Кабел, обяви, че вече предлага услуги в 40 града. "На тези пазари държим над 40% дял от абонатите на цифрова телевизия и над 20% от потребителите на интернет, заяви главният изпълнителен директор на Blizoo Ищван Полони. Компанията е започнала цялостно обновяване на мрежата си от магазини, като първите 19 вече са готови, а до края на годината търговската мрежа на Blizoo ще разполага със 110 нови магазина, като е инвестирала за целта 3 млн. евро, заяви Богдан Хартарски, директор "Продажби“ на оператора.
90% от магазините ще бъдат преместени на по-добри места и ще предлагат модерен и приветлив дизайн. Персоналът в тези обекти също ще бъде увеличен с още поне 50 човека, добави Хартарски. Общо в компанията в момента работят над 1700 служители. За да предложи 3D съдържание (заемащо честотен капацитет за около 2 HD канала), компанията продължава поетапно да развива оптичната си мрежа и да подменя крайните устройства с HD приемници, като годишната инвестиция в мрежовата инфраструктура е 25 млн. евро, добави Полони. В момента над 100 000 клиенти на компанията имат HD приемници, които позволяват бърза навигация в над 160 ТВ програми. До края на 2011 г. над 90% от абонатите на Blizoo ще гледат цифрова телевизия, а около 70 на сто от клиентите ще имат достъп до Интернет по стандарта Docsis 3.0, позволяващ много по-високи скорости – до 300 Mbps към клиента при използване на 8 канала и до 108 Mbps в обратна посока.
Останалите около 30% от абонатите са от по-малките населени места. 3D сигналът за тенис турнира Ролан Гарос вече е активен на канал No 150 по Eurosport 3D, като клиентите с HD приемници могат да го гледат, ако имат 3D телевизор и очила. Технологията се демонстрира в повечето магазини за черна техника, снабдени със сигнал от blizoo, добави Хартарски. Той не изключи възможността за бъдещи промоции с тези магазини за пакетно предлагане на 3D приемници и абонамент за цифрова телевизия, но не посочи с кои вериги или вносители се водят разговори. По случай рождения си ден операторът предложи и промоция за клиентите, които използват пакетни услуги и подпишат 18-месечен договор – една година без такса за интернет, а за последните 6 месеца месечната такса е 14,9 лв.

Стр. 2

Leave a Reply