БНТ свали “Полет над нощта” заради липса на водещ

www.vsekiden.com | Яна Донева | 2010-01-08

Ръководството бясно на Хачо-взимал еднолични решения

Полет над нощтаСъс скоростта на светлината се развиват събитията на “Сан Стефано”, свързани с това кой ще води нощния блок “Полет над нощта”. След като актьорът от театър “Зад канала” Евгени Будинов напусна предаването, режисьорът му проф. Хачо Бояджиев “назначи” в понеделник за негов заместник Лара Береану.
“Новината, че ме е избрал ме настигна в началото на седмица, а преди минути ми се обади, за да ми каже, че довечера предаване няма да има, защото ръководството на БНТ не е съгласно с избора му”, разказа пред “Всеки ден” кака Лара. Всъщност, от кабинета на Уляна Пръмова нямат нищо против съпругата на журналиста Владо Береану, а това, че професорът взима еднолични решения.
Официалната позиция на медията гласи: ”Предаването „Полет над нощта” е спряно до провеждането на конкурс за нов водещ и след одобрението му от ръководството на БНТ. Нито един режисьор на предаване не може еднолично да взима решение за смяната и назначаването на нови водещи без това да е одобрено от ръководството на БНТ. Лара Береану няма да бъде водещ на предаването „Полет над нощта”, защото в БНТ няма практика един човек да бъде водещ на двете предавания едновременно. Към този момент тя е водещ на предаването „Всички пред екрана”.
“Да, довечера предаване няма да има, но другият петък се връщаме на екран”, заяви от своя страна Бояджиев пред “Всеки ден” и обясни, че още другата седмица ще бъде проведен кастинг за ново лице на блока. “Нямам претенции мъж или жена- стига да е подходящ го взимаме”, отсече още професорът и опроверга слуха, че “Полет над нощта” се спира заради намален бюджет.
Заради ниското заплащане обаче актьорът Евгени Будинов се е отказал от ангажимента към БНТ и се отдава само на театъра. “Не сме се карали, напротив, научих много от проф. Бояджиев, защото той е страхотен. Запалих се по телевизията и с удоволствие бих работил пак в такава медия, но условията станаха доста неприемливи за мен. Той искаше да прекарвам повече време на “Сан Стефано”, а аз все пак играя в театъра и там имам доста ангажименти, които за мен особено важни”, разясни причините за напускането си звездата от спектакъла на Теди Москов “Красотата спи”.
Лара Береану пък съжалява само за едно и то е, че цяла седмица е мислила теми и гости за ефира довечера, а сега ще трябва да им се обажда и да ги връща. Не е тайна обаче, че в “Полет на нощта” има голямо текучество на кадри през последните години. Най-дълго като водещ се задържа Георги Любенов, а след него за малко се пробваха Драго Симеонов, Кембъла, Виолета Драганова, съпругата на Краси Радков – Станислава Ганчева, която напусна със скандал преди три месеца и много други.

Оригинална публикация

Leave a Reply