Булфото награди с 3000 лв. уникална снимка на софиянец

СБЖ I 6.08.2010

Софиянецът Антон Найденов щракна кадър, в който куриери доставят пратка на летящ делтапланерист в движение, и взе първата награда и 3000 лева, съобщи "Стандарт".

Наградите се дават от националния конкурс за репортажна фотография, обявен от куриерска фирма "Еконт Експрес" и агенция "Булфото".

Много трудно за изпълнение и твърде атрактивно, коментираха членовете на журито. Негов председател бе Любомир Бенковски-Бенджи от "Булфото". Оценки даваха шефовете на фотоотдели Красимир Свраков от "Стандарт", Иван Донов от "Труд", Христо Танев от "Телеграф" и Йордан Симеонов от "24 часа".

Втора и трета награда получиха Христо Христов от Шумен и Красимир Кръстев от Варна за репортажните си удари, направени по време на пътуванията с куриерите. Организаторите дадоха и няколко десетки поощрителни награди.

"Задачата не е никак лесна. За добър резултат не е достатъчно инцидентно разхождане до офис на "Еконт" или по пътищата на страната."

"С повече находчивост и търпение нещата се получават. Очаквам догодина още по-впечатляващи кадри", коментира Любомир Бенковски.

Оригинална публикация

Leave a Reply