БНР откри училище за радио

www.vesti.bg/ I 19.02.2014
 
 Това, което видях по време на модулите, ме кара да смятам, че журналистите на БНР ще бъдат много добър екип от лектори. Това заяви Фредерик Франц от Медийната Академия на Европейския съюз за радио и телевизия, предаде репортер на БГНЕС.

 

Франц е в България по покана на Българското национално радио, което стартира проекта "Училище за радио". Преподавателят от Медийната академия за радио и телевизия на ЕС ще бъде лектор по време на 4-дневния семинар, когато 11 от най-опитните и активни журналисти на БНР ще се научат да предават своите умения на по-младите си колеги. 

"Този момент за мен е един от щастливите дни в журналистическата ми кариера, защото се осъществява и важна за мен лична идея", заяви директорът на БНР Радослав Янкулов, който бе включил идеята за училище по радио като основен елемент в концепцията, с която кандидатства за директор на най-голямата медия в България. 
"Винаги съм твърдял, че в БНР работят не само много добри журналисти, но и колеги, които са готови да споделят своя опит и умения", каза още Янкулов. 
Проектът "Училище за радио" на БНР ще се развива на шест етапа. В края на март предстои и провеждането на втори семинар, когато специален гост ще бъде Клаудио Капон от Училището по журналистика в Монпелие. Освен, че ще връчи дипломи на бъдещите обучители, той ще участва и в подбора на първата група млади ученици, които ще преминат през радио академията. /БГНЕС /
 

 

Leave a Reply